Gry
Śliczne to Ghost of Tsushima!

Odpowiedz
Cytat:(...) samuraju korzystającym z technik ninja

Mix Way of the Samurai + Tenchu. 

"Kupuję to za dolara!" ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(12-06-2018, 23:26)Kluski napisał(a):
(12-06-2018, 23:21)Badus napisał(a): Offtop: Ten Spiderman wygląda naprawdę super.

Wygląda super, ale ma ubisoftowo-generyczny vibe :)
Polać mu. (Rosołu? :))

Widać że twórcy grali w serię Arkham do upadłego bo gameplayowo jest to tak perfidna zrzynka, że Rocksteady mogłoby ich chyba pozwać, ale i nic w tym złego. Widać że poruszanie się Pajączkiem i walka będą najlepszym elementem gry i... w sumie tyle? Szkoda że nie wyciągnęli ze wspomnianych Arkhamów wniosku na temat tego jak istotnym elementem tamtych gier była silna komiksowa stylizacja. Tutaj bardzo mi tego brakuje a każdy pokazany przeciwnik wygląda zwyczajnie mizernie.

Odpowiedz

Co oni zrobili z tym biednym Falloutem? Po czwórce myślałem, że już dużo gorzej być nie może. Tak bardzo się myliłem :)
Wzięli wszystko co w czwórce najgorsze i zrobili z tego rdzeń rozgrywki. Dobrze, że jest Wasteland.

Odpowiedz
https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=109796

Zaprezentowany na E3 quest to tylko....zadanie poboczne. Nieźle!
Swiat będzie duży (dwa miasta) a wielkie znacznie ma mieć ekwipunek postaci. I będzie można włączyć oczywiście japońską wersję językową. Zero magii i innych dziwactw. To będzie dobre, powiadam wam.

Odpowiedz
(13-06-2018, 08:51)zdzichon napisał(a):

Co oni zrobili z tym biednym Falloutem? Po czwórce myślałem, że już dużo gorzej być nie może. Tak bardzo się myliłem :)
Wzięli wszystko co w czwórce najgorsze i zrobili z tego rdzeń rozgrywki. Dobrze, że jest Wasteland.

Życzę Bethesdzie, aby im ten Fallout wyszedł bokiem i aby spłacić długi - musieli sprzedać prawa marki komuś bardziej kompetentnemu :) Każdy materiał z 76 uznaję za żalowy, a bylejakość czwórki odczuwam do dzisiaj. To nie była zła gra (jako eksplorator świata był nawet spoko), ale to nie był dobry Fallout, ani udana historia (zwłaszcza po stronie Bractwa Stali). Szkoda, że ludziom spodobał się motyw budowania wiosek (ja po 5 minutach wysiadłem, zrobiłem z nim chyba 1-2 questy max) bo Bethesda chce to wykorzystać na większą skalę właśnie w nowej odsłonie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Wszyscy skupili się na chwaleniu CDP i najeżdzaniu (słusznie) Bethesdy, a ja chciałem zwrócić uwagę na zapowiedzieć Rage 2. Nie grałem w jedynkę, ale relacje głoszą, że szykuje się strzelanie w stylu nowego Dooma w świecie Mad Maxa, z pojazdami włącznie. Może wyjść bomba :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Cyberpunk przyćmił wszystko, w tym drugą superprodukcję z Polski, która zapowiada się naprawdę ambitnie, a jest nią oczywiście Dying Light 2. W jedynkę jeszcze nie grałem, ale chyba nadrobię.

Odpowiedz
(13-06-2018, 23:10)Huntersky napisał(a): Wszyscy skupili się na chwaleniu CDP i najeżdzaniu (słusznie) Bethesdy, a ja chciałem zwrócić uwagę na zapowiedzieć Rage 2. Nie grałem w jedynkę, ale relacje głoszą, że szykuje się strzelanie w stylu nowego Dooma w świecie Mad Maxa, z pojazdami włącznie. Może wyjść bomba :)

I wszyscy powinni skupiać się na najeżdżaniu na Bethesde jak i BioWare. No bo bądźmy szczerzy, kiedyś to oni królowali na arenie action RPGów (no dobra, Bethesda w opinii powszechnej bo chyba nikt komu zależy na fabule i rozwoju postaci nie chwalił ich gier). Przyszedł sobie CD Projekt Red który po za wybitną grą i jeszcze lepszymi dodatkami robi coś czego tamci nie robią od 18 lat przynajmniej. Rozwija się. Nie mówie tu już tylko o ewidentnej ewolucji w Wieśkach, to widać chociażby na przykładzie dodatków do W3, zamiast dać nam to samo dodali masę nowych mechanik oraz naprawili prawie każdy mankament podstawki (bossowie, fabuła w "?") a to co wyszło im świetnie zrobili jeszcze lepiej (level design, fabuła, cutscenki) świetnie reagując na głosy graczy.
A teraz dają nam Cyberpunka który (bazując na opisach gameplayu, informacjach, screenach i trailerze) jest ZUPEŁNIE inny od ich zaledwie trzech dotychczasowych gier, jeszcze ambitniejszy i jeszcze bardziej złożony. To się nazywa rozwój. I mówię tu tylko o RPG (nie odbieram niczego innym grom Bethesdy choć nie powiem abym był fanem), tamte studia znalazły formułę która się sprzedaje i produkują ciągle to samo nie mając nawet krzty ambicji. TES V odniósł taki sukces głównie z powodu posuchy na rynku, rozmiarów świata (ktory był na dodatek całkiem ładny) i świetnym możliwością dla modderów. A ponieważ sprzedał się wyśmienicie to Bethesda zrobiła go jeszcze raz tylko, że w świecie Fallouta i teraz robi Fallouta 4 na większej (oczywiście zapewne w połowie sztucznie generowanej) mapie, z kompletnie nie interesującym ludzi multi. Zapowiedzieli TESVI i ja tu wyczuwam sromotną porażkę.
BioWare to samo, Inkwizycja niby się udała, ale już po premierze Wiedźmina hype spadł na ludzie zaczęli coraz częściej się jej czepiać, bo jednak pod wieloma względami ta gra kulała. Andromeda się nie udała więc co robi BioWare? Robi Andromedę 2.0 w nowym settingu zamiast action RPGa którego fani od nich oczekują!

Jeśli oba studia nie wezmą się solidnie za siebie to obecnych hejt na nich jest dopiero wstępem. Zobaczymy jak się sprzedadzą Anthem i Fallout 76, ale Bethesda i BioWare kompletnie nie rozumieją swoich błędów, nie słuchają graczy, nie mają ambicji ani chęci więc jeśli coś się nie zmieni to obstawiam, że Cyberpunk może tak przeorać ich kolejne tytuły, że aż miło będzie patrzeć.
Kontrowersyjna opinia - AC z cześci na części zmieniało się bardziej i Ubisoft bardziej się przykładał niż Bethesda do swoich RPG od czasów Morrowinda.

Odpowiedz
Kompletnie sie nie znam na grach, co to sztucznie generowana mapa? W sensie jakas "generic", ktora niby rozbudowuje swiat gry (rozmiar), ale nic nie wnosi do fabuly?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
@Bucho - taka, którą generuje program, a nie jest tworzona ręcznie przez grafików. :)

BioWare przede wszystkim zabiła współpraca z EA - jak wiele innych świetnych studiów. Anthem też pewnie mógłby być dobrą grą, ale zapewne zarżnie ją korporacyjny bullshit - no loot boxes my ass, znajdą nowy sposób na wysysanie mamony. A ich prezes wygląda jak przeciwnik Bonda. :) A jeśli nawet będzie inaczej, to nie mam ochoty wspierać EA.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
[Obrazek: comment_bJDJsG6bxtw3HVnSYLMoR7Do3DsM2bxn.jpg]
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Ja zupełnie jestem nie w temacie a nie chce mi się szukać i googlować. Czy na horyzoncie są jakieś fajne gierki rpg w stylu starego "Baldur`s Gate"?
Czyli z rzutem izometrycznym.

Po wielu latach kupiłem sobie wreszcie gierkę (Pillars of Eternity 2") i zaczynam od kilku dni chodzić spać przed drugą w nocy. I chętnie bym coś podobnego przytulił.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
@Bucho

Gdyby Ci wyjaśnienie Hunterskiego jeszcze nie wystarczało to to działa mniej więcej tak:
- co losową odległość wstaw w ziemię kamień z puli 25 predefiniowanych kamieni,
- co losową odległość wstaw zniszczony dom z puli 5 zniszczonych domów,
- co losową odległość wstaw coś z puli x cosiów,
- itd.

Potem level designer sobie to ogląda, poprawia dwie głupie rzeczy dorzuca lokacje fabularne i tyle.
Taka mapa nie ma pomysłu, nie ma klimatu i jest cholernie nudna. W Falloutach 3d to widać za bardzo. Np. masz 3 typy domów i są identyczne. Różni je tylko to, że na 5 szafek zawsze inna jest wywrócona i w innych jest loot. Po kilku godzinach gry znasz wszystko na pamięć.

Zostało Ci jeszcze 80% mapy do zwiedzenia, ale nie zobaczysz już niczego nowego.

Odpowiedz
(14-06-2018, 09:46)Dr Strangelove napisał(a): Ja zupełnie jestem nie w temacie a nie chce mi się szukać i googlować. Czy na horyzoncie są jakieś fajne gierki rpg w stylu starego "Baldur`s Gate"?
Czyli z rzutem izometrycznym.

Po wielu latach kupiłem sobie wreszcie gierkę (Pillars of Eternity 2") i zaczynam od kilku dni chodzić spać przed drugą w nocy. I chętnie bym coś podobnego przytulił.

To idealnie trafiłeś bo izometryczne RPG przeżywa drugą młodość

- Tyranny
- Divine divinity 2 - z FENOMENALNĄ walką turową (tą szczególnie polecam)
- Wasteland 2 i mam nadzieję niedługo 3

oraz Siege of Dragonspear - taki Baldur's Gate 1,5 zrobiony przez firmę specjalizującą sie w odświeżaniu gier na Infinity Engine, którą właśnie ogrywam ta telefonie w autobusie do i z pracy

Odpowiedz
Ok, dzieki chlopaki. Wiem, ze takie lamerskie pytania moga sie wydawac smieszne, ale naprawde moja kariera z grami to 8-bitowki i kilka gier sprzed prawie dwudziestu lat, granych zreszta z doskoku.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Oj to nawet nie wiedziałem, że jest tak dobrze :)
O tym nowym Baldurze słyszałem, ale reszta to niezłe zaskoczenie. Myślałem, że takie gierki dawno temu poumierały.

No to sobie coś z pewnością wybiorę jak skończę "Pillarsy"
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Jest też Torment:Tides of Numenera a Pillarsy (oficjalnie) dostaną 3 częśc i serie dodatków. Ostatnio coraz więcej tych izometryków, znaleźli sie fani i chętne do działania studia, tylko czekać na prawdziwe odnowienie starych marek.

Też ogrywam Pillarsy, choc jedynke, niestety zapisy ponad 10h gry straciłem i musze przejsc od nowa co jest średnio zachęcające :/ ale gra jest swietna, muzycznie, wizualnie i fabularnie, znakomity, dojrzały bardzo ciekawy świat ktory chce sie poznawać. Dwójke pewnie spróbuje przejsc na konsoli bo mam problem z komputerami a wygląda na tyle ciekawie ze szkoda nie zagrać :P

Odpowiedz
https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=109824

I tak bym nie kupował, ale teraz nie kupię tym bardziej ;)

Odpowiedz
Cholera, ale o co chodzi z tym niezadowoleniem spowodowanym obecnością kobiet i innych nieścisłości? Nie przypominam sobie, żeby ludzie jakoś szczególnie narzekali na brak precyzji historycznej, gdy wychodziły np. Red Alerty. Teraz nagle przeszkadza im luźne podchodzenie gier do historii?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości