Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Gone Girl (2014)
Jakiś taki strasznie nijaki ten zwiastun. Co jest dziwne zważywszy jak świetne zwiastuny miały poprzednie filmy Finchera. Na razie jakoś jest mi ten film obojętny i w sumie trochę mnie to smuci.Smutny
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Książka, na podstawie której powstaje film cieszy się naprawdę przychylnymi opiniami. Wyszła też po polsku, czytał ktoś?

Odpowiedz
Zwiastun jest letni, ale to tizer. W sumie nic o tym filmie nie wiem, moze ksiazka tez nie jest szczegolnie ciezka.

A ostatnie filmy Finchera reżysersko są wybitne. "The Social Network" to jeden z najlepszych filmów dekady, a "The Girl..." jest tak dobre jak jest przede wszystkim dzięki Fincherowi (podczas gdy wszelkie wady wynikają z raczej średnio ciekawego scenariusza).

Odpowiedz
Beznadziejny ten zwiastun.

Przeczytałem sobie spoilerowe streszczenie powieści i dziwię się, że Fincher wziął za coś takiego. Razem z Affleckiem musieli stanąć na głowie żeby zrobić z tego dobry film.

Odpowiedz
nawrocki napisał(a):Nazwisko Finchera od lat mnie nie jara

Mnie też. Najlepsze co ostatnio nakręcił to trzy odcinki pierwszego sezonu House of Cards.

Odpowiedz
http://www.findamazingamy.com - Strona internetowa z trailera.

Pora rozśmieszyć forumowiczów! - Moim zdaniem pierwszy zwiastun "Gone Girl" jest rewelacyjny("Ty nie widziałeś dobrych trailerów" za 3, 2, 1... Start!).

Szaman - W "Siedem" była Aria na strunie G skomponowana przez Bacha. W "Dziewczynie z tatuażem" znalazł się utwór Enyi "Orinoco Flow". Dlatego wybór piosenki "She" do pierwszego trailera "Zaginionej dziewczyny" uważam za typowy dla Finchera i właśnie idealny do scen, które rozgrywają się w zwiastunie. Każdy ma prawo do własnego zdania i Tobie muzyka w trailerze mogła nie pasować.

Mefisto - Nie mam pojęcia jak dużo informacji zdradził pierwszy zwiastun "Gone Girl", ale dla mnie 20th Century Fox może już nie udostępniać żadnych zwiastunów i spotów telewizyjnych "Zaginionej dziewczyny". Jedyne co mnie teraz ciekawi to oficjalny plakat filmu(bo teaser poster opublikowano parę godzin przed pierwszym trailerem).

Albertino, Mierzwiak - Nie czytałem powieści pt. "Zaginiona dziewczyna" i nie mogę wypowiedzieć się na jej temat, ale słyszałem że książkowe zakończenie zostało zmienione w filmie( http://www.filmweb.pl/news/Oryginalne+zako%C5%84czenie+%22Zaginionej+dziewczyny%22+zmienione-101709 ).

Trzy kadry z pierwszego trailera "Gone Girl":
Oto zakochane małżeństwo w kadrze - Ona jest tylko na zdjęciu, a on uśmiecha się przed mediami szukając swojej zaginionej żony. Nie wydaje Wam się to dziwne? Czy jest to dobra mina do złej gry(ew. wynik stresu)? Czy może postać grana przez Afflecka ma parcie na szkło i w wyniku zaistniałej sytuacji spróbuje zostać kimś pokroju lokalnego celebryty?

Odpowiedz
(22-01-2014, 23:51)Lawrence napisał(a): Toż jedyne co się z tej tzw. muzyki pamięta to naprawdę świetny cover kawałka Led Zeppelin.
Owszem pamięta się ten kower, ale raczej jako przypomnienie jak zajebistym zespołem był Led Zeppelin i jak nieudolne są próby kowerowania jego twórczości. Całkowicie zbędny i źle zaaranżowany numer. Ta elektronika z dupy zupełnie nie pasuje do takiej muzyki.

A nowy film Finchera zapewne obejrzę dopiero na dvd, bo nie prezentuje on już tej klasy, co kiedyś.

Odpowiedz
Cytat:przypomnienie jak zajebistym zespołem był Led Zeppelin i jak nieudolne są próby kowerowania jego twórczości
Z jednym genialnym wyjątkiem - TOOL i "No Quarter"

Odpowiedz
A ja tam wole Immigrant Song w wersji Reznora. Ta filmowa wersja jest fajniejsza właśnie dlatego, bo jest bardziej niepokojąca.

No ale tu icz der ołn, czyli co kto lubi. Oczko

Odpowiedz
ja tez wolę immigrant song od trenta bo z tej wersji wylewa się wchuj seksu. i tak ogolnie to ta piosenka przypomina mi orgazm.

Odpowiedz
Orgazm? Ale miejmy nadzieję, że nie cały stosunek, gdyż 2 minuty to taki sobie czas Oczko
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Po 3 latach więzienia to aż nadto Język
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wchodzi człowiek na forum, klika z zainteresowaniem w wątek, a tu takie paździerze lecą od onanistów.

Odpowiedz
Taki se trailer, wyjątkowo letnio mi się to widzi, Social Network miał zajebiste biznesowe flow okraszone świetną reżyserią, montażem, muzyką, Dziewczyna z Tatuażem pomimo niedostatków scenariuszowych miała sporo reżyserskiego pazura, poza tym Craig i Mara intrygowali bardziej niż Affleck i ktoś tam. Wkurza, że ostatnio wszystko co zrobi Fincher wygląda mniej więcej tak samo - Social Network, House of Cards, Gone Girl - gdyby nie obsada to ciężko byłoby rozpoznać z którego z nich pochodzi dana klatka, zdjęcia są właściwie identyczne jak dla mnie.

Odpowiedz
Niedawno przeczytałem książkę na podstawie której nakręcono film. Jest świetna! Jedyny minus to zakończenie, ale thanks god Fincher i autorka książki ogłosili, że w filmie będzie inne, także na bank film będzie świetny. Nie mogę się doczekać Uśmiech
Piotr1982, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Feb 2014.

Odpowiedz
http://albertafilmratings.ca/recentclasstrailers.aspx - W najbliższym czasie można spodziewać się drugiego trailera "Gone Girl".

Pierwszy polski zwiastun "Zaginionej dziewczyny":

Odpowiedz
http://www.filmratings.com/search.html?filmTitle=Gone+Girl&x=46&y=10 - Film został już sklasyfikowany, dostał oznaczenie R.

Drugi zwiastun "Gone Girl" oficjalnie trafi do sieci 7 lipca(informacja z facebooka i twittera).

Odpowiedz
[Obrazek: 10494673_800231576677822_283490774598858739_n.jpg]
[Obrazek: 10460317_800231583344488_5610379573787594073_n.jpg]
[Obrazek: 10437435_800231563344490_593828448151885...e=5416D148]

Odpuszczam trailer. Nie znam z filmu nic poza teaserem i chce aby do kinowego (mam nadzieję jak najbardziej zaskakującego seansu) to się nie zmieniło.

Odpowiedz

Odpowiedz
Trailer dostępny na przykład tu i muszę przyznać, że wygląda intrygująco. Mam nadzieję, że Fincher zawstydzi spisujących go na straty. Widzę tylko trzy problemy: Affleck, Pike (!!!) i Perry. Poza tym, może być nieźle.

Edit: jest też jednak na YT:

Kurde, zdjęcia wyglądają rzeczywiście trochę nijako a przynajmniej prawie tak samo, jak wszystko co Fincher ostatnio zrobił. Przynajmniej jeśli chodzi o kolorystykę, bo kadrów kilka fajnych jest.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon