(21-03-2013, 21:42)Danus napisał(a): Jeszcze to do mnie nie dotarło, ale powoli zaczynam jarać się tą produkcją. Nowa Godzilla to coś na co na pewno czekam.
Nowy Godzilla :).
21-03-2013, 22:14
|
Godzilla
|
|
Nowa Godzilla, bo mówię o tytule więc...?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 21-03-2013, 22:16
OK. Ale nawet jak mówisz o tytule to poprawnie jest ten Godzilla. To ta jak Kaligulę jako postać określać płcią męską, a biografię określować "najnowsza Kaligula". Brak konsekwencji.
Mnie jako fanboya właśnie najbardziej irytuje usilne u Polaków nazywanie Godzillą kobietą. Nie przeszkadza mi bardzo ani mówienie, że Emmerich lepszy od Japońca, ani też emitowana wersja z jankeskim dubbingiem. Ale tej (sic!) Godzilli nie zdzierżę. 22-03-2013, 13:41
Także liczę na realizm na tyle realistyczny, by zakładał istnienie tego wielkiego wkurwionego skurwiela.
Swoją drogą napisałem pracę magisterską o wielkich potworach :-) Łezka się kręci w okach bu na raz. 22-03-2013, 13:52
Rozumiem fakt, że Polacy dokonują takiej pomyłki, przynajmniej raz w miesiącu Polsat, Polsat Film lub AXN karmi ich wersją Emmericha w której potwór składa jaja. Poza tym w polskim języku imiona kończące się na literę a mają wydźwięk kobiecy: Małgorzata, Aneta itd tak więc również i Godzilla jest tak odbierany.
22-03-2013, 14:16
Emmerich Emmerichem i kwestia końcówki "a" to jeszcze jedno. Ale problem jest, gdy u nas puszczają japońskie filmy (czyli słuszne, kanoniczne wersje), a tam Godzilla jest tłumaczony z wydźwiękiem kobiecym. I jeszcze japońszczyzny puszcza się na z angielskimi dubbingami (okropnym swoją drogą. To chyba jedyna rzecz, w której różne frakcje fanów i antyfani się zgadzają) i tam Król jest "he", czyli "on". No, ale u nas puszcza "Jaja w tropikach" lub "amerykański tytuł - tutaj przetłumaczony odpowiednik". Ale jak ostatnio oglądałem, to na szczęście tłumacze coraz rzadziej robią z jaszczura shemale'a.
(22-03-2013, 13:55)Szaman napisał(a): Ale czy u Emmericha Godzilla nie był kobietą? W końcu złożył jaja :D A "Batman Begins" jest niezgodny z komiksem, bo u Burtona Joker zabił rodziców Bruce'a. I King Kong Jacksona też niezgodny jest z oryginałem i zerżnął z Jurrassic Parka, bo w 1976 r. nie było żadnych dinozaurów :). (22-03-2013, 14:11)Juby napisał(a): PS: W japońskiej wersji Godzilla też złożył jajo ale był facetem. Taki gatunek. ;) A widziało się Son of Godzilla i Mechagodzillę z 1993 r.? Jak nie, to w obu przypadku jajo zostało znalezione i w sumie nawet nie wiadomo czy należało do Godzilli. A, że wziął małego pod skrzydła? W przyrodzie również zdarzają się adopcje. Choć zawsze można wziął pod uwagę, że Goji to pedofil. 22-03-2013, 14:56 Cytat:I King Kong Jacksona też niezgodny jest z oryginałem i zerżnął z Jurrassic Parka, bo w 1976 r. nie było żadnych dinozaurów :).King Kong Jacksona jest BARDZO zgodny z oryginałem, bo ta z 1933 roku ma dinozaury :P 22-03-2013, 15:16
Jakbyś nie zauwazył, to Ogpuee pisał to ironicznie w odniesieniu do tego, ze gimbaza nie widziała bądź nie zna dokładnie skośnookich wersji Gojiry i za kanon uważa film Emmericha - w którym to zreszta filmiku Godzilla był i panem i panią w jednym ;)
http://bloody-disgusting.com/news/3224714/another-military-addition-to-godzilla-reboot/ Obsada całkiem obiecująca - Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Aaron Johnson, Juliette Binoche, David Strathairn, Ken Watanabe no i teraz Richard T. Jones.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
22-03-2013, 15:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2013, 15:39 przez slepy51.) (22-03-2013, 14:56)OGPUEE napisał(a): A widziało się Son of Godzilla i Mechagodzillę z 1993 r.? Jak nie, to w obu przypadku jajo zostało znalezione i w sumie nawet nie wiadomo czy należało do Godzilli. A, że wziął małego pod skrzydła? W przyrodzie również zdarzają się adopcje. Choć zawsze można wziął pod uwagę, że Goji to pedofil. Widziało się. Zresztą swoją wypowiedzią byłem po twojej stronie. ;) 23-03-2013, 10:41
Kolejne zdjęcie, tym razem jest to obóz FEMA dla ofiar ataku Godzilli w Vancouver (gdzie obecnie Godzilla jest filmowany).
http://www.godzilla-movies.com/news/780
09-05-2013, 10:00
przecież to stadion narodowy...
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 10-05-2013, 02:45
bo zamknęli dach :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-05-2013, 21:33 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |