Intra, openingi
(08-09-2014, 00:40)Bucho napisał(a): kazdy dzieciak kupiony.

Pokazcie mi jakiegos 6-9 latka, ktory po takim intro nie ma pelno w portkach i z wypiekami na twarzy nie siedzi wlampiony w telewizor.

No właśnie chodzi, że nie w dzisiejszych czasach nie każdy. Wystarczy sobie odpalić pierwszy lepszy program z kreskówkami dla dzieciaków. Zamiast przezajebistych klasyków z lat 80 czy 90 dzieciaczki są szykanowane karmione gównem w stylu:

Później ciężko im się przerzucić na coś naprawdę fajnego bo w głowach mają takie gówno. A Disney to już w ogóle przechodzi samych siebie robiąc te "remejki" swoich kultowych kreskówek. Ostatnim takim bastionem fajnym rzeczy dla młodszego widza jest chyba Boomerang, Carton Network tez zdziadział. Gdzie czasy gdzie przychodziło się ze szkoły a w tv leciał Batman albo Spidy? Za dużo przemocy, co nie? Poczekajmy jeszcze z 5 lat i w telewizji będzie można oglądać kreskówki o rodzinie pedałów.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Masters of Sex:

Może nie jest to czołówka najlepszych openingów jakie widziałem, ale jest dobra, pomysłowa, o przewijaniu podczas oglądania nie ma mowy, za każdym razem oglądam czołówkę z bananem na ryju. Najfajniejsza jest końcówka z tym rozjebanym chłopcem i dziewczynką z papieroskiem po seksie :)

Odpowiedz
Cytat:intro do czwartej serii TF-ow to prawdziwy geniusz. Muza, montaz, wizuale - absolutna perfekcja. Pokazcie mi jakiegos 6-9 latka, ktory po takim intro nie ma pelno w portkach i z wypiekami na twarzy nie siedzi wlampiony w telewizor.

Tylko szkoda, że już wygląd samego serialu nie zbliżał się nawet do takiego poziomu. W trzecim sezonie jest cały jeden odcinek (którego rysunki robiło inne studio niż resztę), który można by z tym zestawić, reszta - szkoda gadać.

Odpowiedz
Tak, tak - chodzilo mi o intro tylko, standardem bylo, ze intra byly bardziej szczegolowe i dopieszczone niz same odcinki. Przy czym sezon 4. mial rozpoczynac headmasters i mial zaledwie kilka ocinkow (potem kontunuowane przez Japonczykow), ktore wygladaly zedcydowanie lepiej niz wszystko z sezonow 1-3 i slizgaly sie po poziomie filmu kinowego.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Aaron Spelling presents:

Odpowiedz
Intra warte odświeżania sobie na każdej stronie tego tematu:

Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Wzruszyłem się.

A to najlepsze, co było z tego serialu

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(21-02-2015, 11:56)Hitch napisał(a):

Obejrzałem to intro po latach i kurde. To wygląda jakby Fincher sklecil. Znakomite!

Cieszę się, że dane mi było dorastać w czasach gdzie puszczanie takich seriali animowanych było czymś normalnym. Teraz nie mogę sobie wyobrazić, że o godzinie 14 czy 15 puszczają TAS albo BB.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
I to z lektorem, nie dennym dubbingiem. Good times.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Sie lepiej trzymajcie, przypamnialo mi sie w drodze do domu, z totalnego niebytu, blast from the past:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

W drugim sezonie intro jest totalnie nijakie.

Odpowiedz

Odpowiedz
Uwielbiam opening Lucka

Odpowiedz
nawet nie wiedziałem, że na C+ to było z dubbingiem i się nazywało "Mściciel na harleyu"

Odpowiedz
(14-02-2023, 14:25)Spoilerowo napisał(a): nawet nie wiedziałem, że na C+ to było z dubbingiem i się nazywało "Mściciel na harleyu"
Na chomiku był jeden odcinek i mogę potwierdzić, że ów dubbing jest koszmarny :). 

Odpowiedz
Pewnie już było w tym temacie, ale to jeden z najlepszych openingów jaki widziałem. Zawsze kojarzył mi się nieco z Silent Hill, bardziej wizualnie niż muzycznie.

Captain Obvious

Odpowiedz
Obejrzałem ten sezon 6 razy, nigdy nie przewinąłem intra.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
True detective Klasyk, severance też ani razu nie przewinąłem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości