Snappik napisał(a):Czy dysponuje ktoś materiałami na temat filmu "Mighty Joe"
Garść informacji można znaleźć na stronce poniżej.
http://www.vfxhq.com/1998/mjy.html
29-11-2009, 17:18
|
Jak oni to zrobili...
|
Snappik napisał(a):Czy dysponuje ktoś materiałami na temat filmu "Mighty Joe" Garść informacji można znaleźć na stronce poniżej. http://www.vfxhq.com/1998/mjy.html 29-11-2009, 17:18
Demo studia Stargate, ktore pokazuje, ze wkrotce scenografia naprawde odejdzie do lamusa (niby powtarzany od kilku lat banal, ale ponizszy filmik, ze wzgledu na swoista prozaicznosc scen, w ktorych wykorzystano green-screen, jest bardzo dobitny).
08-01-2010, 00:42
To prawda, gdy to zobaczyłem jakiś czas temu byłem zaskoczony tym, jak wiele z tych scen widziałem wcześniej nie zdając sobie sprawy z tego, że patrzę na scenografię wykreowaną w komputerze.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 11-01-2010, 14:55
No cóż, green screen green screenowi nierówny. Tutaj mieli o tyle łatwiej, że w 90% przypadków tła to sfilmowane prawdziwe lokacje. Kiedy zaczną robić takie cuda w 100% w CGI, wtedy będzie można powiedzieć, że scenografia odchodzi do lamusa.
11-01-2010, 18:45
Niezłe, naprawde niezłe. W filmiku 3:31 widać jednak błąd oświetlenia - przez co scena wydała się sztuczna od pcozątku (dlatego ją przewinąłem, żeby się upewnić).
Kiedyś będzie to wyglądało tak: - Wejdź do wody - powiedział reżyser - Wody?! - zapytał aktor i dodał - Nie macie CGI?
loading podpis...
13-01-2010, 19:34
Zrzut ekranu z Mass Effect 2:
![]() Przyznam, że w pierwszym momencie pomyślałem, że to prawdziwy człowiek... Robi wrażenie. Dobre CGI, które jest częścią gry. Niesamowite. 16-01-2010, 11:25
Bump Mapping + Pixel shaders, wystarczy lekko przybliżyć kamerę i zobaczyć, że te dziary i blizny to w rzeczywistości zwykła tekstura tylko odpowiednio oświetlona.
I tak robi dobre wrażenie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
16-01-2010, 11:54
Wiesz, nie obchodzi mnie JAK to zrobili, ważne że efekt jest piorunujący.:) Zresztą bump mapping to świetna technika, do dziś Doom 3 robi dobre wrażenie pod względem grafiki.
16-01-2010, 12:28 Cytat:Wiesz, nie obchodzi mnie JAK to zrobili, ważne że efekt jest piorunujący.:) Tytuł wątku zobowiązuje :D Doom 3 zastosował BM na szeroką skalę - wszystkie ściany, urządzenia, postaci, broń były dopieszczone pod tym względem. Przykład:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
16-01-2010, 12:35
Skąd wiesz, że to screen z gry? coś mnie ominęło, bo wydaje mi się, że Mass Effect 2 jeszcze nie wyszło?
16-01-2010, 17:08
Nie wiem jak u was, ale u nas przed premierą są wypuszczane materiały promocyjne - screeny, filmiki, plakaty itp., co zresztą tyczy się też filmów (czasem można nawet pierwsze 5 minut obejrzeć, a nawet coś takiego jak zwiastun - to taki zbiór pociętych fragmentów filmu czy gry). I właśnie powyższe zdjęcie pochodzi z materiałów przedpremierowych Mass Effect 2. Jeżeli w Twojej okolicy odbierasz również internet spoza województwa, wejdź na takie strony jak IGN czy Gametrailers - to cała kopalnia materiałów dotyczących gier.
16-01-2010, 21:01
:D
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 16-01-2010, 22:53
ha ha ha. umieram ze śmiechu.
Przecież materiały promocyjne są ZAWSZE poprawiane. Nie uwierzę, że to jest screen in-game. A ty jesteś bardzo naiwny, jeśli w to wierzysz:) 17-01-2010, 01:01 soldamn napisał(a):Skąd wiesz, że to screen z gry? coś mnie ominęło, bo wydaje mi się, że Mass Effect 2 jeszcze nie wyszło? No dobra, naprowadzę Cię na cel - to jest gadka szmatka Sheparda (jego charakterystyczny fryz i uszy) z jakimś tam NPC. I tak, to jest z ME 2, który wychodzi za 2 tygodnie. Filmiki z gameplaya i promocja ruszyła już dawno.
17-01-2010, 12:16
Przełom w efektach - Making of "Kołysanki"
Cytat:modelarz musiał wykonać sowę w najdrobniejszych szczegółach, łącznie z piórkami<ok>
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
19-02-2010, 14:47
tja, a najlepsze jest to, że ta sowa to najbardziej zbędny element filmu :lol:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 19-02-2010, 15:26
http://www.filmanchor.com/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=9&Itemid=74# - całkiem sporo making ofów.
16-10-2010, 18:21
Ja mam pytanie dotyczące starego filmu, a konkretnie "Więzień Zendy" z 1952 roku. Na załączonym poniżej fragmencie można zobaczyć niezauważalne dla przeciętnego widza efekty, chodzi mi konkretnie o fragment z minuty 4. i 7. W tym pierwszym Stewart Granger podaje rękę samemu sobie, w tym drugim klepie po ramieniu samego siebie i swobodnie przechodzi na przestrzeni całego kadru mijając swojego sobowtóra siedzącego na fotelu. Jak oni to zrobili? Czy ma to związek z tzw. maską statyczną lub wędrującą?
22-04-2013, 09:12 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |