CGI Paul Walker
Liczba postów: 23,097
Liczba wątków: 30
(25-11-2017, 14:09)Juby napisał(a): U mnie była podobna reakcja! :)
A chwilę później pada najżałośniejszy tekst/fragment całego filmu, gdzie brakowało tylko dogranych sztucznych śmiechów publiczności z offu (bo chyba każdy widz był tym zażenowany)
https://naekranie.pl/aktualnosci/ile-poczatkowo-miala-trwac-liga-sprawiedliwosci-snyder-zagral-w-filmie-2625558
https://naekranie.pl/aktualnosci/zack-snyder-wsparl-petycje-w-sprawie-rezyserskiej-wersji-ligi-sprawiedliwosci-2626624
Ciekawe czy będzie przypadek BvS i wersja rozszerzona. Choć ona wiele nie poprawi.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
25-11-2017, 14:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2017, 14:58 przez shamar.)
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Oby. Jestem gotowy kupić nawet jedna z droższych wersji dla tych wyciętych scen. Zreszta takie coś pewnie zwiększyłoby troche sprzedaż płyt.
25-11-2017, 15:08
Banned
Liczba postów: 34,180
Liczba wątków: 77
Nie liczyłbym na nic ponad ewentualne dodanie kilku scen do już istniejącego monstrum, podczas gdy dla mnie to sceny Whedona są problemem i należałoby je w pierwszej kolejności wywalić.
Na coś takiego nie wydam nawet grosza. Pójście do kina to jedno, ale przyklaśnięcie studiu poprzez zakup takiego filmu na płycie to już osobna kwestia.
25-11-2017, 18:04
Stały bywalec
Liczba postów: 6,209
Liczba wątków: 6
W najlepszym przypadku może kiedyś, 'przypadkiem', wycieknie workprint Snyderowskiej wersji.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
25-11-2017, 18:30
Stały bywalec
Liczba postów: 9,123
Liczba wątków: 44
(25-11-2017, 14:41)Gieferg napisał(a): A Wonder Woman?
U mnie z dotychczasowych filmów DCEU tylko dla SS nie ma miejsca na półce.
W sumie, jest na nią w ten weekend fajna rpomocja w MM i Saturnach (za 59,99 zł), ale nie czuje potrzeby jej powtórki w tej chwili, a nawet jakbym czuł - pożyczę od brata. Może jak mnie natchnie i będę zarabiał lepsze pieniądze, a film wyjdzie w Premium Collection za 49,99 zł... Może.
25-11-2017, 18:59
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Jak wyjdzie jakieś superhiper Ultimate Snyder Edyszon to oczywiście obejrzę. I już nigdy nie pojde do kina na cokolwiek z DCEU. Po co, jak za kilka mcy wyjdzie jakaś dojebana wersja...
25-11-2017, 19:29
Captain Skullet
Liczba postów: 20,632
Liczba wątków: 128
j/w. Co prawda marny z tego sequel MoS/BvS, ale rozpatrywany osobno jest ok.
26-11-2017, 08:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2017, 08:04 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Do internetu trafiło także zdjęcie pana z wiadomej sceny po napisach
wiem, że nie powinienem skreślać, ale w tej charakteryzacji Manganiello nie wygląda nawet w połowie tak charyzmatycznie jak Manu (ale nadal mam wobec filmowego Slade, o ile kiedyś powróci, duże oczekiwania):
26-11-2017, 14:21
Stały bywalec
Liczba postów: 4,453
Liczba wątków: 8
Film ewidentnie zmasakrowany przez studio i niektóre fragmenty (w większości zapewne wstawione przez Whedona) były bliskie wywaleniu żenadometru poza skalę. Kilka plusów się znajdzie, ale o minusach mogę długo.
+ Speedforce, najciekawsze sekwencje akcji w całym filmie
+ Superman jak już pojawił
+ Cyborg wypadł lepiej niż się spodziewałem
+ Gal już na dobre przyjęła mi się jako Wonderka
+ Gordon ze swoim całym 30-sekundowym czasem ekranowym
+ Undersuit Batmana z czarnymi panelami ochronnymi, znajdujący się pod zewnętrzną, szarą warstwą - wpadłem kiedyś na taki design jego stroju :)
+ Mimo wszystko drużyna ma potencjał, który chętnie zobaczyłbym kiedyś w pełni wykorzystany w jakimś kompetentnym filmie
+/- Muzyka, chyba jakaś była. Nie wiem czy zła, ale dobra raczej też nie.
- Fabuła jest wybitnie pretekstowa
- Batman zalicza najchujowszy występ od 20 lat. Gdzie się podział zwinny i silny masakrator z BvS? Nietoperz w JL jest ociężały, nie robi nic ciekawego, w scenach akcji praktycznie nie istnieje (do tego przez moment napieprza z laserowego karabinku - way to go, Batman!). Jakby tego było mało stał się jednym z głównych dostawców czerstwych tekstów w filmie, a Affleck nie ma za grosz wzbudzającej szacunek prezencji z BvS. Do tego nie ma większych problemów z ujawnianiem swojej tożsamości, tak samo nie rusza go jak opowiadają o niej przy cywilach.
- Flash bardzo szybko (hehe) robi się niezwykle irytujący
- Sceny akcji to porażka. Dosłownie nie ma ani jednego momentu (może poza fragmentami z Flashem) do którego chciałbym kiedyś wrócić. O Batmanie nie mającym nic sensownego do roboty już pisałem, szkoda więc, że napieprzający się półbogowie nie robią większego wrażenia. W Man of Steel walki Kryptończyków miały ciężar i były ciekawie zaprojektowane, każdy cios i zderzenie generowały energię, która wręcz kipiała z ekranu. W BvS było cudowne odbijanie Marthy. Tutaj? Hmm. Niestety wprowadzenie Wonderki masakruje efektu odbijania pocisków. Themyscira ma słabiutkie CGI, a o Antlantydzie zdążyłem już zapomnieć. Finał z tym mackowatym CGI gównem wygląda paskudnie.
- Aquamana spokojnie mogłoby nie być, Momoa może byłby fajny, gdyby jego postać dało sie w jakikolwiek sposób scharakteryzować.
- Steppenwolf i parademony. Totalna porażka, pierwszy lepszy generyczny villain z Marvela robi lepszą robotę.
- Wymuszony humor, zbyt wymuskany wygląd w stosunku do poprzednich filmów
- Ukraińska rodzina, przebitki na nią wołają o pomstę do nieba
Z dobroci serca daję 5/10, głównie dla postaci. Zasługują na lepszy film.
26-11-2017, 23:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2017, 23:14 przez Huntersky.)
Stały bywalec
Liczba postów: 6,209
Liczba wątków: 6
Widzieliście to? :)
Did Joss Whedon Take A Swipe At JUSTICE LEAGUE In The Movie's Opening Credits?
Teoria spoko, ale według mnie ewidentnie mylą osobę, która jest odpowiedzialna za ten myk. Opening jest Snydera.
Dodatkowo dobór tej meta-piosenki pewnie też. Elfman mówił, że gdy go zatrudniono było wiadome, że ten utwór ma tam być.
Cytat:Everybody knows that the dice are loaded
Everybody rolls with their fingers crossed
Everybody knows the war is over
Everybody knows the good guys lost
Everybody knows the fight was fixed
The poor stay poor, the rich get rich
That's how it goes
Everybody knows
Zack Snyder vs WB = 0:1
:)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
26-11-2017, 23:39
Captain Skullet
Liczba postów: 20,632
Liczba wątków: 128
2.40:1... tak to powinno wyglądać.
27-11-2017, 00:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2017, 00:13 przez Gieferg.)
Banned
Ja tylko dodam że nie sądzę by - mimo tego że bardzo chciałbym ją zobaczyć - wersja Snydera była jakoś znacząco lepsza od tego co trafiło do kin, bo poza Wiadomą Sceną nie ma tu kompletnie NIC co chociaż zbliżałoby się do poziomu losowo wybranej sceny z BvS, o Man of Steelu nie wspominając. Tamte filmy mają bardzo fajne nawet najzwyklejsze sceny - z Marthą, papą Kentem, Lois, Perrym Whitem, Alfredem. Tutaj? Szkoda gadać.
Narzekam na scenę Whedona z Batmanem, a prawda jest taka że to jedyna scena w której Batman jest, no cóż, Batmanem. Reszta to naparzanie się z CGI. Rzyg. W filmach Schumachera jest sto razy lepszy Batman niż tutaj.
27-11-2017, 00:20
CGI Paul Walker
Cytat:2.40:1... tak to powinno wyglądać.
Znowu głąby powstawiały ujęcia, które SĄ w filmie sugerując, że ich nie było.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
27-11-2017, 01:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2017, 01:15 przez shamar.)
Banned
(27-11-2017, 01:11)shamar napisał(a): Znowu głąby powstawiały ujęcia, które SĄ w filmie sugerując, że ich nie było.
Nikt niczego nie sugeruje, to fan trailer wersji Snydera zawierający - uważaj - ujęcia nakręcone przez Snydera, niezależnie od tego czy były w filmie, czy nje, także w kwestii bycia głąbem... ekhm :)
27-11-2017, 01:21
CGI Paul Walker
Tylko, że, dziwnym zbiegiem okoliczności, te ujęcia były i SĄ postowane od tygodnia, jako usunięte. czy to na YT, czy jako screeny.
Że nie wspomnę o tym, że "Cyborg w masce" pewnie było zrobione specjalnie do zwiastunów
welcome to prime time bitch!
27-11-2017, 01:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2017, 01:30 przez shamar.)
Banned
Zadałeś sobie chociaż trud przeczytania opisu autora pod tym zwiastunem?
---
Przyszła mi do głowy taka myśl, w sumie oczywista ale chyba nie do końca bo jeszcze nie spotkałem się by ktoś to napisał czy powiedział: najlepszym dowodem na to że Warnerowi przeszkadzało podejście Snydera i chcieli się go pozbyć jest to, że nie opóźnili premiery dając Zackowi tyle czasu na dojście do siebie ile by potrzebował. (Nie żeby samobójstwo córki to coś nad czym przechodzi się do porządku dziennego, po prostu chodzi mi o to by Zack był w stanie wrócić i dokończyć film)
Fuck you, Warner.
27-11-2017, 01:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2017, 01:54 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Liczba postów: 13,841
No ale Warner to korpo przecież :-). Terminy gonią, rok finansowy trzeba zamknąć. To nie film oparty na Kickstarterze i wierze, że kiedyś to wyjdzie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
27-11-2017, 09:06
Banned
Ta, już widzę jak w przypadku filmu Nolana ma miejsce taka sama sytuacja :)
27-11-2017, 09:34
Stały bywalec
Liczba postów: 13,841
Nolan w przeciwieństwie do Snydera jest dobrym reżyserem, ale i on ma terminy w których musi się zmieścić. Sorry, ale w takich firmach nie ma czegoś takiego jak "dajemy Ci 150 milionów na film i rób sobie co chcesz, bez deadline" :) Nolan ma może nieco łatwiej bo studio trochę się na nim obłowiło, ale i tak nie ma czegoś takiego jak zrywanie się z kagańca producentów. W korpo liczą się cyferki, roki fiskalne, dochody, Excel i analizy rynku.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
27-11-2017, 12:28
Banned
Tylko że Nolan razem z żoną produkuje swoje filmy, więc gdyby powiedział że przesuwa premierę o rok, to studio mogłoby mu skoczyć :)
27-11-2017, 12:55
|