Hell on Wheels (AMC)
Po pierwszym sezonie mogę powiedzieć tyle - jest ok. Dziki zachód bez cycków i przekleństw, ale za to fajnie odtwarzający realia utaplanego w błocie kolejowego biznesu. Jest dużo syfu i przemocy, a główny bohater wygląda jak starszy, bardziej mroczny brat Timothy Olyphanta - lubię gościa.

Odpowiedz
Pierwsze trzy odcinki 3 sezonu lepsze niż całe dwa poprzednie sezony. Takie wrażenie odniosłem. Dialog Cullena z psychopatycznym dowódcą wojsk Unii o wytępieniu Indian i powodach klęski Południa w wojnie secesyjnej zajebisty.

Odpowiedz
Ja porzuciłem serial po mocno średnim drugim sezonie (acz z paroma naprawdę niezłymi momentami). Jakby 3 sezon całościowo trzymał dobry poziom, daj znać, może rzucę okiem.

Odpowiedz
Ja tam polecam trzeci sezon, dużo lepszy od raczej przeciętnego drugiego.

I w sumie mam dylemat - ogladac na biezaco czwarty sezon czy jednak poczekac na calosc.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Cytat:Jakby 3 sezon całościowo trzymał dobry poziom, daj znać, może rzucę okiem.

Nie trzyma całościowo dobrego poziomu. Nie warto tracić czasu.

Odpowiedz
4 sezon rozpoczyna sie na maksymalnej kurwie - rząd federalny przyjeżdża do Wyoming "cywilizować" Pogranicze i są już pierwsze tego oznaki - zakaz wnoszenia broni do kasyn (choć właściciel nie ma nic przeciwko) - wszystkie strzelby i rewolwery trzeba zostawiać w beczce przed wejściem:

[Obrazek: noguns.jpg]

Wiem, że już to słyszeliście, ale 4 sezon bije na głowę wszystkie pozostałe. Wreszcie jest konflikt, na jaki czekałem.

Dialog! (przy wejściu do kasyna)

- Czemu pozbawiacie mężczyzn broni?
- Hazardziści wciąż giną.
- Dlatego nazywają ich hazardzistami.

10/10

Odpowiedz
Jakuz, oglądaj czwarty sezon! Nie musisz nawet zaliczać trzeciego. W końcu seryjka, o której mogę powiedzieć, że trzyma poziom i podoba mi się. Konflikt z rządem i kino zemsty w jednym. W dodatku świetna postać gubernatora, który chociaż jest federalną mendą, to nie sposób przejść obok niego obojętnie. Ewidentnie 4 sezon to wyżyny tego serialu.

Odpowiedz
Mental a oglądałeś Deadwood? Jeśli tak to czy również jak ja uważasz, że HoW > Deadwood? :O

Odpowiedz
Deadwood ? Nikt tutaj na forum o czymś takim nie słyszał.

Odpowiedz
Hell on Widmo
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(11-10-2014, 14:55)hanys napisał(a): Deadwood ? Nikt tutaj na forum o czymś takim nie słyszał.

łeee, ściemniasz mnie, co nie?

A tak na poważnie - już luknąłem w temat o Deadwood i przeczytałem co Mental o tym serialu sądzi :p

Odpowiedz
Cytat:Mental a oglądałeś Deadwood? Jeśli tak to czy również jak ja uważasz, że HoW > Deadwood? :O

HoW nie ma startu do Deadwood jako całości. Aczkolwiek w 4 sezonie ma momenty, które przebijają niektóre motywy w 3 sezonie tego drugiego.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon