Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
27-01-2024, 01:35
|
Gry - pytania, dyskusje, popierdółki
|
|
Ma ktoś Arkham Asylum płytowe? Bo potrzebuję info jak je kurva odpalić. Robiłem już chyba wszystko wg. wskazówek.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-01-2024, 01:35
A nie prościej mieć archaiczne wydanie na półce, a odpalić popaczowaną i dostosowaną do dzisiejszych sprzętów wersję z GOGa lub Steama?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 28-01-2024, 06:09
Poddałem się na jakiś czas.
A teraz coś innego. Ma ktoś płytowe wydanie Dooma3 PL z... dubbingiem?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 29-01-2024, 01:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2024, 01:34 przez shamar.)
Jakby kto nie wiedział to za około 76 zł można wyrwać piękny zestaw - obie części Jurassic World Evolution z dodatkami na PC. Oszczędność jest spora bo same podstawki w najtańszych sklepach łącznie kosztuje około 50 zł, a tu jeszcze masa nowej zawartości w pakiecie.
Jeżeli ktoś marzył o zrobieniu lepszego parku z dinozaurami niż Colin Trevorrow to ma okazję. Gry są bardzo dobre, grałem w pierwszą część na Epic Game Store ale nie miałem okazji zgarnąc DLC bo razem kosztuja ponad 200 zł. Teraz jest sens kupić zestaw. https://www.humblebundle.com/games/jurassic-world-evolution-completionist-bundle
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
28-09-2024, 19:15
Jest tego więcej:
![]()
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
30-10-2024, 17:39
Ta gra od początku wyglądała jak gówno, czasem da się ocenić książkę po okładce ;)
I oczywiście znów przekręt z zachwytami od krytyków w dniu premiery. Ta branża jest nieprawdopodobnie zjebana. 30-10-2024, 17:43
Tak sobie sprawdziłem kiedy BioWare wypuściło ostatnią dobrą grę i wyszło mi, że 12 lat temu, a rewelacyjną 14 lat temu, więc zaskoczeń dokładnie zero. To od dawna jest trup.
30-10-2024, 17:57
Społeczność już kieruje zarzuty w stronę recenzntów obiektywnych inaczej:
https://bigbaddice.pl/bioware-manipuluje-recenzjami-dragon-age-veilguard/ https://www.cdaction.pl/recenzje/dragon-age-the-veilguard-recenzja-mial-byc-kandydat-na-gre-roku-a-tu-nie-ma-nawet-pelnoprawnego-rpg W ogóle na screenach tak gra zajebiście przypomina BG3. Już odliczam do oświadczeń studia, że za porażką gry stoją homofobi, rasiści i w ogóle biali mężczyźni. Dlaczego oni sobie to robią?
Captain Obvious
30-10-2024, 17:58
Pies ich tracal, a gracze zamiast utyskiwac co chwila nad swoim losem (abstrachujac akurat od samej gry) niech przestana w koncu konsumowac ten syf i placic ludziom, ktorzy maja ich w dupie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
30-10-2024, 18:10
Może starsi to zrobią bo i tak gry już ich nie jarają jak kiedyś, albo wszystkie dobre gry co miały wyjść już wyszły i nie dostaniemy np nowego Tormenta, ale mam znajomych z korpo ok 30stki i oni to wszystko łykają jako coś normalnego. Mało tego, zdarzyło mi się być potraktowanym jak przymuł kiedy np narzekałem, że CoD bez mojej wiedzy instaluje sobie regularnie content do trybu Warzone, którego nie znoszę i nie gram. Oczywiście gdzieś to było pewnie w regulaminie, na który się zgodziłem, ale co to ma byc? Nie mogę tego odinstalować i zostawić podstawowe tryby, za które zapłaciłem. Albo zdziwienie kiedy nie wydaję hajsu na skórki broni czy strój kurwa jebanego klauna, który biega po polu bitwy i strzela balonami z wodą (żeby to chociaż był popcorn ;).
Pomijając już tematykę gier byłem w barze ze znajomymi, też z korpo. I jedna koleżanka z którą się lubiłem, nawet bardzo, mało mnie nie zabiła, kiedy podczas jakieś piwnej dyskusji stwierdziłem, że mimo, że szansa na gwałt w Polsce jest stosunkowo niewielka, to jednak warto zachowywać się rozsądnie i nie poruszać samej po nocach, zwłaszcza w ubraniu klubowym. Najlepsze były jej koleżanki które jak ameby słuchały jej i kiwały głowami, a kiedy ja mówiłem to albo ignorowały zupełnie patrząc w inną stronę, albo wbijały we mnie nienawistny wzrok. Dlaczego to piszę? Bo myślę, że więkoszość ludzi, zwłaszcza młodych i tak skonsumuje tę zwyrodniałą kulturową papkę. Dopóki content będzie na siebie zarabiać, to będzie to kontynuowane. Aż dojdziemy do sytuacji za 20 lat, że duża gra nie zapewni wyboru transgender na początkowym etapie i masa ludzi się mocno zdziwi. Oczywiście ta opcja wróci w DLC ;) Nie mam zamiaru się wywyższać czy coś, ale to jest jak z każdym towarem. Jeśli ludzie bezrefleksyjnie zgadzają się płacić za towar gówniany, to żaden przedsiębiorca nie będzie inwestował w dobry, bo nikt go nie kupi. Tym samym tego typu praktyki ograniczają mój wybór jako potencjalnego konsumenta i sprawiają, że coraz częściej wracam do gier i filmów sprzed czasów politycznej ruchawki. Może zaczynam się starzeć, ale powoli zaczynam kolekcjonować filmy i gry na nośnikach fizycznych. Oczywiście konsolowe, bo na PC to ściągnę sobie dowolną kiedy chcę. P.S. może nikogo to nie zdziwi, ale koleżanka, o której wspomniałem ma kolczyk w nosie na modlę Billie Eilish, więc może sam się prosiłem.
Captain Obvious
30-10-2024, 18:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2024, 18:39 przez Reno.) (30-10-2024, 18:10)Bucho napisał(a): Pies ich tracal, a gracze zamiast utyskiwac co chwila nad swoim losem (abstrachujac akurat od samej gry) niech przestana w koncu konsumowac ten syf i placic ludziom, ktorzy maja ich w dupie. No i nie kupują. Jeszcze parę studiów zaliczy poważne flopy i się skończy rumakowanie i żadne utyskiwanie na toksycznych graczy nie pomoże, bo na koniec dnia excelki muszą świecić na zielono. Na szczęście wychodzą nadal jakościowe tytuły i do tego jeszcze się sprzedają. Ja mam mało czasu na granie, więc mi jeden tytuł rocznie na poziomie BG3 czy Kingdom Come starczy do szczęścia. Henryku wracaj, jestem gotowy :) 30-10-2024, 22:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2024, 23:12 przez zdzichon.)
W dzisiejszych czasach powstaje tak dużo gier, które nie mają związku z wielkim korpo i spotkaniami HR/konsultacjami Sweet Baby, że nie wyobrażam sobie, aby można było mieć problemy wynikające z poczucia ograniczenia wyboru. Ja najnowsze DA ominę szerokim łukiem, ktoś inny chętnie po niego sięgnie i nikt w tej sytuacji nie jest zobowiązany do reparacji względem drugiej osoby tylko dlatego, że ma inny gust. Na Steamie jest od cholery pozycji jak nie AAA, to tych bardziej indie, które stworzone były przez ludzi kochających klimaty obecnie mniej popularne. Żyjemy w epoce gierkowo tak obfitej pod względem nowych tytułów najróżniejszej maści i sytuacjach, gdzie jakieś proste gierki osiągają ogromny sukces, że każdy konsument znajdzie coś dla siebie. Jednocześnie twórcy wkręceni w przeróżne klimaty są nieprzerwanie motywowani kolejnymi wielkimi osiągnięciami spoza mainstreamu i firm stojących owocowymi piątkami.
A co do "kiedyś to było, teraz to nie ma" - jak dla mnie ostatni Torment powstał 5 lat temu w postaci Disco Elysium i gdyby ktoś mi powiedział, że to lepsza gra, nie miałbym z tym argumentem problemu. A z klimatów bardziej przystępnych to Baldur's Gate 3 przebił wszystkie RPGi pod względem mechanik i możliwości, jakie oferuje graczowi.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
30-10-2024, 22:51
https://x.com/Grummz/status/1851665635513950434
...tak bez związku z tematem, Skald: AtBP ma obecnie promocję na GoGu. A i bez promocji jest pewnie ze 4x tańszy od tego czegoś. "Pulling a Barf". 30-10-2024, 23:16
Też macie tak, że macie dość liniowych (albo bardzo powtarzalnych) gier?
Odpalilem to "Dead Rising" i po kilku godzinach olałem. Może kiedyś wrócę. Spróbowalem "Condemned" i walę to. Na pewno tego nie bede konczyl. Spróbuję teraz "007 BloodStone" bo ktoś polecal w innym temacie. Ale jakiś czas temu próbowalem "007 Legends" i odpadlem chyba na 2giej misji. Chyba to już ten czas na "Wiedzmina 2". To mnie nie zawiedzie. Bo i róznorodność, i treść. Żeby nie było: "Sleeping Dogs" przeszedlem z przyjemnością. Ale to liniówka nie jest.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 30-10-2024, 23:17
Wiedźmin 2 jest też liniowy, bo mapy mają strukturę korytarzową :) Chcesz nieliniowości - odpal dowolna grę Bethesdy (Skyrim, Starfield). Tam poza głównym trzonem fabularnym masz masę rzeczy niezależnych fabularnie, w tym zabójczą eksplorację świata.
30-10-2024, 23:22
Ja mam odwrotnie, trochę rzygam już rozlazłymi, otwartymi światami. Zagrałbym sobie w coś mega skondensowanego i dokładnie, ale brawurowo wyreżyserowanego. Jak stare God of wary (nie ten nowy salon terapii rodzicielskiej).
30-10-2024, 23:29
Ja nie mam problemu z tym i z tym, chociaż - uwaga, zgrzeszę - miałem już 2 podejścia do RDR 2 i odbiłem się przez beznadziejne sterowanie oraz wrażenie, że będę w tym siedział z 300 godzin. Za to gram w ostatnim czasie w SW: Outlaws i bardzo podoba mi się konstrukcja świata (podział na mniejsze mapy zamiast jednego openworlda), mam na liczniku 50h i została mi ostatnia planeta do zakończenia fabuły.
Lubię liniowe, ale dobrze wyreżyserowane historie. Czasem odpalę coś totalnie prostackiego w obsłudze, jak fenomenalne Ask Dusk Falls które polega na klepaniu 2 przycisków na padzie i czytaniu dialogów.
30-10-2024, 23:46
Ojtam ojtam. Może i RDR2 ma beznadziejne sterowanie i trwa 300 godzin... ale za to lekką ręką 200 z nich bardziej przypomina pracę niż rozrywkę.
Ja tam po raz trzeci przechodzę Najlepszą Grę Świata (Spec Ops: The Line) i rozkoszuję się każdym precyzyjnie wymierzonym, bogatym w detale momentem. A potem chyba odpalę wreszcie Conscript. 31-10-2024, 00:07 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |