Arahan napisał(a):2. Eksploracja niemieckiej bazy z 1 (u-boot w dżungli !),
Mówimy o u-boocie na początku czy eksploracji piwnic na końcu? Klimat na tym końcowym levelu urywał jajca, i w dodatku te
28-12-2010, 14:05
|
Gry
|
Arahan napisał(a):2. Eksploracja niemieckiej bazy z 1 (u-boot w dżungli !), Mówimy o u-boocie na początku czy eksploracji piwnic na końcu? Klimat na tym końcowym levelu urywał jajca, i w dodatku te
"Why couldn't I have those games when I was a kid? God damn it, I was born too fucking early!"
28-12-2010, 14:05
@Ciastek - całość, od u-boota w dżungli (filmik) po eksplorację. Grałem w nocy i momentami serducho podchodziło do gardła. Nie czułem takiego niepokoju od czasów gry Marinem w AvP2 na kompa.
Star Wars: The Force Unleashed - prezent od siostry na gwiazdę został dziś ukończony :) Gdybym wcześniej nie grał w Uncharted 1 & 2 to gierka pewnie spodobała by mi się bardziej, nie mniej to kawał porządnej rozrywki. Jestem fanem (nie fanboyem) gwiezdnej sagi i z przyjemnością siekałem mieczem zastępy szturmowców i rozwalałem AT-ST. Nie mniej podczas 30 podejścia do walki z niektórymi bossami (zwłaszcza do powiedzmy 3/4 gry) szlag jasny chciał mnie trafić. Ostatnie dwie potyczki z Vaderem i Imperatorem to ogólnie około 7 minut. Banał :) Graficznie nie ma źle, ale w porównaniu z Uncharted 1 gra wygląda średnio. Ogólnie na plus na pewno niezła fabułą, postacie z sagi, moc w ostatnich etapach gry. Na minus wkurwiająca kamera, którą w spotkaniu z bossami nie można sterować, słaba postać praktycznie do samego końca. 01-01-2011, 14:35 Arahan napisał(a):Graficznie nie ma źle, ale w porównaniu z Uncharted 1 gra wygląda średnioBo nie dość że ma średnią grafę, to jeszcze gorszą w stosunku do wersji na X360: http://www.eurogamer.net/gallery.php?game_id=7195&article_id=282228#anchor 01-01-2011, 15:39
Ciekawe porównanie, na niektórych screenach różnica jest ogromna ! To już za mną, może jeszcze dziś wezmę się za prezent od laski - Batman: Arkham Asylum ;)
Grał już ktoś w Star Wars: The Force Unleashed 2 ? Graficznie widać duży postęp, ciekawe jak z grywalnością ? Ogólnie drażniło mnie w SW:TFU, że postać jest tak niesamowicie potężna pod koniec, ułatwiało to grę, ale pokonać Imperatora w kilka minut i dołożyć Vaderowi ?! Ściągnąć mocą superkrążownik na ziemię !? WTF !? Tęsknie czasami za Jedi Outcast II, gdzie miecz świetlny dostawało się po 1/3 gry, trzeba było na niego zasłużyć. 01-01-2011, 15:46
TFU 2 to crap 2010 roku, nie warto.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
01-01-2011, 15:51
TFU 2 przy jedynce to jak jakieś demo. Mam wrażenie że po skończeniu dwójki doszli do wniosku, że może lepiej podzielic to na 5 częsci to lepiej się sprzeda i kupe kasy zarobią na naiwniakach co to kupią
02-01-2011, 01:28 Cytat:Czy ktoś grał w Amnesie: the Dark Descent? Bo nie wiem, czy to ciągłe odwracanie ekranu do góry nogami to nie jakiś błąd. A jeżeli nie, to czy to się kiedyś skończy? ja grałem w Amnesię, ba, gram nadal (daję radę jakieś 15 - 20 minut dziennie, chwila dłużej i pikawa by mi wyskoczyła) i to, o czym piszesz, jest zdecydowanie błędem. może ściągnij nowe sterowniki do karty, nie wiem.. mi w każdym razie przenigdy nie zdarzyło się nic podobnego.
Aktualnie rządzi: ja
02-01-2011, 15:14
Amnesia jest klimatyczna, a oto dowód:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=loSzpvq73FY[/youtube] Nagrali kumpla który akurat grał i zrekonstruowali ciąg wydarzeń :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
02-01-2011, 15:30
No to był błąd.
Męczyłem się ze sterownikami kilka godzin, a wystarczyło jedną opcję odhaczyć w ustawieniach i działa normalnie:P Myślałem, że to element gry, bo tak dziwnego błędu jeszcze nie widziałem - co chwilę widok odwracał się o 180 stopni i następowała inwersja myszki. A gra jest bardzo straszna, zdarzyło mi się ją wyłączać po paru minutach gdy przeczuwałem, że coś się czai w mroku:P 02-01-2011, 18:45
no ba, ja ciągle to robię - w nocy, na słuchawkach, włączyłem ją na jakieś 1,5 minuty, jak tylko usłyszałem podejrzane odgłosy - nara :)
Aktualnie rządzi: ja
02-01-2011, 21:11
Gameplay Uncharted 3:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vvsHMBg6hjg&feature=player_embedded#![/youtube] 06-01-2011, 16:24
Co tak bojaźliwie podchodzicie do tej Amnesii? Przecież to tylko gra ;) Ja po zagraniu w demo ze Steama byłem w ciężkim szoku - klimat niezwykle sugestywny, przybijający ale i nie pozwalający się oderwać od monitora. Zwłaszcza, że za pierwszym razem grałem po ziołowej waporyzacji - północ, słuchawki na uszach i to zamczysko pozamiatało mną porządnie. Ostatnio tak się bałem przy Silent Hillu 2 i momentami w Condemned czy Dead Space. Ale od twórców Penumbry czegóż innego można było oczekiwać? Jak dla mnie gra z czołówki 2010 roku, obok Starcrafta 2 czy ME2.
Listen to them. Children of the night. What music they make.
06-01-2011, 17:50
Uwielbiam tego gościa. Powinien dostać oscara za "Footbal Factory" w kategorii "Najlepszy akcent" :)
http://www.cdaction.pl/news-16881/playstation-phone-wiemy-juz-prawie-wszystko-i-sa-filmy-to-potwierdzajace.html Jara się ktoś?
"Why couldn't I have those games when I was a kid? God damn it, I was born too fucking early!"
07-01-2011, 19:36
Najlepszy akcent? Human Traffic i jedna z sympatyczniejszych postaci dekady :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uUKChFN_jlg[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qksndNDMDOw&feature=related[/youtube] Koniec offtopa :twisted: 07-01-2011, 23:07
Batman: Arkham Asylum - dopiero moja 4 gra na PS, ale już teraz wiem, że będzie w czołówce. Bardzo dobra fabuła, piękne lokacje, które mimo tego, że zwiedzamy kilka razy cały czas zaskakują, kapitalny wręcz system walk no i postacie. Batman taki jaki Mroczny Rycerz powinien być. Pewny siebie, twardy, nieustępliwy. Ma dużo z detektywa, wreszcie ktoś ruszył to DC, a do tego świetny głos. Żadna tam dziwna chrypa :)
Mrok, dużo mroku, ale nie takiego jak w filmie Nolana. Akcja w kostnicy, gdzie Nietoperz otwiera po kolei worki na zwłoki sprawiła, że serducho zaczęło bić zdecydowanie mocniej ! Ogólnie potyczki ze Scarecrowem są mistrzowskie, zwłaszcza pierwsza. Adrenalina, czysta adrenalina ! Graficznie bez zarzutu, nie jest to fotorealizm, za to idealnie oddaje komiksowy charakter całości. Czy spadający dzwon w bibliotece to nawiązanie do Burtona czy moja nadinterpretacja ;) ? 8.5/10 07-01-2011, 23:17
Mafia 2 - świetna grafika, soundtrack genialny, dialogi soczyste, postaci całkiem niezłe, ale....reszta jest biedna, tzn. może nie biedna jak w jakiejś budżetowej produkcji, ale strasznie rozczarowująca. Misji pobocznych brak, miasto w porównaniu do GTA IV tycie, do tego ułomne AI gliniarzy, a misje to parodia. Ta gra powinna się nazywać "Z pamiętnika taksówkarza" bo przez 80% czasu tylko jeździmy między punktem A i B, oglądamy cutscenki, od czasu do czasu strzelamy.
Na razie 6/10, mam nadzieję, że od 11 rozdziału czeka mnie lepsza zabawa.
08-01-2011, 12:32
Nie. Nie czeka, jest to samo. Końcówka jest dobra, to znaczy ostatnia cutscenka, bo jeżeli chodzi o mechanikę gry to jest non-stop to samo.
08-01-2011, 15:30 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |