Gry
No ba. Duke Nukem to przede wszytskim teksty samego Duke'a i sikanie na głowy obcych :lol: Jedna z bardziej jajcarskich pozycji z kultowym już "It's time to kick ass and chew bubblegum, and I'm all out of gum." :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Stary, Diuka przechodzilem wieki temu, potem Time to Kill i inne jego odszczepy. ;) Po prostu nie wydaje mi sie, zeby swinie to byli kosmici - mieli mundury policji.

Odpowiedz
No tak, swinie w mundurach policji, to bezdyskusyjnie swiadczy o tym, ze pochodza z Ziemi. :)

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Jedna z bardziej jajcarskich pozycji z kultowym już "It's time to kick ass and chew bubblegum, and I'm all out of gum." :)
Zwłaszcza, że to nie tekst Duke'a tylko Nady z "They Live". :) Tj. chyba wypowiada go, ale oryginalnie tekst nie jego. Zresztą Asha z "Evil Dead" jakieś teksty też zdaje się rzuca.

Odpowiedz
Devil May Cry 4 [PC]

WOW! Nigdy nie grałem w taką typową, konsolową rąbankę i znałem je tylko i wyłącznie z Hypera, aż do teraz. I like that!

Fabuły brak. Niby jest coś tam o próbie zapanowania nad światem, a laska głównego bohatera (którym nie jest Dante z poprzednich części, chociaż nim też się "chodzi" :D) zostaje porwana, ale chodzi wyłącznie o rozwalanie kolejnych przeciwników i walki z bossami, jednymi z lepszych (najlepszych?) jakich widziałem. Naszego bohatera można oczywiście tuningować, dzięki czemu zwiększa się jego moc i wykonuje kolejne niesamowite kombosy.

Sam finał - czegoś tak spektakularnego i monumentalnego nie widziałem jeszcze w żadnej grze.

Grafika - rewelacyjna. Ostre tekstury, świetne efekty specjalne. W dodatku na maksymalnych ustawieniach gra zasuwała mi aż miło, byłem bardzo zaskoczony. Najwyraźniej info podczas uruchamiania gry że "Najlepiej chodzi na procesorach Intel Quad" to zwykły chwyt marketingowy.

Muszę też zwrócić uwagę na świetną reżyserię... niesamowicie kiczowatych przerywników filmowych, tak złych, że aż dobrych. To samo tyczy się dialogów. No a to co wyprawia w jednym z przerywników Dante ze swoją nowo nabytą bronią... tego się nie da opisać słowami.

Polecam!

PS. Początkowo granie na klawiaturze było koszmarne, ale wystarczy dobrze rozplanować sobie klawisze i można wymiatać. Albo podłączyć pada :P

Odpowiedz
Mass Effect - jesli o erpegi chodzi, to to jest spelnienie moich marzen. Ma te elementy, ktorych brakowalo KOTORowi do doskonalosci. Zawsze grajac w poprzednia gre Bioware zalowalem, ze tyle mam fajnych broni, a moge tylko patrzec, jak sa automatycznie uzywane. Tutaj zas mam system walki rodem z Gears of War, tylko ze troszeczke niedorobiony. Tak czy siak - jest super, dialogi - bo to one sa na pierwszym planie - sa swietne, grafika wymiata, swiat przedstawiony dopracowano do najmniejszego szczegolu. Na dodatek tlem akcji jest hardkorowe s-f, bez zadnych magicznych pierdol, czego skutek jest taki: jestem w raju. No i przezylem szok, kiedy uruchomilem konsole, wsadzilem plyte, a tam - gra po polsku, w tlumaczeniu kinowym. Bardzo dobrym tlumaczeniu, trzeba dodac. Krotko: 10\10.

Odpowiedz
Fabularnie Mass Effect wymiata, ale misje poboczne, liczba rodzajów broni oraz handel wołają o pomstę do nieba. Tak czy siak na sequel czekam z wypiekami na twarzy. Ponoć świat ma byc 8 razy większy, a Sheparda będzie można podrasowac do 120 poziomu (sic!).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Gorącą mamy jesień w tym roku jesli o gry chodzi -praktycznie same głosne premiery -Far Cry 2, Red Alert 3 a już za tydzień w końcu Fallout 3. Pojawiło sie takze Dead Space, o którym gdzieniegdzie mówi sie ze jest najlepszym survivalowym horrorem ostatnich czasów...grał w to ktoś z was moze ?
You Are What You Watch

Odpowiedz
GTA IV przede wszystkim, a nie Far Cry 2 :P Imo gorszy od poprzednika.

Odpowiedz
KrzychuS napisał(a):Pojawiło sie takze Dead Space, o którym gdzieniegdzie mówi sie ze jest najlepszym survivalowym horrorem ostatnich czasów...grał w to ktoś z was moze ?
Ja gram od wczoraj. Daje radę :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Ja gram od dwóch godzin -mimo ze na poczatku nie za bardzo mogłem sie połapać we wszystkim i draznił mnie system sterowania oraz praca kamery, to gra jednak jest świetna -Resident Evil w kosmosie +dalekie echa System Shock 2 i Bioshock. Dopracowana pod wzgledem grafiki, dzwieku i ogólnej "miodnosci" co rekompensuje za oklepana fabułę niczym z Dooma 3
You Are What You Watch

Odpowiedz
System sterowania to konsekwencja portu stricte konsolowej gry na mysz+klawiaturę. Ja z czystego skąpstwa gram na PC, więc uważam, że nie mam moralnego prawa narzekać ;) Probówałem zresztą na padzie i rzeczywiście, od razu czuć, że tak właśnie miało być... ale i tak myszą się lepiej celuje, więc przeżyję ;) Co do oklepanej fabuły z Doom 3... właśnie tego się obawiam, że za parę godzin ciągle te same wnętrza i ciągle te same potwory zaczną się nudzić. Zobaczymy.

Odpowiedz
Gra z poczatku wydaje sie dosc monotonna, nabiera rozpędu gdzies tak od 5 poziomu, wtedy zaczyna robić się naprawde gorąco, łącznie z liczeniem apteczek i amunicji zeby wystarczyło.

Jestem teraz na 9 poziomie i z czystym sumieniem moge powiedziec -jedna z gier roku. Mimo korzystania z oklepanych schematów autorom udało sie stworzyc jedna z najbardziej przerazajacych i wciagajacych gier w jakie ostatnio udało mi sie grac. Przyczepiłbym sie tylko do mało dopracowanych broni, ale i tak jest REWELACYJNIE

Wyobrazcie sobie Doom 3, doprowadzony do wizualnej perfekcji, z dbałoscią o kazdy detal, z potworami rodem z filmu "The Thing" i fabułą rodem z Bioshocka (kombinezon bohatera tez sprawia nieco "Bioshockowe" wrazenie) lub nieco zubożonego SS 2 -przez cała drogę dowiadujemy sie o wszystkim czytając dzienniki pokładowe, wyniki badań etc, itp...Do tego podnoszenie statystyk postaci -po prostu miodzio.

Grafika jest perfekcyjna, ale na szczególną uwagę zasługuje tez dzwiek -opętane jęczenie, szepty, wrzaski ofiar, ohydne mlaskające odgłosy mutujących się potworów, pękające kosci i tkanki. brrr -jednym słowem totalna masakra. Monstra występujące w grze to kolejna wystawa okropieństw -do tego warto czasem poswiecic sejwa i obejrzec dosc chore animacje umierania naszej postaci, zwłaszcza z pewnymi obleśnymi pająkami...naprawde wielkie brawa dla twórców za wyobraznie.

Początkowo myslalem ze to tani konsolowy horrorek z mangową fabułą, ale tak nie jest -ilosc elementów gore i "fucków" momentami wystepujacych w rozmowach mówi jednak co innego...Zagrajcie koniecznie
You Are What You Watch

Odpowiedz
KrzychuS napisał(a):Mimo korzystania z oklepanych schematów autorom udało sie stworzyc jedna z najbardziej przerazajacych i wciagajacych gier w jakie ostatnio udało mi sie grac.
To ja tylko powiem, że jestem w połowie drugiego chaptera i po pierwsze robi się nudno (ale liczę na to, że to się zmieni), a po drugie już się przestałem bać (też liczę, ale jakby mniej). Ogólnie póki co mam wrażenie, że Dead Space jest bardziej przerażające w reklamach niż w rzeczywistości ;)

KrzychuS napisał(a):Grafika jest perfekcyjna
Grafika, powiedzmy sobie, jest w porządku. Poza kiepskimi teksturami nie ma się do czego przyczepić, bo spełnia swoją rolę (mniej więcej jak ta w Bioshocku), ale do perfekcji jej dużo brakuje :)

Odpowiedz
Zdaje się że ktoś tu czekał na Fallouta 3.

Wideorecenzja: http://www.gametrailers.com/game/4758.html

Odpowiedz
Ja gram w Falałta Trzy i taki... Hmm. Trudno ojca bohatera nie polubić, skoro mówi głosem Liama Neesona i w ogóle sceny z nim, i w Vault 101 są bardzo fajne, ale potem... Jakoś tak nudnawo trochę. Jeszcze nie wyszedłem poza to, co w gejmplejach się pokazuje, więc może dlatego. Zobaczymy jak to będzie, jak wysadzę Megaton.

Odpowiedz
A ja w FarKraja 2, i jest to bardzo sympatyczna gra - klimaty Afryki, system przyjaciół, i frakcji, oraz możliwość wszystkiego załatwienia na kilka sposobów.

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):przyjacieli
<ok>

Odpowiedz
No tak, pomyłka, ale żebyś się odniósł do czegoś innego poza błędem, to i tak się nie spodziewałem, więc po staremu :P

Odpowiedz
Fallout 3

Pierwsze wrażenia po 5 h rozgrywki:

- naprawdę niezła grafika i klimat (Megaton o poranku to coś pięknego)
- żenująca animacja postaci (wcisnijcie lewo/prawo na zmiane i przelaczcie na tryp TPP), gram w FPP.
- brak możliwosci wykorzystania skilla poza walką np. w celu uleczenia sie (mała żenuła) - choćby First Aid.
- świat mimo, że upakowany to i tak spory, w zupełności wystarczy do dalekich podróży.
- niskie wymagania sprzętowe (śmiga lepiej niż Oblivion)
- dialogi dają radę, ale mogłyby być lepsze.
- VATS byłby naprawdę fajny, gdyby nie bullet time. Tryb Real time do kitu. Powinien byc sam VATS, wtedy system miałby jakiś sens.
- zachowanie AI - 90% strzałów celnych (trzeba chować się za przeszkodami, aby nie oberwać), ale pasywnośc kłuje w oczy.
- voice acting na wysokim poziomie (wersja angielska)

Jak narazie gierka odzwierciedla moje oczekiwania czyli "to nie jest godny kontynuator serii, ale solidny akcyjniak cRPG" i jako taki podoba mi się, a mogło być gorzej. Jak narazie daje F3 takie słabe 8/10 i mam nadzieję, że po kilkudziesięciu h rozgrywki ocena jak i opinia raczej zaplusują:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości