04-11-2008, 22:23
|
Indiana Jones
|
|
6/10 to u mnie przeciętny, od 5 w dół gniot, niżej Kryształowej czachy nie ocenię bo widziałam jeszcze gorsze filmy, mimo tej profanacji niech będzie więc 6/10, na razie.
Rozumiem że jak studio zgłasza film do Oscarów to idzie na całość, ale przydałaby się chociaż odrobina przyzwoitości.
IJIKKC kandyduje min. w takich kategoriach jak Najlepszy film, Scenariusz czy Aktor drugoplanowy (min. LaBeouf) :roll: 19-11-2008, 13:18
Skąd takie info?(czytaj: czy można się dowiedzieć jakie filmy zgłaszają inne studia)
19-11-2008, 15:08
Ups, zapomniałem o linku.
Warner: http://warnerbros2008.warnerbros.com/ Paramount: http://www.paramount2008.com/ 19-11-2008, 15:10
Pogięło ich do reszty albo zdziecinnieli do reszty :roll: , właśnie obejrzałam KKC trzeci raz i mam jeszcze gorsze zdanie na temat tego filmu...
22-11-2008, 23:22
Zdanie mam gorsze po trzecim razie, ale ocena poniżej 6 nie spadnie :P :P :P .SPOJLERYMoże mi np. ktoś wyjaśnić po jakiego grzyba ruscy się trudzili żeby Indy odnalazł w tym magazynie zwłoki ufoka skoro potem akcja się kręci wokół czaszki znalezionej przez Indianę w zwłokach konkwistadora?Raz tylko potem się jeszcze o tym martwym ufoku wspomina i go pokazuje na chwiłe przed tym, gdy Spalko zamierza "podłączyć'' Jonesa do czachy.Totalny bezsens rozpocząć spektakularnie faktem, który nie ma znaczenia potem dla dalszej fabuły.A może coś przeoczyłam? :roll: I co wnosi wybuch nuklearny do samego filmu, no co się pytam???KONIEC SPOILERÓW.
23-11-2008, 13:23
E nie Phil? Kolejka przecież pomaga Indianie uciec przed siłami wroga, a owy wybuch ma po prostu ładnie wyglądać. Podejrzewam, że w czwórce jest więcej głupot i nieścisłości niż w całej trylogii razem wziętej :P
23-11-2008, 14:09
Ale wciaz piszemy na forum po polsku, hm?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 23-11-2008, 14:14 Corn napisał(a):Podejrzewam, że w czwórce jest więcej głupot i nieścisłości niż w całej trylogii razem wziętej :PAle tylko podejrzewasz. Zacząłem sobie po latach odświeżać trylogię, niedawno obejrzałem "Poszukiwaczy". Sympatyczny film, ale głupiutki jak sto pięćdziesiąt :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
23-11-2008, 15:05 Phil napisał(a):Ok, to samo co użycie wielkiej kuli w na początku "Poszukiwaczy...", a nawet więcej, bo pokazuje czasy w jakich dzieje się akcja ;). sęk w tym, że kula była elementem pułapki danego miejsca - niby taki niewielki dodatek, a jednak idealnie wpisuje się w miejsce i czas, w jakim dzieje się akcja filmu - dziś zresztą to już jeden z elementów charakterystycznych. Z kolei atomowy wybuch - no cóż, powiedzmy, że mogłoby go nie być i film nic by nie stracił. Negrin napisał(a):Zacząłem sobie po latach odświeżać trylogię, niedawno obejrzałem "Poszukiwaczy". Sympatyczny film, ale głupiutki jak sto pięćdziesiąt :) owszem - jest jednak różnica między głupiutki, ale nie głupi - a taki jest już Indy Cztery
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-11-2008, 15:53
no tak, ale to scena zieeeeeew i :roll:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-11-2008, 16:15 Mefisto napisał(a):owszem - jest jednak różnica między głupiutki, ale nie głupi - a taki jest już Indy Cztery podobnie jak jest różnica między głupotami w scenariuszu a głupim scenariuszem. oraz pomiędzy apelowaniem do dziecka w dorosłym i dziecka w dziecku. zresztą... nie ma się co licytować. Poszukiwacze to Heat kina przygodowego. 23-11-2008, 16:22
Właśnie oglądam sobie Jonesa 4 i chciałbym sprostować pewną czepliwość, która pojawiła się także, zdaje się, w 50 prawdach o tym filmie. Chodzi o zarzut, że miasteczko gdzie odbywa się próba jądrowa znajduje się parę kroków od bazy wojskowej. Otóż nie. Jones najpierw przejeżdża nieznany dystans na odrzutowym prototypie, a potem przez całą noc maszeruje - czyli tak blisko to jednak nie jest. Ale pewnie dla czepiaczy i tak nie ma to znaczenia.
06-02-2009, 22:25
No większość tych prawd jest spisana na siłę, ale z drugiej strony można by i znaleźć takie, które faktycznie wyławiają naiwności/głupoty/etcetera filmu.
Poziom artykułu nie zmienia faktu, że IJ4 to dno jeszcze większe od Live Free or Die Hard, film który jak to ładnie zobrazowano w South Park - zgwałcił mojego przyjaciela. 06-02-2009, 23:30 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |