Grand Theft Auto (seria)
http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2013/28/krotko-i-na-temat-zobacz-gameplay-z-gta-v

Meh. Wygląda na to, że 95% gry to zapychacz czasu i miejsca - jeszcze gorzej niż w RDR.

Do tego przełączanie się postaciami W TRAKCIE MISJI wygląda na poroniony pomysł.

Odpowiedz
W sumie nie wiem jak to skomentować, bo przeraża mnie ogrom tego wszystkiego.

HUD jest brzydki.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Polowania? Sporty? Skoki na spadochronie? Nurkowanie? PO CO? Nie tego oczekuję po "symulatorze gangstera". Wiem, że niby nie jest to wymagane, ale generalnie jest - i pewnie trzeba będzie to wypróbować choć raz, bo tak i już, jak te poronione randki w GTA4. Rozmywa się nacisk na gangsta akcje, a czas który mogli poświęcić np. na dopicowanie mechaniki strzelania, został poświęcony na zaprogramowanie wirtualnych jeleni. Rozległość świata jak najbardziej może być wadą. Tym bardziej, że to GRAND THEFT AUTO, a nie jakieś Second Life. Meh, meh, meeeeh.

Odpowiedz
Ale to wszystko się przecież nie wyklucza z gangsterką, poza tym jak już powiedziałeś, pewnie nie jest to wymagane.
Strzelanie dopicowali już w trzecim Maksie, poza tym skąd wiesz, że będzie wymagało dalszych poprawek? Im więcej stuffu tym lepiej, jeżeli komuś to nie pasuje, to przechodzi główny wątek w 15 godzin i zapomina o reszcie. A pozostali przeznaczą 100+ godzin na odkrycie całej zawartości. Powstanie gra, w którą ludzie będą grali miesiącami.

Jedyna rzecz, która mnie martwi to przełączanie się między postaciami i fakt, że każdy bohater prowadzi własne życie. Jakoś psuje mi to płynność i więź z protagonistą, którą czuło się w każdym poprzednim GTA.

Odpowiedz
Wygląda znakomicie - jak to GTA. Nigdy jeszcze mnie nie zawiodło i tym razem też tak się nie zapowiada. Aczkolwiek nie kupuje ciągle do końca tego motywu z trzema bohaterami, między którymi można się przełączać cały czas. Obawiam się, że przez to mniej zżyje się z grą. Ale zobaczymy.

A wielkość świata czy rzeczy do roboty nigdy mnie nie nudziły w GTA.

Odpowiedz
Takie same bajery były już w San Andreas, mi osobiście podoba się shitload rzeczy do robienia (skok w grafice i animacji twarzy też jest). Poza tym pokochałem RDR, tak więc z GTA V nie powinno być inaczej (i system strzelania żywcem z MP3, supero:) ).
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Dla tej gry kupiłem konsolę, wygląda na to, że było warto.

@military:

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRfO0Wxjx_ZRor-k1uto--...p-3deyhJCA]

Odpowiedz
(09-07-2013, 16:15)military napisał(a): http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2013/28/krotko-i-na-temat-zobacz-gameplay-z-gta-v

Meh. Wygląda na to, że 95% gry to zapychacz czasu i miejsca - jeszcze gorzej niż w RDR.
Skąd ten wniosek? Wygląda raczej na to, że 95% gry to strzelaniny i pościgi. Szczegolnie jara mnie motyw napadów i ich planowania.

Wyjdzie na to, że Xa360 mam tylko po to by grać w GTA IV, RDR i GTA V. :P

Odpowiedz
Crov, wniosek stąd, że chwalą się, że wszystko jest jeszcze większe i wszystkiego jest jeszcze więcej. Czyli znów będziemy mieli 5-minutowe misje fabularne i godziny nicnierobienia. Of kors nicnierobienie można pominąć, ale nie ma tak łatwo: to zwykle ono pozwala zdobywać lepszy sprzęt, kasę itp. Poza tym gra kusi różnymi osiągnięciami i innymi pierdołami. A w końcu łapię się na tym, że spędziłem w grze 10 godzin i nadal jestem na początku, i już mi się nie chce. Lubię swoje gry zwarte i elegancko spakowane; za dużo jest fajnych tytułów, żebym spędzał przy jednym całe miesiące.

Odpowiedz
Ale z tego filmiku (poza tym jak to wszystko wygląda/działa) nie dowiedzieliśmy się niczego innego. Od miesięcy wiadomo było jak duży będzie świat, że będą skoki spadochronowe, że zwierzęta, że... Pytasz po co? A ja pytam PO CO katujesz się materiałami z gry, którą już skreśliłeś, a nas swoim jęczeniem na ten temat? Aaaaaaargh!

Odpowiedz
....zwróćcie uwagę na kursor podczas przeglądania stron w internecie. :)
[Obrazek: 1373385814822.jpg]

Odpowiedz
(09-07-2013, 16:46)Mierzwiak napisał(a): A ja pytam PO CO katujesz się materiałami z gry, którą już skreśliłeś, a nas swoim jęczeniem na ten temat?

Nie skreśliłem. Oceniam zwiastun. A ty po co wypowiadasz się o zwiastunach które ci się nie podobają i recenzujesz słabe filmy? Po co?! AAAAARGH.

Odpowiedz
Generalnie zgadzam się z Militarym. Najlepszym GTA pozostanie Vice City. Żałuję, że Rockstar przestało bawić się w umieszczanie gier w różnych dekadach. Ile bym dał za powrót do lat 80tych albo surową gangsterkę w Liberty City lat 70tych.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Za dużo samego gameplayu to nie pokazali, więcej wstawek filmowych i możliwości. Możliwości były spore już w poprzednich częściach. To nie zmienia faktu, że wygląda to zajebiście. Fanem GTA nie jestem, grałem chyba tylko w jedną część no ale chyba się zdecyduję bo wygląda świetnie no i multi będzie.
Podoba mi się przełączanie między postaciami, za wciśnięciem przycisku kamera odsuwa się do góry i przechodzi na inna część miasta i zbliżenie na to co robi jedna z naszych trzech postaci, którą kierujemy. To naprawdę dobre.

Odpowiedz
Gameplay jest piękny, kocham tą serię i V tylko tą miłość umocni. To jedno ujęcie z nocnego pościgu niemal sprawiło, że zacząłem fapować :D

Co do zarzutów wojskowego, to powiem tak: jeśliby to był film to wszelkie niekoniecznie potrzebne elementy chciałbym wywalić i narzekałbym na nie, ale przy grach nie potrzebuje tej gęstości akcji jak w filmach, a GTA zawsze było rozciągnięte. Filmy są jak ciastka, które trzeba opracować tak, żeby ten jeden gryz był jak najintensywniejszy, gry są jak cały obiad, a GTA V jest jak spiżarnia wypełniona smakołykami :)

Corn napisał(a):Najlepszym GTA pozostanie Vice City. Żałuję, że Rockstar przestało bawić się w umieszczanie gier w różnych dekadach. Ile bym dał za powrót do lat 80tych albo surową gangsterkę w Liberty City lat 70tych.
Ja cały czas liczę na to, że Rockstar stworzył jedną trylogie: Nowy Jork - 3, Kalifornia - San Andreas, Miami - Vice City, a teraz jest w trakcie tworzenia drugiej: Nowy Jork - 4, Kalifornia - 5, Miami - 6. Kalifornia i Nowy Jork współcześnie a Miami w latach 80.

Odpowiedz
(09-07-2013, 16:36)military napisał(a): Crov, wniosek stąd, że chwalą się, że wszystko jest jeszcze większe i wszystkiego jest jeszcze więcej. Czyli znów będziemy mieli 5-minutowe misje fabularne i godziny nicnierobienia. Of kors nicnierobienie można pominąć, ale nie ma tak łatwo: to zwykle ono pozwala zdobywać lepszy sprzęt, kasę itp. Poza tym gra kusi różnymi osiągnięciami i innymi pierdołami. A w końcu łapię się na tym, że spędziłem w grze 10 godzin i nadal jestem na początku, i już mi się nie chce. Lubię swoje gry zwarte i elegancko spakowane; za dużo jest fajnych tytułów, żebym spędzał przy jednym całe miesiące.
Bo to wideo o funkcjach gry, a nie o jej fabularnej strukturze. Pokazuje ci jakie masz możliwości, a nie co jest główna osią. Między innymi dlatego, że to już któraś część z kolei i ludzie wiedzą dobrze, że można w niej strzelać i jeździć i robić misje. Więc pokazują konkretne opcje.

Ja w GTA IV nie spędziłem prawie w ogole czasu na randkach i innych pierdołach, a na tym co jest sednem GTA: misjach, strzelaninach i pościgach. Bo mogłem. Więc nie wiem dlaczego ty nie mogłeś i takim problemem jest dla Ciebie, że można zagrać np. w golfa. To nie jest tak, że oni tego golfa dali kosztem 10 misji głównego watku.

I nie prawda, że to misje poboczne pozwalają zdobyć lepszą kasę i sprzet. Sprzęt odblokowuje się wraz z progresem głównego wątku (a przynajmniej tak było dotychczas). Misje poboczne w stylu golfa czy bilardu czy randek były conajwyżej do odblokowania bonusów na granicy czitów - np. nieskończonego sprintu, wiecznie respawnującej się kamizelki czy czegoś takiego.

Ja lubię gry, w które mogę zainwestować raz i grać w nie przez rok. W GTA IV spędziłem mnóstwo czasu dawno temu. Z jednej strony żałuję, że kupiłem Xa, bo zupełnie w nic poza grami R* na nim nie grałem, ale z drugiej strony spokojnie przy samym GTA IV spędziłem z cztery miesiące. I w żadnym razie nie czułem się jakbym pracował w grze, tylko się dobrze bawił.
(09-07-2013, 18:05)Corn napisał(a): Generalnie zgadzam się z Militarym. Najlepszym GTA pozostanie Vice City. Żałuję, że Rockstar przestało bawić się w umieszczanie gier w różnych dekadach. Ile bym dał za powrót do lat 80tych albo surową gangsterkę w Liberty City lat 70tych.
Zgodzę się, co do umiejscowienia akcji w konkretnym okresie. To było fajne, aczkolwiek dużo już na ten temat w samym Vice City zostało powiedziane. Nie zdziwie się, jeżeli wrócą do lat 80-ych w szóstce. Inna sprawa, że cholernie podoba mi się, że nowa trylogia GTA idzie w stronę celnej, inteligentnej satyry społeczeństwa, mediów i współczesności ogólnie, co przy osadzaniu akcji w innym, dawnym okresie mogłoby wypaść zbyt nachalnie.

Odpowiedz
(09-07-2013, 18:00)military napisał(a): Nie skreśliłem. Oceniam zwiastun.
Nie oceniasz zwiastuna, tylko po raz nie wiem który jęczysz, że gra daje za dużą swobodę i zawiera za dużo dodatkowych rzeczy do robienia, o czym zresztą już jakiś czas temu rozmawialiśmy (a przynajmniej z kimś tutaj rozmawiałem, jestem prawie pewny, że z Tobą).

Cytat:A ty po co wypowiadasz się o zwiastunach które ci się nie podobają i recenzujesz słabe filmy? Po co?! AAAAARGH.
Nie porównuj oceny zwiastuna 120 minutowego-filmu do wygłaszania gotowych tez pt. "95% gry to będzie bla bla bla", chociaż dobrze wiesz, że będziesz mógł ją przejść w godzin 20, podczas gdy mi zajmie to np. godzin 100. Poza tym gra na konsolę, przynajmniej premierowa, a chyba każdy z czekających na V kupi ją od razu, to dziesięciokrotnie większy wydatek od biletu do kina, więc po prostu przeznacz te pieniądze na coś pożyteczniejszego. Wyjdziesz na tym lepiej i Ty, i my :)

HUD wygląda jak wygląda, trochę szkoda, że zrezygnowali z klasycznego kółeczka, ale źle nie jest.

Odpowiedz
(09-07-2013, 16:19)military napisał(a): Polowania? Sporty? Skoki na spadochronie? Nurkowanie? PO CO? Nie tego oczekuję po "symulatorze gangstera".

Chyba to było zawsze mocną stroną GTA, że możesz se iść coś, gdzieś zrobić a nie tylko wykonywać misji.
Wróć Możesz iść bo... jest gdzie, po co iść.

Sam np. pamiętam ile miałem radochy jak wlatywałem jetpackiem na wieżowce i skakałem ze spadochronem. Albo jak posuwałem panienki. A ić... nie znasz się na funie (czyt. fanie)

PS - przełączanie postaci też uważam za poronione.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Według mnie są szanse, że to przełączanie postaci będzie niezłe, jednak byłoby najlepsze jako opcja, a oprócz niej można by przejść misję każdą postacią osobno.

Odpowiedz
No właśnie. Liczyłem na coś w stylu 3ch osobnych scenariuszy a nie 3 postaci w obrębie jednego scenariusza.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon