majlo napisał(a):No nie wiem, czy jest tu ktoś, kto wszystkie gry, w które gra(ł), zdobywa w legalny sposób. :PStanowcza odpowiedź tegoż za 3... 2... 1...
13-08-2009, 23:25
|
Gry
|
majlo napisał(a):No nie wiem, czy jest tu ktoś, kto wszystkie gry, w które gra(ł), zdobywa w legalny sposób. :PStanowcza odpowiedź tegoż za 3... 2... 1...
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
13-08-2009, 23:25
Oj, Negrinku, daj ludziom spokoj :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-08-2009, 07:12
Co do demka nowego Batmana, fajnie sie bije, ladna grafika i Kevin Conroy w roli glownej. Niestety, na wstepie juz mamy babole w stylu "Batman chodzi sobie legalnie kolo policjantow i wymienia sie z nimi uwagami". Co to jest, "Batman i Robin"? Do tego, strasznie przebajerowany swiat gry. Siegne po pelna wersja, ale obawiam sie, ze im dalej, tym mniej mi sie bedzie podobac.
7/10 dla demka PS. 2GB dla 10 minut gry? Chamstwo!
-- Laozi 14-08-2009, 08:21
Dyskusja przeniesiona do tego tematu - http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?t=1639
14-08-2009, 10:36 Glut napisał(a):Ty Nieprawda. Glut napisał(a):Będziemy się dalej łapać za słówka? Nie, bo ja napisałem wyraźnie, że zachowanie Majlo cechują pewne elementy socjopatii, a ty uparcie twierdzisz/sugerujesz, że nazwałem go socjopatą. Nie, Majlo - z tego co mi wiadomo - socjopatą nie jest i nie był. 14-08-2009, 10:39 Crov napisał(a):Podoba mi się filmik pokazujący różne możliwości przechodzenia misji.Szkoda, ze odeszli od pierwotnego konceptu bijatyki. Wszystkie Splinter Celle, sa swietnymi skradankami i lubie do nich wracac, ale na dluzsza mete cala seria ma strasznie monotonna mechanike gry. Kompletna zmiana byla milym zaskoczeniem, szczegolnie, kiedy przewidywala efektywne klepanie sie po mordach. Niestety znowu powrot do kiszenia sie po cieniu.
-- Laozi 15-08-2009, 12:31
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hzQV5m0tMgA&feature=fvw[/youtube]
Wow. Ujęcie z zapalającymi się czerwonymi lightsaberami i wszystko co dzieje się potem - miód. Najbardziej oczekiwana przeze mnie gra w tym momencie. EDIT - Wybaczcie, dopiero teraz zauważyłem że już było, i to dwa razy. No ale cóż, może ktoś nie widział. 15-08-2009, 15:17 Snuffer napisał(a):Najbardziej oczekiwana przeze mnie gra w tym momencie.I co, Snaferku, będziesz bulił? ;)
15-08-2009, 16:37 Snuffer napisał(a):Najbardziej oczekiwana przeze mnie gra w tym momencie. Tylko, że to tylko świetnie zrobione intro do gry, pamiętasz te od Terminator Salvation? Było świetne, natomiast gra była średnia, aczkolwiek momentami fajnie się grało. Poza tym najbardziej oczekiwana gra może być tylko jedna... Mafia 2 ! :) 16-08-2009, 05:11
Ale wiesz, to Star Wars.. Przez oba Kotory kilka nocek zarwałem, a tutaj widzę podobne klimaty, to się ceni.
Co do Mafii 2 się zgadzam - no i jest jeszcze Max Payne 3 i Alpha Protocol. Dobry rok się szykuje :) 16-08-2009, 05:24
W intrze składającym się z napieprzania się widzisz klimat KOTOR? ;) Nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie tak podniecają się tym prerenderowanym filmikiem. Efekciarska naparzanka. Slit dla oczek, ale o grze nie mówi nic. Jedyne co wzbudza we mnie zainteresowanie to logo BioWare i ich zapewnienia, że będzie to pierwszy bardziej złożony MMORPG z prawdziwymi dialogami i fabułą.
16-08-2009, 07:03
Logo Bioware + 'Republic' w tytule = klimat KOTOR! : )
Filmik jest po prostu efektowny, ciekawi mnie jak rozwiązana zostanie kwestia walk. 16-08-2009, 07:22
Mnie tez to ciekawi. Póki co jedyny MMORPG jaki mnie interesuje to Champions Online - na podstawie papierowego RPG o superbohaterach. Gra twórców niezłego City of Heroes. Duża zaleta to to, że walki będą prowadzone jak w grze akcji. Jeżeli w TOR nie będzie walki, jak w grach akcji to raczej nie będzie mnie to zbytnio interesować.
16-08-2009, 07:27 Crov napisał(a):Gra twórców niezłego City of HeroesNiezłego? Really? To znaczy nie, w sumie masz rację: CoH było niezłe... przez dwa dni :) Potem robiło się tak piekielnie nudne, że chyba nawet dwutygodniowego triala nie dokończyłem ;)
16-08-2009, 10:18
Zgadzam się, ale problemem City of Heroes było to, że skupiało się na walce, która polegała - jak w hack'n'slashach - na klikaniu. Champions Online zapowiada więcej mięcha - jakiejś fabuły, ciekawej walki i tak dalej. CoH (i CoV) to wyraźnie był poligon testowy.
---- Parę dni temu pojawiło się info, że nad piątym Hitmanem może pracować studio Rocksteady, twórcy Batman: Arkham Asylum. O ile nie byłoby to wcale beznadziejne, to sam wolałbym, żeby to oryginalni twórcy z IOI zajmowali się dalej tą serią. I tak też jest. Gamecorner podał, że nad nowym odcinkiem przygód łysego zabójcy pracuje IO Interactive. Juhu! http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6933033,Hitman_5___jednak_robia_go_oryginalni_tworcy.html 17-08-2009, 13:07
Miami Vice: The Game - jedna z najlepszych egranizacji evar, zachowująca realistyczny styl Manna. Czuć tu potęgę broni, ale przede wszystkim czuć klimat Miami, który - mimo fantastycznego oświetlenia i kolorów - jest ciężki i ponury. To nie wesołe Vice City; w tej grze wszelkie zaułki są... hm, co najmniej złowrogie.
Rozgryka polega na strzelaniu (zarąbistym, zwłaszcza przy użyciu shotguna, który rzuca ludźmi i zostawia duże rozbryzgi krwi:) ) przerywanym okazjonalną dilerką, misjami motorówkowymi czy spotkaniami z narkotykowymi baronami. To wszystko tworzy taki klimat, że głowa mała. Ale i tak najlepsze zostawiłem na koniec. Muzyka. Słów mi brak żeby opisać soundtrack. Policyjno-melancholijne, zazwyczaj ambientowe melodie sprawiły, że chcę je mieć w mp3, ale nie wiem jak je przegrać z UMD. Tej gry się przede wszystkim słucha. Boska rzecz, nie mogę się oderwać. 9/10 ![]()
20-08-2009, 20:03
Ech, pograłbym ale o ile się orientuję to jest to gra na PSP, a ja ani tego kupować nie zamierzam, ani emulować na PC się (jeszcze) nie da.
Co do gier w ogóle, to jestem harcore'owym graczem odkąd pamiętam. Przez moją chawirę przewinęły się: ZX Spectrum, Atari ST, NES, C64, Amiga 600, mnogo PCtów, a niedawno jeszcze PS2 i Nintendo DS. Obecnie gram w "Bioshock", który śmiało mogę określić najbardziej przerażającą, sugestywną i klimaciarską FPS jaką moje oczęta widziały. A ulubione tytuły? Max Payne (z naciskiem na dwójkę) - Mental, nie zgadzam się z tobą odnośnie wyglądu Maksa. Ten z jedynki miał "constipated grim on his face" (jak to w dwójce ładniie ujął Dick Justice), ten drugi pasuje do konwencji. A konwencja MP2 to nie wywarzanie otwartych drzwi, a inteligentne wykorzystywanie filmowych schematów. American McGee's Alice - mroczna, krwista i bardzo psychodeliczna historia o Alicji w Krainie Czarów na silniku Q3A. Nie postarzała się ani na jotę. Polecam wszystkim fanom action - adventure - TPP :) Suikoden III (to akurat na PS2) - przewspaniała, epicka jRPG w którą gramy z prerspektywy trzech różnych postaci. Bogaty świat, złożona fabuła, mnóstwo rzeczy do odkrycia. Polecam - szczególnie tym, którzy pamiętają niesamowitego "Chrono Trigger" ze SNES i kręcą ich takie gry. Więcej niebawem...
.noisivelet naht nuf erom era srorriM
21-08-2009, 20:09 RandoMan napisał(a):emulować na PC się (jeszcze) nie da. Masz stare informacje. ;) 21-08-2009, 20:45 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |