Gry
military napisał(a):Alan Wake - gra, która miażdży

Właśnie w ostatni weekend miałem okazję pogrania w Alan Wake i muszę przyznać, że zrobił na mnie spore wrażenie. Oczywiście, przez większość czasu biegamy tylko po wyznaczonej trasie i strzelamy do ludzi-cieni, ale klimatem to mógłby ten tytuł obdzielić tuzin innych horrorowatych gierek wydanych w ostatnich latach. Do tego klimat faktycznie jak z Kinga tudzież Koontza (świetna "powieściowa" otoczka) i szkoda tylko, że nawiązania są miejscami dość niezdarne ("myślałem, że wpadnie do pokoju z siekierą niczym Nicholson w 'Lśnieniu'"). Poza tym świetna muzyka, kapitalny dźwięk i przepiękna grafika (szczególnie gra światłem, a już w czasie walk to w ogóle raj dla oczu). No i te absurdalne, ale przez to straszniejsze kwestie "potworów"... I gdyby tylko Alan nie był tak sztywniacko zdubbingowany, to byłoby jeszcze lepiej. Tak czy inaczej: jestem bardzo mile zaskoczony tą produkcją.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Splinter Cell: Chaos Theory

I ta muza

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZL80DogOff4[/youtube]
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
No, Chaos Theory wymiata. Dotychczas najlepsza część serii, w którą grałem choć nadal nie zapoznałem się z Double Agent i Conviction...

Odpowiedz
Dziś skończyłem Uncharted 2 na PS3. Do tej pory najlepsza gra na tą konsolę. Powala pracą kamery, filmowością, rozmachem. Momentami miałem wrażenie że oglądam jakiś świetny film przygodowy.

Mam nadzieję że kolejna gra będzie równie udana. Właśnie instaluję Heavy Rain :)

Odpowiedz
Gdyby z Un2 zrobić zlepek samych scenek plus niektórych akcji z samej gry, to byłby obraz lepszy niż ostatni Jones, wszystkie Mumie i inne tego typu bzdury razem wzięte :)

Odpowiedz
Cytat:lepszy niż ostatni Jones
Film nakręcony aparatem fotograficznym będzie lepszy niż to gówno :)

Alpha Protocol
Mega klawy RPG. Ma zajebiście dużo bugów, ale gra się po prostu przednio. Stężenie miodności przechodzi wszelkie pojęcie. Czuć w tym ducha twórców oryginalnych "Falloutów", które też nie stroniły od wielu błędów. Zacna pozycja, która systemem rozwoju postaci zjada prostackie motywy z "Fallout 3". Dawno mnie tak nie zassało.

9/10

PS. W połowie gry stwierdziłem, że rozwój postaci nie odpowiada moim gustom, więc zacząłem od nowa. CZAD!!!!!
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Wracając jeszcze do Alana: on NIE jest straszny. Napięcie jest - i to spore, kiedy np. gdzieś na skraju mgły przemykają przeciwnicy i nie wiadomo, z której strony wyskoczą (w budowaniu napięcia pomaga fakt, że już trójkę gości bez flary rozwalić wcale nie jest łatwo). Strachu jednak jako takiego nie ma. Zupełnie jak u Kinga - trudno bać się jego książek, a jednak jest w nich atmosfera niepokoju. Wake to to samo.

Poza tym, co do liniowości - owszem, gra jest liniowa, ale nie mam wrażenia bycia prowadzonym za rękę. Mimo wszystko przestrzenie są rozległe i nie ograniczają się do wąskich korytarzy.

I jeszcze jedno: Max Payne, Alan Wake... Widzicie tu prawidłowość?:) Te gry są całkiem podobne pod względem mechaniki, choć Wake jest o wiele bardziej rozbudowany. No i oczywiście nie jest tak szybką napierdzielanką.:) Jak dla mnie podobieństwo do MP to w żadnym wypadku nie wada.

Odpowiedz
Phil napisał(a):A teraz przestajemy być geekami i tłumaczymy co to sand box...
Phil, w lodówce się chowasz czy jak? O konsolach słyszałeś mam nadzieję.

military napisał(a):twarze mogłyby wyglądać trochę lepiej
W nadchodzących DLC mają być poprawione.

Odpowiedz
Ale wiesz że PS3 nazywa się Chlebakiem nie dlatego że można tam schować pieczywo? :P

Odpowiedz
PS3 nazywa się Chlebakiem, dlatego że służy do noszenia granatów?

Odpowiedz
Dowody na zajebistość Sama Fishera - cytaty zebrane z kilku Splinterów:

Sam Fisher: Lambert, now that I got 50 million bucks with me, it's time to talk about a raise.
Irving Lambert: Hmmm. 25 cents an hour and not a penny more.
Sam Fisher: Deal.

Sam Fisher: Lasers? Lasers are so...
Anna: Nineties?
Sam Fisher: I was going to say "seventies". Could you please stop making me feel old?
Anna: I've got bad news for you, Sam, you *are* old.

Sam Fisher: Where are the Americans?
Mercenary: Grinko will kill me.
Sam Fisher: He's not as creative as I am. Where are they?

Sam Fisher: Any reason the CIA wouldn't know about this?
Lambert: Nope.
Sam Fisher: Nice of them to share...

Sam Fisher: Tell me what you know about your friends on the inside.
Indonesian terrorist: I don't speak English.
Sam Fisher: I'd bet your neck you do.
Indonesian terrorist: Well, maybe I speak a little English.

Coen: Welcome to Jerusalem, the birthplace of Christianity, Judaism and Islam.
Sam Fisher: So this is where all the peace and love came from.

Ja chcę filmu Splinter Cell z dubbingiem Michaela Ironside :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dwa pierwsze pochodza bankowo z Chaos Theory. Pamietam dokladnie, mimo iz ostatni raz gralem w ta gre jakies kilka lat temu. ;)

Odpowiedz
W "Conviction" Sam też rzuca fajnymi tekstami. Np. jak rozwalisz komuś łeb o ścianę, czasem powie:
Good luck fiding your teeth... :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
http://www.allgamesbeta.info/2010/01/gears-of-war-3.html Może być najładniejsza gra na X360, aczkolwiek screeny są wyraźnie podrasowane więc ostrożność w podniecaniu się zalecana : )

Coś dla Mentala: http://www.thief4.com/

Odpowiedz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i6JTvzrpBy0[/youtube]

Nie wiem czy było... Poraził mnie ten trailer całkowicie...
thug life

Odpowiedz
Hmm... Przypomina mi ten nowy Deus Ex (a przynajmniej trailer) MGS - silenie się twórców na zrobienie cool giery, ale koniecznie z jakąś pseudo-poważną tematyką w tle, by wszyscy nie mieli wątpliwości, że mają do czynienia z poważną historią. Takie pierwsze wrażenie po obejrzeniu trailera. Fajnie to wszystko wygląda, ale nie robi już wrażenia. Widziałem takie cyrki milion razy.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Różnica jest na pewno taka, że nowy Deus Ex, nawet jeżeli słaby, to będzie przynajmniej próbował udawać poważną fabułę. W MGS jest poważna fabuła naszpikowana mrugnięciami do gracza i notorycznym łamaniem czwartej ściany. Jeżeli Deus Ex stworzy poważną fabułę, jako podstawę dla fajnej gry, to dlaczego nie? W MGS rozgrywka była świetna.

Odpowiedz
To... Ma... Być... RPG... Które... Ma... Pogmatwaną.... Fabułę.... Różne... Drogi... Prowadzące... Do... Zakończenia... I... Mnóstwo... Naprawdę... Ważnych... Dla... Fabuły... NPC! Ku*wa!
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Hell yeah. W poprzednie nie grałem i chyba raczej już nie zagram (mimo wszystko po Crysisie nei byłem w stanie wrócić już do chociażby CoD2, grafika jednak ma znaczenie...), ale skoro to w 202x, znaczy że prequel, więc ślicznie :).
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-kane-lynch/100961 - cudowne.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
5 gości