Nowy
Liczba postów: 3,416
Liczba wątków: 8
Jakuzzi napisał(a):Empatii w stosunku do czego, komputerowych postaci?
Tak. Boże, ludzie na forum filmowym -- niby przyzwyczajeni do obcowania z fikcyjnymi postaciami i współodczuwania, gdy jest ku temu powód -- nie powinni zadawać takich głupich pytań.
10-11-2009, 13:45
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
nawiasem, mówicie o tej gierce?
że niby tutaj można mordować niewinnych ludzi?
ok, ustalmy coś: giera zapowiada się FENOMENALNIE! a możliwość zabijanie niewinnych ludzi tylko podnosi jej zajebistość:)
10-11-2009, 13:59
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Co do trailera - gdyby tylko w miejsce Eminema wrzucili klasyczne nuty a'la Twierdza... Ale poza tym małym niedopatrzeniem jest naprawdę fpytąga. Technicznie ta gra zabija. Ktoś tutaj skarżył się na oprawę video, ale doprawdy nie mam pojęcia, co konkretnie mu przeszkadzało. Największe wrażenie robi chyba motion capture. To wszystko wygląda cholernie żywo. W sumie jeden z powodów czyniących wiadomą misję tak mocno oddziałującą na gracza.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
10-11-2009, 14:24
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
a mi sie eminem w zwiastunie podoba. no moze jedynie wokal średnio pasuje, ale sam bit idealnie buduje klimat i epe.
10-11-2009, 14:28
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Szczerze mówiąc, to myślałem, że to przygrywka do "We will rock you". To by była dopiero zajebista epa. Sam chyba coś takiego zmontuję. Może wykutaniem dorówna zwiastunowi San Andreas z jego Guns'n'Roses.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
10-11-2009, 14:41
Jakuzzi napisał(a):Empatii w stosunku do czego, komputerowych postaci?
Tak - dokładnie tak. Postrzeganych jak żywych ludzi w takiej sytuacji.
Kurczę...
10-11-2009, 14:45
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Ja raczej nie odczuwam empatii do postaci z gier komputerowych, a juz na pewno nie do postaci ze strzelanek. Rozumiem jednak, ze ty strzelanki przechodzisz w trybie stealth, bez jednej ofiary? W koncu nigdy niewiadomo - przeciez jeden z tych zolnierzy patrolujacych okolice, ktory idealnie nadaje sie do sprzatniecia ze snajperki, moglby byc ojcem trojki dzieci, wzorowym mezem, honorowym krwiodawca i czlonkiem Amnesty International.
10-11-2009, 15:41
Nowy
Jakuzzi, nie udawaj niekumatego, bo akurat Tobie z tym nie do twarzy. Z jednej strony masz bondowskich szeregowych sługusów bad guya, z drugiej, powiedzmy, uczniów ze "Słonia". Takie same postaci? Ten sam poziom empatii widza? Nie? Nie mam więcej pytań.
10-11-2009, 15:48
Stały bywalec
Liczba postów: 3,484
Liczba wątków: 39
Wawrzyniec napisał(a):gdyby tylko w miejsce Eminema wrzucili klasyczne nuty a'la Twierdza...
Właśnie setny trailer z tego typu nutami byłby zwyczajnie nudny, Eminem świetnie tutaj pasuje.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
10-11-2009, 15:50
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Negrin napisał(a):Takie same postaci? Ten sam poziom empatii widza? Nie?
Czyli twoim zdaniem dyskutowana sekwencja jest jaka? Niesmaczna? Paskudna? Oburzajaca? Rozwin troche swa wypowiedz, zamiast brnac w osobiste przytyki, bo to srednio grzeczne, a z tym z kolei tobie nie jest do twarzy. ;)
10-11-2009, 15:56
Stan Marsh
Liczba postów: 2,163
Liczba wątków: 11
Jakuzzi napisał(a):W koncu nigdy niewiadomo - przeciez jeden z tych zolnierzy patrolujacych okolice, ktory idealnie nadaje sie do sprzatniecia ze snajperki, moglby byc ojcem trojki dzieci, wzorowym mezem, honorowym krwiodawca i czlonkiem Amnesty International.
Oglądałeś pierwszą część Austina Powersa? ;) Bo tam się właśnie pojawia taki motyw i jest GENIALNY.
10-11-2009, 16:00
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Glut napisał(a):Wawrzyniec napisał(a):gdyby tylko w miejsce Eminema wrzucili klasyczne nuty a'la Twierdza...
Właśnie setny trailer z tego typu nutami byłby zwyczajnie nudny, Eminem świetnie tutaj pasuje.
Zgadzam się całkowicie. Trailer jest bardzo dobry, a utwór pasuje idealnie. Kurde, Dragon Age reklamowali This is New Shit Mansona, a w grze jakieś pipowate plumkanie typowe dla fantasy... w Modern Warfare mogłaby być jakaś fajna muzyka ostrzejsza, a czasem nawet taki eminem gdzieś. Powinna być możliwość włączenia dwóch soundtracków - zwykłego, typowego dla gier i filmów albo drugiego, który składałby się z takich utworów, które umieszczają w tych trailerach jak to Till I collapse i TiNS... Bo tak to tylko winamp. :(
[ Dodano: Wto Lis 10, 2009 19:35 ]
Mental napisał(a):nawiasem, mówicie o tej gierce?
że niby tutaj można mordować niewinnych ludzi?
ok, ustalmy coś: giera zapowiada się FENOMENALNIE! a możliwość zabijanie niewinnych ludzi tylko podnosi jej zajebistość:)
A nie grałeś w jedynkę? Tzn. zakładam, że jakbyś grał to byś czekał na sequel od dawna. :) Zagraj w jedynkę, man.
10-11-2009, 19:29
Nowy
Jakuzzi napisał(a):Czyli twoim zdaniem dyskutowana sekwencja jest jaka? Niesmaczna? Paskudna? Oburzajaca? Rozwin troche swa wypowiedz, zamiast brnac w osobiste przytyki, bo to srednio grzeczne, a z tym z kolei tobie nie jest do twarzy.
Rany, ja się już na ten temat nagadałem. Przeczytaj wątek :) A na osobisty przytyk zarobiłeś, wybacz, głupią ironią. Jestem pewien, że świetnie wiesz, na czym polega różnica w tej całej empatii, więc nie rozumiem, w imię czego spłaszczasz temat. Jeśli nie czytałeś felietonu Crova -- przeczytaj, jest dobry. On chwali pomysł etapu w MW2, ale WŁAŚNIE DLATEGO że wywołuje empatię.
A czy naprawdę wywołuje, osądzę wkrótce, bo właśnie instaluję grę.
10-11-2009, 20:09
Oksytocyna
Liczba postów: 2,199
Liczba wątków: 1
Negrin napisał(a):bo właśnie instaluję grę.
Ja też właśnie instaluję i od 18:00 serwery Steama zajęte i nie mogę w ogóle uruchomić gry. Szybciej - o ironio - przez torrenta bym to miał.
22.04.2011
10-11-2009, 20:49
Nowy
Instalujesz w sensie: ciągniesz ze Steama? Bo mnie parę "zainstaluj ponownie" zajęło zmuszenie programu do instalacji z płyt DVD :) Właśnie miele. Wychodzi na to, że military wiedział, co mówi :P
10-11-2009, 21:12
Oksytocyna
Czy mi się wydaje, czy w MW2 nie ma możliwości wychylania się zza rogu? :shock:
Tak na szybko: misja na lotnisku - RZEŹNIA!
22.04.2011
11-11-2009, 00:51
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Także mi się wydaje że nie ma.
Krótko - na poziomie regular nawet gra masakruje, jestem tuż po misjach w Rio de Janeiro - miodzik, chociaż najlepiej się bawiłem przy tej o nazwie 'cliffhanger'.
Lotnisko? Ok, tylko czemu ta sekwencja jest tak mało dynamiczna? Kamon, nawet przyspieszyć nie możemy.
11-11-2009, 01:33
Stały bywalec
Liczba postów: 1,858
Liczba wątków: 48
Nie lubię was, ja jeszcze nie mam tej gry i pewnie nie będę miał z miesiąc :(
Pierwsze recki są bardzo entuzjastyczne, jak zwykle polecam Gametrailers. Pozostałe są nie mniej pozytywne ;)
11-11-2009, 01:33
Nowy
majlo napisał(a):Czy mi się wydaje, czy w MW2 nie ma możliwości wychylania się zza rogu?
To na razie największa wada tej gry.
Lotnisko? Powiem tak: niech cholera weźmie Internet. Gdybym został wzięty z zaskoczenia, pewnie by zrobiła duże wrażenie. A tak, kiedy wszystko (łącznie z zakończeniem misji) wyciekło wcześniej...
11-11-2009, 02:19
Oksytocyna
Snuffer napisał(a):Także mi się wydaje że nie ma.
Krótko - na poziomie regular nawet gra masakruje, jestem tuż po misjach w Rio de Janeiro - miodzik, chociaż najlepiej się bawiłem przy tej o nazwie 'cliffhanger'.
Lotnisko? Ok, tylko czemu ta sekwencja jest tak mało dynamiczna? Kamon, nawet przyspieszyć nie możemy.
Bez możliwości wychylania się zza rogu budynku, gra wiele traci. Jak dla mnie ogromny minus.
Jeśli chodzi o poziom trudności, zacząłem od razu od Veterana (przy wybieraniu poziomu twórcy zastosowali technikę Huberta Urbańskiego: jesteśmy pytani 4 lub 5 razy, czy na pewno chcemy grać na Veteranie) i trochę się zdziwiłem, bo do misji w slumsach w Rio nie był to ten sam Veteran, co w MW1.
Najlepsza misja jak na razie to cliffhanger, oczywiście. Szkoda tylko, że taka krótka. "Odpowiednik" z "jedynki" z McMillanem o wiele lepszy.
Jeśli chodzi o misję na lotnisku, również nie rozumiem, czemu dzieje się to w jakimś pseudo slow motion, w pewnych momentach nie można było nawet włączyć sprintu. Może twórcy chcieli osiągnąć jakiś naturalistyczny efekt - w moim przypadku, taki zabieg tylko mnie irytował.
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 11:09 ]
Negrin napisał(a):Powiem tak: niech cholera weźmie Internet. Gdybym został wzięty z zaskoczenia, pewnie by zrobiła duże wrażenie. A tak, kiedy wszystko (łącznie z zakończeniem misji) wyciekło wcześniej...
Masz rację. Gdybyśmy nie wiedzieli o tej misji, zrobiłaby pewnie 10x większe wrażenie. Chociaż ja przynajmniej zakończenia nie znałem. ;)
22.04.2011
11-11-2009, 02:21
|