Jak oceniacie?
Chyba nie wiesz jak działa filmweb. Pokazałeś głosy, ale dopóki nie masz mnie w znajomych widzę tylko 50 ostatnio ocenionych przez ciebie filmów i żadnego grafu ocen.

Ale to nie ważne. Już widzę, że trolling shamara z wystawioną 10/10 filmowi, którego nie ma to nic w porównaniu z twoim profilem.

Odpowiedz
No nie? :]

Odpowiedz
(23-05-2015, 19:42)Juby napisał(a): Odkryłem coś czym muszę się tu podzielić - shamar ma więcej wystawionych 7/10 niż 6/10!

Możesz doliczyć jeszcze jedną za "American Sniper".
Tylko 19 "dziewiątek"? Myślałem, ze więcej.

(23-05-2015, 19:42)Juby napisał(a): Aha, ta jedyna 10/10 to nie jest 10/10. shamar - jak gimbaza/troll z filmwebu - wystawił dychę filmowi, który nie miał premiery dlatego, że na stronie był bug:

Chyba nie rozumiesz pojęcia gimbaza/trolling. A jak wystawiałem tę ocenę to określenie "trolling" nie było tak durnie nadużywane, jak robi się to dzisiaj.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Oceniam te rozmowe na 3/10, bo ma delikatne wartości rozrywkowe.

Odpowiedz
Powie mi ktoś, jak na Filmwebie ocenić film, żeby był "bez oceny"? Zachciało mi się założyć tam konto i pooceniać filmy, ale najmniej możliwych gwiazdek to jedna. "Bez oceny" chciałbym wystawić filmom, których w ogóle już nie pamiętam, ale chcę je zaklasyfikować jako obejrzane. Jak to zrobić?

Odpowiedz
Klikasz w frazę "Widziałem, moja ocena to:" nad gwiazdkami i masz zaznaczone jako obejrzane.

Z tym, że to jak chcesz to wykorzystać jest głupie. Nie lepiej po prostu nie oceniać filmów, których się nie pamięta i ocenić później po powtórce?

PS Od razu możesz wysłać mi zaproszenie.

Odpowiedz
A, rzeczywiście, jest klikalna ta fraza. Chyba powinno działać, dzięki.

Jak to głupie? Nie zrozumiałeś: ja właśnie nie chcę ich oceniać, tylko zaznaczyć sobie, że w ogóle je obejrzałem i niech tam sobie taka lista wisi. Poza tym nie mam zamiaru robić powtórek tylko dlatego, że nie pamiętam któregoś filmu i że nie dam rady wystawić oceny. A jeśli nawet, to potem zmienię ocenę i już.

W zaproszenia się pobawię, jak już ocenię wszystkie filmy.

Odpowiedz
Jest trochę głupie, bo to taka walka o jak największą ilość ocen w swoim profilu. Oglądałem sporo filmów, które pamiętam dość żeby ocenić - choć widziałem lata temu - ale tego nie robię, ani nie oznaczam, że widziałem. Kiedyś powtórzę to ocenię (albo nie i nie będę miał ocenionych).

Odpowiedz
Ja walczę o największą bazę ocen. Kiepsko jest z serialami - męczy się człowiek nad takim czasami i z >50 godzin, a ocena jest jedną :(
Nie, ocenianie pojedynczych odcinków to nie to samo - każdy ma to w dupie :p

Odpowiedz
(02-06-2015, 16:44)'Juby' napisał(a): Jest trochę głupie, bo to taka walka o jak największą ilość ocen w swoim profilu.

Głupie dla kogoś, kto tak głupio do tego podchodzi. 
Ja to trakutuję, jak notatnik, zeszyt, który zaginłą mi ze 20 lat temu...

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Juby napisał(a):Jest trochę głupie, bo to taka walka o jak największą ilość ocen w swoim profilu.

Nie widzę w tym nic głupiego, nie walczę o żadną największą ilość czegoś, nie obchodzi mnie, co o tym sądzą inni.

Uff, opcja "bez oceny" działa, jeszcze raz dzięki. I chyba nie można też usunąć z listy filmu już ocenionego. No i nie mogę co prawda wstawić awatara ani wysłać prywatnej wiadomości, ale chór z tym. Chyba tam nie lubią nowych, tak jak tutaj. Nie mam też pojęcia, jak znaleźć inne osoby, jeśli jednak ktoś z tego forum się w to bawi i chce mnie do znajomych, to proszę bardzo, niech szuka, moja ksywa: bostich.

shamar napisał(a):Ja to trakutuję, jak notatnik, zeszyt, który zaginłą mi ze 20 lat temu.

I o to chodzi. Dostałbyś ode mnie punkty reputacji, ale nie ma takiej opcji przy twoim nicku. :)

Odpowiedz
No może i macie rację. Też traktuje swoją bazę ocen na fw jak notatnik, z tym że nie widzę sensu odnotowywania w nim, że coś widziałem, skoro pamiętam że to widziałem, ale nie mogę wystawić konkretnej oceny ani daty, bo to było dawno temu.

Można usunąć oceniony film z listy. Wystarczy kliknąć ponownie w "Widziałem, brak oceny" lub "Widziałem, [ocena]" nad gwiazdkami.

Już masz ode mnie zaproszenie.

Odpowiedz
Cassel, część opcji jest zablokowana dla świeżych użytkowników z powodu zalewu multikont i profili mających jedynie na celu opłaconą reklamę.

Odpowiedz
Aha. To mam nadzieję, że nie wywalą mnie za to, że nie jestem "zaangażowany w tworzenie strony" (tekst w FAQ), a tylko sobie oceniam filmy.
Jakiś voagar do mnie puka. Jak to ktoś stąd, tylko o innej ksywie, to niech napisze mi PW, bo nie znam typa.

Koniec prywaty, dzięki za porady, zamykam temat.

Odpowiedz
Voagar to ja :D

Odpowiedz
Ale wstyd. :P

Odpowiedz
Dlaczegóż to? :D

Odpowiedz
Nie, nic, żart taki.

Odpowiedz
Przyjmiemy, ale pisz w odpowiednich tematach. Ten służy do opisania w jaki sposób oceniasz filmy, nie do przywitań.

Odpowiedz
Ostatnio mi znajomi powiedzieli, że w końcu zgadzają się z moją ocena jakiegoś filmu bo dali Jurassic World 7/10 ale zaraz się okazało, że w ogóle się w ocenie nie zgadzamy, bo w mojej ocenie 7/10 to dobry film z kategorii "kupię i będę do tego wracał" a dla nich 7/10 to rozczarowanie i coś jakby odpowiednik 3 w skali szkolnej :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości