Gry
A propos Katamari Damacy (ktora mnie zaintrygowales :) ), to Namco wypuscilo przegladarkowa wersje, ktora - wg wikipedii - poza grafika oferuje to samo, co wersja na PS2.

http://katamari.namco.com/game/katamari.swf

I takie pytanie:

O CO TU, K*, CHODZI?!

Odpowiedz
military napisał(a):W sumie to byloby ok, gdyby nie ten zas...raniec z pila lancuchowa.
To pewnie ucieszysz się jak dojdziesz do momentu, w którym walczysz z kilkoma takimi naraz, na dosyć ciasnej powierzchni :)

Odpowiedz
military - biegasz sobie dookoła, zbierając przedmioty - od najmniejszych do coraz większych - i tak zbierasz sobie, najpierw pinezki, później myszy, koty, psy, ludzi, samochody, domy, itd. Straszne jakby o tym pomyśleć :shock: .

A co do RE - kolesie z piłami to pestka wobec tych strasznych mnichów, którzy po strzale w głowę mają jeszcze co nieco do powiedzenia... w ogóle, motywy w zamku to prawdziwa masakra...

Odpowiedz
http://poszkole.pl/gry.php?co=1&co2=play&idm=98909

Super gierka!

Odpowiedz
Karol napisał(a):A co do RE - kolesie z piłami to pestka wobec tych strasznych mnichów, którzy po strzale w głowę mają jeszcze co nieco do powiedzenia... w ogóle, motywy w zamku to prawdziwa masakra...
No właśnie dostałem się do zamku i miałem już pierwsze spotkanie z mnichami. Mnisi plus ostrzał z armat nie pomagają w utrzymaniu życia ;)
A tak w ogóle, to przeszedłeś w końcu tego Final Fantasy X, moja porada coś pomogła?

Odpowiedz
Karol, a jaki jest tego cel? Ukulalem sobie spora kulke - i co dalej? Kiedy to sie konczy? Jedyne co moge zrobic to wybuchnac to w cholere i zaczynac od nowa.

Odpowiedz
Niestety ostatnio nie miałem czasu na PS2, a jak już go trochę miałem, to ciężko mi się było zmobilizować, żeby zagrać w FFX - strasznie mnie ten boss zniechęca do gry. Wciągnąłem się ostatnio w "Okami" (piękna!), trochę pogrywam w FF XII. Ale czas wreszcie zabrać się za dziesiątkę - po weekendzie odpalam konsolę ;).

Powodzenia w zamku, będzie wesoło :D.

military - w grze na PS2 wygląda to tak, że zbieramy coraz większe rzeczy, aż uzbieramy wystarczająco dużo rzeczy (czym w dalej w grze, tym więcej). Przykładowa rozgrywka:

Odpowiedz
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=40343 -- news powinien ucieszyć Mentala i wszystkich fajnych ludzi, którzy też lubią serię "Thief". :)

Na oficjalnym serwisie firmy Eidos Montreal pojawiła się bardzo ciekawa, nieco zakamuflowana informacja. W chwili obecnej w firmie trwają prace nad zapowiedzianym jakiś czas temu Deus Ex 3, jak się jednak okazuje, nie będzie to jedyny tytuł, nad którym będą pracować Kanadyjczycy.

W dziale newsów pojawił się wpis informujący, iż firma jest na etapie rekrutacji nowych pracowników, którzy mieliby zająć się produkcją pierwszoligowego tytułu (tzw. AAA) zaczynającego się na literę „T”. Sieć oczywiście od razu zaroiła się od najróżniejszych spekulacji, z których jedną jest dość śmiała teza, że będziemy mieli do czynienia z czwartą odsłoną gry Thief. Jednym z tropów naprowadzających na tę właśnie myśl może być fakt obrazka wyświetlanego przy profilu Stephana D’Astousa, głównego menadżera Eidos Montreal w serwisie społecznościowym Facebook. Obrazkiem tym okazuje się być właśnie literka T pochodząca z loga serii Thief.

Czyżby faktycznie, po nienajlepszym przyjęciu Deadly Shadows firma miała zamiar jednak przedstawić graczom kolejne przygody Garreta? Miejmy taką nadzieję, choć jednocześnie warto mieć na uwadze, że może tutaj chodzić o zupełnie inny tytuł.

Odpowiedz
Gram właśnie w Rainbow Six Vegas, i muszę przyznać że jest to świetna gra!
Piękna grafika i fizyka, w końcu to Unreal Engine 3. Gra przeszła praktycznie niezauważalnie na polskim rynku od razu wydana w serii SuperSeller.
Pierwsze etapy w Meksyku są średnie, za to Vegas - miód!
Polecam - bo wszystko w grze jest na swoim miejscu. Rozkazy, ilość kulek którą przeciwnicy muszą przyjąć żeby umrzeć, i wiele innych rzeczy. Denerwuje jedynie śmiertelność głównego bohatera, i nie możność robienia quick save'ów.

[Obrazek: land_073a_001.jpg] [Obrazek: land_073a_011.jpg]

No powiedzcie mi, jak się w tej grze nie zakochać?

Odpowiedz
Po dlugim zastanawianiu sie, czy wybrac X360 czy PS3, wreszcie zdecydowalem i kupilem pudlo Microsoftu. Zadecydowala jedna gra: Dead Rising. I musze powiedziec, ze jak najbardziej bylo warto. Przy okazji dodam, ze slawetne "problemy z wyswietlaniem tekstu w SD" sa "troche" wyolbrzymione - chyba ze mam cudowny telewizor, ktory wyswietla tekst w HD. :)

Przy okazji - druga gra, dla ktorej kupilem konsole, byl Oblivion. Granie w niego na X-ie to w porownaniu z pecetem wielka ulga. Wszystko chodzi idealnie, grafika piekna, nie ma obaw ze zaraz pojawi sie ekran windows, nie trzeba kombinowac z ustawieniami zeby wyciagnac te pare fps wiecej... Mozna sie wczuc i grac - i zapomniec o wszystkim. :)

Odpowiedz
military, w takim razie mam nadzieję że wkrótce po premierze GTA IV podzielisz się swoimi wrażeniami :)

Odpowiedz
Military, rozumiem, że grałeś w Oblivion (błagam, przestańcie mówić "ten Oblivion" :P ) na PC (czyli w HD -- przy czym nie wiem, na jakiej maszynie), a teraz na 360 w SD. W związku z tym (chyba) możesz się wypowiedzieć: jak brzydko wygląda w SD? (oprócz tego, że da się czytać :P ).
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Oblivion na x360 w sd jest o tyle dobry, ze wykorzystuje caly ekran, a nie tylko widescreen, jak wiekszosc xboxowych gier. Tekst jest absolutnie czytelny, litery sa spore. W porownaniu z nim Dead Rising jest naprawde gorszy. Akurat Oblivion dziala OK w SD, nie ma jakichs niedogodnosci.

Mierzwiak: nie lubie GTA. :)

Odpowiedz
Nie do końca o to mi chodziło. Otóż ja sobie myślę od jakiegoś czasu o tym 360, ale telewizora nie będę na razie kupował, więc albo podłączyłbym do monitora (ale pod warunkiem znalezienia dobrego switcha), albo do telewizora SD. Skorzystałem z Oblivion, bo jak rozumiem grałeś w tę grę w HD (tzn. na PC). Chodzi mi nie konkretnie o Oblivion jako takie, tylko o porównanie tej samej gry w HD (na PC) i SD (na 360 na Twoim telewizorze).
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):Gram właśnie w Rainbow Six Vegas, i muszę przyznać że jest to świetna gra!
Piękna grafika i fizyka, w końcu to Unreal Engine 3. Gra przeszła praktycznie niezauważalnie na polskim rynku od razu wydana w serii SuperSeller.
Pierwsze etapy w Meksyku są średnie, za to Vegas - miód!
Polecam - bo wszystko w grze jest na swoim miejscu. Rozkazy, ilość kulek którą przeciwnicy muszą przyjąć żeby umrzeć, i wiele innych rzeczy. Denerwuje jedynie śmiertelność głównego bohatera, i nie możność robienia quick save'ów.

No powiedzcie mi, jak się w tej grze nie zakochać?

Snuffer też gram w ta giere i jest całkiem całkiem. Szczególnie poziomy w Vegas. Niezły klimat kasyn. Mozna poczuć trochę tego bogactwa. Choć nie powiem, gra do łatwych nie należy. Gram na najwyższym stopniu trudności.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Danus - gratulację. Ja gram chyba na tym niższym a i tak kilkanaście razy w trakcji misjii ginę, nie wyobrażam sobie jak ta gra wygląda na wyższym poziomie ;)

Odpowiedz
Tyler - w sprawie FFX okazuje się, że ten czar, który mi poradziłeś, zupełnie na niego nie działa (ma Immune). W końcu się przełamałem i zajrzałem do solucji. Okazuje się, że mam za słabą drużynę - nie znam niektórych bardzo ważnych czarów tej Lulu i Yuny. Wygląda na to, że muszę poświęcić kolejne 3-4 godziny na doszkolenie drużyny, ale nie wiem czy mam tyle cierpliwości...

Odpowiedz
I właśnie dlatego nie lubię jrpg, docierasz do jakiegoś bossa i okazuje się że drużyna jest trochę za cienka i trzeba poświęcic "parę" godzin na podpakowanie exp w najbliższych lochach :D Sytuacja powtarza się wielokrotnie. Zresztą z erpeów w jakie grałem tylko Star Wars Kotor (jedynka, z najlepszym twistem fabularnym ever) była tak dobrze wyważona że w ogóle nie trzeba było się wraca i podbijac exp.
get ready for suprise...

Odpowiedz
Zgadzam się - Kotor 1 to arcydzieło, zresztą tak samo jak 2. Nie znam osoby która domyśliłaby się twista z jedynki. Wprawdzie 2 też ma kilka niezłych, ale to już nie to samo : )

Odpowiedz
Negrin - Oblivion w SD wyglada jak najbardziej w porzadku. Nie wszystkie gry maja problemy ze standardowymi telewizorami. Co do porownania - wygrywa X360, chocby dlatego ze nie martwisz sie ze bedziesz musial zmniejszac ustawienia grafiki zeby otrzymac plynna animacje. :) Grafika jest swietna.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości