Harry Potter i Zakon Feniksa
Każdy ruch, kult, grupa, religia ma własne ideologie bo inaczej nie byłoby sensu tworzyć takich ugrupowań. Kult Cargo także reprezentował wspólny interes: zdobycie tajemnicy skąd biali/obcokrajowcy biorą cargo z nieba.
"Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś, bo nie mogłeś." Stanisław Lem

Odpowiedz
Kelthak napisał(a):Słyszeć słyszałem ale za dużo o nim nie wiem, tylko ideologie. Nie interesowałem się tym kultem.
Ideologie? :P
Mi chodziło o brak powiązania przyczyna - skutek :P

Cytat:
Artemis napisał(a):Harry nosi okulary
Ja też ;) Yupi.
No widzisz, oboje demoralizujemy dzieci.

Nawiasem mówiąc, jak Imelda i Helena? Bonham Carter ponoć zjawiskowa, co jest dosyć miłe - w DH z Bellatrix robi się rozkosznie groteskowa postać.. ;)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Helena Bonham Carter ma może 20 sekund czasu ekranowego, więc z tą zjawiskowością bym nie przesadzał. :)

Odpowiedz
Jej wystarczy 5 sekund. Ja to wiem.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
a nie mówiłam :wink: helena's the best!
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej

Odpowiedz
Mam nadzieje że wkońcu koleś dasz sobie spokój z wyspisywaniem głupstw
postacie z HP bezbarwne....to coś nowego, chyba przeczytałeś jedną część.
(powiedz że przeczytałeś inne części z szóstą włącznie to zrwóce honor)
No ale dość tego to jest topic o filmie

Z najdłuższej książki najkrótszy film. No szkoda bo 1 godzina więcej by się przydała :twisted: Scena pościgu w ministerstwie niestety słaba, przynajmniej dla mnie, w książce śmierciojady chodziły jak zwykli ludzie a tu zrobiły się z nich jakieś cienie czy diabły. A jak dostaną zaklęciem od nastolatków to odlatują na jakiś kilometr (młodzi tytani nie ma co)
A scena śmierci przypominała wniebowstąpienie, no i dlaczego zginął od Avady, to psuję całe następne zdarzenia (ciągła nadzieja Harry'ego że przeżył) A pojedynek Dumbla z Voldim może być z tym tylko minusem że Dumbledore zatrzymuje Avadę Kedavrę własnym zaklęciem co jest możliwe tylko dzięki różdce Harry'ego.
Opisuje tylko finał gdyż tu naprawde nie moge wybaczyć.
Nudny film. Nie wiedziałem że jakiś film HP będzie mnie nudził...
A Helena chociaż krótko występuję to jest małą miss filmu
jakby nie miała jeszcze tego śmiechu a'la Joker to była by idealna.
Bellatrix nie ma się obłąkanie śmiać, ma być ślepo posłuszna Voldemortowi
Im bardziej film trzyma się książki tym lepiej

Plusów (poza Heleną) nie chce mi się wymieniać, takie tam drobiazgi,
a ocena dość łagodna
2/10

Odpowiedz
Cytat:Mam nadzieje że wkońcu koleś dasz sobie spokój z wyspisywaniem głupstw

Ten, ta dyskusja się skończyła jeszcze w wakacje. ;)

Odpowiedz
Tyle że ten film nie wyparował w wakacje. Jest nowy a ja chciałem ten topic ożywić....no i nie mogłem się powstrzymać by mu czegoś nie palnąć

Odpowiedz
No i przyznaję Sezamowi rację - co z tego że dyskusja odbyła się dawno? Bo to wszyscy oglądają filmy w chwili premiery? Chciał wyrazić swoje zdanie - i bardzo dobrze, jak się znowu wywiąże dyskusja to przynajmniej coś się będzie działo. Ale niektórzy lubią się czepiać na tym forum. :)

Odpowiedz
Ja też lubię reanimować topiki. Ale pisanie do gościa, który swojego ostatniego posta zaliczył x-miesięcy temu, żeby przestał pisać bzdury jest fe. No dobra, Sezam nie wiedział. Tak, lubię się też czepiać. :)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon