Gry
Cytat:granie na obecnym kompie niż inwestowanie 1500 w PS3.
Ja za swoją PS3 z trzema grami, w tym Uncharted, dałem 999 :mrgreen: Zresztą w wypadku kompa napęd to nie wszystko - o ile się ma porządny sprzęt to nie ma problemu, ale jeśli ma się na wyposażeniu totalnego grata to może być gorzej z filmami w HD :]

Odpowiedz
simek napisał(a):Mówicie, że argumentem do zakupu jest Blu, ale w takim wypadku nadal sporo taniej wychodzi mi kupno samego odtwarzacza za 500zł i granie na obecnym kompie niż inwestowanie 1500 w PS3.
Rzecz w tym że ja i tak chcę konsolę, więc upiekę dwie pieczenie na jednym ogniu : ) Żałuję że nie kupiłem PS3 zamiast komputera w 2007 roku, ale przynajmniej teraz będę mieć tańszą i elegantszą Slimkę.

Oczywiście za dużo ostatnio czytałem i myślałem, a że X360 tańszy, a że większość gier wygląda i działa lepiej a PS3 otrzymuje robione na odwal się porty, a bo Gearsy... ale nie, PS3 to ostateczny wybór i basta.

Odpowiedz
Cytat:Ja za swoją PS3 z trzema grami, w tym Uncharted, dałem 999

Ja bym potrzebował jeszcze drugiego pada, który troszkę cenę podbija. Poza tym mówiłem o odtwarzaczu takim do TV, taki do kompa po pierwsze byłby niewygodny, bo drugie podobno z nimi problemy, ze skutecznymi, darmowymi programami też nie za dobrze, lepiej bezproblemowy stacjonarny z odtwarzaniem z usb, avi, mkv.

Odpowiedz
simek napisał(a):lepiej bezproblemowy stacjonarny z odtwarzaniem z usb, avi, mkv
PS3 tylko tej trzeciej opcji nie posiada.

Khet, kupiłeś używkę czy miałeś aż tak zajebistego farta i trafiłeś na promocję?

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Oczywiście za dużo ostatnio czytałem i myślałem, a że X360 tańszy, a że większość gier wygląda i działa lepiej a PS3 otrzymuje robione na odwal się porty, a bo Gearsy... ale nie, PS3 to ostateczny wybór i basta.
No i dobrze. Gearsy to 2 gry, PS3 ma od cholery tak świetnych exluziwów, że XBox może mu najwyżej tyłek wycierać. Już bardziej bym Halo żałował, ale co tam :) No i jest przecież ten Blu-ray...
A, i podpisuję się pod ostatnim pytaniem Mierzwiaka :)

Odpowiedz
Rodia napisał(a):No i dobrze. Gearsy to 2 gry, PS3 ma od cholery tak świetnych exluziwów, że XBox może mu najwyżej tyłek wycierać.

Nie chcę tutaj zaczynać tzw. flejmłora, bo ogólnie opinie jak powyższa to wyraz czystej ignorancji i/lub głupoty, więc nie skomentuję.:)

Odpowiedz
simek napisał(a):ale w takim wypadku nadal sporo taniej wychodzi mi kupno samego odtwarzacza za 500zł
Ja kupiłem 2 lata temu wiec odtwarzacza BD jeszcze wtedy za 500zł nie było. Poza tym PS3 to jeden z lepszych odtwarzaczy Blu (pierwszy zgodny z 3 odtwarzacz) oraz chyba najlepszy odtwarzacz DVD(świetny scalar do HD)

Mierzwiak napisał(a):Oczywiście za dużo ostatnio czytałem i myślałem, a że X360 tańszy, a że większość gier wygląda i działa lepiej a PS3 otrzymuje robione na odwal się porty, a bo Gearsy... ale nie, PS3 to ostateczny wybór i basta.
Twój ostateczny wybór to świetny wybór. PS3 zawsze będzie lepszą, mnie awaryjną, bardziej przyszłościową konsolą od X-box. X-box zarabia na konsolach (tworząc je tanim kosztem), a PS3 na grach (tracą na każdej sprzedanej konsoli, ale zarabiają krocie na świetnych grach - dzięki temu mamy mnóstwo exclusivów oraz świetnie wykonaną konsolę).

Odpowiedz
Ja też bym nie zaczynał Flejmłora, ale Rodia ma rację. Tytuły ekskluzywne na PS3 biją na łeb, na mordę te od Xka nie tylko pod względem grafiki, ale i też na przykład jakością prezentowanej historii oraz grywalnością. Jeśli chodzi o gry multiplatformowe to mit. Podobno GTA4 wyglądało lepiej na Xkie. Grałem na Xkie i grałem na PS3- różnic nie zauważyłem.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):
simek napisał(a):lepiej bezproblemowy stacjonarny z odtwarzaniem z usb, avi, mkv
PS3 tylko tej trzeciej opcji nie posiada.

W sumie to posiada:
http://hdtv.com.pl/forum/playstation-3/27424-ps3-jako-odtwarzacz-filmow-matroska-mkv.html

Odpowiedz
GTA 4 różniło się jakimiś szczególikami, jeśli o grafę chodzi. Tutaj bardziej narzekano na zwiechy, które były notoryczne na PS3.

Fakt, gdybym miał kupować konsolę teraz, to wybrałbym PS3, ale nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na X'a. Ostatnio moja miłość pogłębiła się za sprawą Mass Effect (nie jebać mnie za to, że późno w to gram. To wina dystrybutora-debila).
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Wawrzyniec napisał(a):Ostatnio moja miłość pogłębiła się za sprawą Mass Effect (nie jebać mnie za to, że późno w to gram. To wina dystrybutora-debila).
Tego akurat żałować nie będę, bo obie części przeszedłem na PC i to samo będzie z trzecią.

Danus napisał(a):Podobno GTA4 wyglądało lepiej na Xkie. Grałem na Xkie i grałem na PS3- różnic nie zauważyłem.
Z mojego śledztwa wynika że na PS3 GTA IV nie działa w pełnym 720p, ma nieco gorszy framerate i więcej doczytujących się z opóźnieniem tekstur. Ale na screenach i filmikach porównawczych to wersja z PS3 wygląda ładniej : )

W kwestii porównań polecam tę stronkę: http://www.eurogamer.net/archive.php?platform=digitalfoundry&type=comparison-gallery

Odpowiedz
Cytat:Khet, kupiłeś używkę czy miałeś aż tak zajebistego farta i trafiłeś na promocję
Pachnąca i lśniąca nówka. Podejrzewam, że to miała być promocja, ale sam sklep (Kerfur :P) chyba nie miał o tym pojęcia, bo na pudłach były etykiety z jak byk wypisanym 1299zł.
Dla porównania - dosłownie obok w Empiku była Slimka z Eyepet w zestawie, za 1399 :)
Byłem przygotowany na o wiele większy wydatek, a tak zostało jeszcze na drugiego Uncharted.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Z mojego śledztwa wynika że na PS3 GTA IV nie działa w pełnym 720p, ma nieco gorszy framerate i więcej doczytujących się z opóźnieniem tekstur.
Ciekawe czyja ta sprawka lub wina bo przecież bebechy PS3 ma o niebo lepsze od Xka a mimo tego jak mówisz nie radziła sobie tak dobrze z grą. A nie powinna bo sprzętowo wygrywa z X-em.

Odpowiedz
nie ma lepszych bebechów. Ma powolny napęd BD, no i tylko 512 MB RAM-u dzielonego jeszcze z procesorem graficznym. Procek to nie wszystko :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Danus napisał(a):Ciekawe czyja ta sprawka lub wina bo przecież bebechy PS3 ma o niebo lepsze od Xka a mimo tego jak mówisz nie radziła sobie tak dobrze z grą. A nie powinna bo sprzętowo wygrywa z X-em.
Gry są robione pod architekturę Xboxa, dopiero potem konwertowane na PS3, a że to konsola wymagająca zupełnie innego użycia jej podzespołów, twórcy gier idą na łatwiznę i wersje dla Sony mają często właśnie niższą rozdzielczość, brak wygładzania a nawet gorsze tekstury (sic!), co jest jakimś totalnym kuriozum jeśli weźmiemy pod uwagę pojemność płyty BD. Oczywiście jak chcą to potrafią, tutaj ponownie odsyłam do linka który podałem.

wujo444, gry pisane specjalnie z myślą o PS3 dobitnie pokazują, że jakieś tam słabsze komponenty nie mają tu nic do rzeczy. Chodzi wyłącznie o właściwe wykorzystanie sprzętu.

W poprzednim numerze PSXE w wywiadzie przy okazji Crysisa 2 padło zdanie, że gra będzie wyglądać możliwie najlepiej na każdej z platform, co daje nadzieję że poszczególne wersje powstają niezależnie i z każdego sprzętu zostaną wyciśnięte ostatnie soki.

Odpowiedz
wujo444 napisał(a):Ma powolny napęd BD, no i tylko 512 MB RAM-u dzielonego jeszcze z procesorem graficznym. Procek to nie wszystko :P
Tu bym się spierał.

Odpowiedz
coś tam zawsze mają, zmuszając twórców do obchodzenia problemów (np. instalacja na dysku, żeby PeeS nie szukała dwie godziny danych na płycie). Bynajmniej Różnica między PS3 a X360 nie jest tak wielka, jak mogłoby to wynikać z porównania samych procesorów.

mroziek: spieraj się :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
PS3 ma lepsze gry od X'a i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. Nie oznacza to, że nie cenię konsoli Microsoftu - jest tańsza, walnie przyczyniła się do poszerzenia rynku gier i spopularyzowania tego medium (chociaż nie tak jak Wii) no i stała się swego rodzaju standardem. Ale PS3 celuje po prostu wyżej, w inny target, każdy z ich excluziwów to perełka no. I dlatego w nie powinno się głównie grać na tej konsoli, bo z resztą czasem faktycznie są problemy. Ostatnio z Bayonettą tak było. Zresztą, porównanie RDR na obu maszynach: http://www.gametrailers.com/video/console-comparison-red-dead/100419
Nie wiem, ale mi się XBox bardziej podoba. Co nie zmienia faktu, że gdybym kasę na konsolę miał to nabyłbym PS3 nawet się nad tym nie zastanawiając.
A w ogóle to trzeba mieć w domu wszystkie 3 platformy i wybierać sobie indywidualnie najlepszą wersję danej gry, może kiedyś mi się tak uda :P
khet -> farciarz jesteś :/

Odpowiedz
Rodia napisał(a):Ale PS3 celuje po prostu wyżej, w inny target, każdy z ich excluziwów to perełka no

No, np. Lair albo Afrika, albo Resistance.:) Generalnie gadanie "a bo PS3 ma lepszą grafikę" to typowe pieprzenie ludzi, którzy X-a znają z opinii innych osób, albo którzy w grach cenią właśnie grafikę. Zarówno X, jak i PS3 mają biblioteki doskonałych tytułów - i to właśnie one powinny stanowić o wyborze konsoli, a nie to, że X nie ma blu, a PS3 ma skopane konwersje. Jak lubisz FPP, to kupno PS3 jest strzałem nie w stopę, tylko w głowę. Jeśli lubisz platformówki - musisz upaść na głowę, żeby dla nich kupować X-a. Kto mówi inaczej - ten trąba, troll i pedał.:)

Odpowiedz
military napisał(a):Jak lubisz FPP, to kupno PS3 jest strzałem nie w stopę, tylko w głowę.
Nie zgodzę się. PS3 ma też zajebiste FPP. Ale to kwestia gustu w sumie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości