Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
JL dałem 5/10, nie miałem zamiaru właściwie nigdy powtarzać, ale wersję Snydera z przyjemnością obejrzę, bo to niezwykła sytuacja w historii kina, która jest usłana przypadkami, gdy producenci nie dali zrobić filmu jaki chciał reżyser, a teraz studio po trzech latach od premiery mówi: dobra Zack, masz tutaj trochę hajsu, dokończ sobie ten film po swojemu.

Odpowiedz
Cavill na wczorajszym streamie z wymownym wąsem.

[Obrazek: EYekxbmWsAA_-Hv.jpg]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(20-05-2020, 20:30)Snappik napisał(a): Ten film to jeden wielki paradoks.

Richard Donner Cut... Superman. Przypadek? Nie sądzę
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Moment w którym Zack ogłasza wszystkim że wypuści w końcu swoją wersję Ligi:
https://youtu.be/6Mj5FZ_FxG8?t=10673

Odpowiedz
(20-05-2020, 23:27)Rozgdz napisał(a): Acha, jeśli ktoś nie wie to statek kryptoński z MoSa który był pod lodem 20 tys lat a teraz leży rozbity w Metropolis, stworzono w nim Doomsdaya w BvS i ożywiono Supsa w JL - to jest statek Kary Zor-El ;)

Kara jest elementem fabuły od samego początku ^^

Kuzynka Supermana starsza od niego o 20 tys lat?

A i jeszcze fajne, że wydupcą tą marną ścieżkę Elfmana :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
The Snyder Cut Does Not Exist:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No czekam na interpretacje sytuacji od ludzi ktorzy od 3 lat naigrywują się z fanów Zacka, wyzywają ich i szydzą a teraz nie tylko się okazuje, że byli w błedzie to na dodatek projekt Warnera interesuje na tyle aby wydać w to takie pieniądze a aktorzy są gotowi do powrotu.
Wmawianie przez niektórych, że to nadal nie istnieje (serio..) jest bardziej absurdalne od wywiadów Snydera. Ale jest cudownie, nie ukrywam.

Teraz czekam aż to będzie sukcesem w wynikach oglądalności. Pal licho jakość, niech to obejrzy chociaz milion osob w pierwszym miesiącu.

Odpowiedz
Ja nigdy nie rozumiałem tego podejścia, że nie istnieje i chuy. Whedon przejął kontrolę nad JL jakieś pół roku po zakończeniu zdjęć do filmu, podczas zaawansowanej postprodukcji. To mówi samo ze siebie, że w tym okresie musiał się odbyć jakiś wstępny montaż.

Typy niby zarabiają na życie gadając o tych filmach, a mają zerowe pojęcie o ich produkcji.

Odpowiedz
Bo oni nie kierują się faktami tylko swoją niechęcią do reżysera i widzów o innym spojrzeniu na jego filmy, to są po prostu toksyczni ludzie których należy omijać.

Odpowiedz
Ależ nie, to Snyder jest toksyczny i jest (to jest autentyczny cytat) terrorystą .
Nikt nie rozumie, że jakby Warner nie widział w tym swojego celu to by po prostu nie wiem, zablokowali go, numer wrzucili do zastrzeżonych i papa Zack. Affleck i tak ma chyba wywalone, zresztą stracił swoją pozycje, Snyder się dla nich zbytnio nie liczył więc tylko Gadot i Momoa mogliby im ewentualnie stawiać jakieś ultimatum.Nie zrobili tego raczej więc ewidentnie coś innego ich przekonało do tej decyzji.
Twierdzenie, że Hamada się wścieknie też jest idiotyczne, gość na razie wypuścił od siebie 2 filmy, które nie były żadnymi szczególnymi sukcesami i dopiero teraz pokaże na co go stać. Wiecej zrobił serio dla seriali CW umożliwiając im dostep do pewnych postaci. Gość w Warnerze pewnie na razie nie ma żadnej pozycji, wbrew temu co niektórzy myślą. WW czy Aquaman to jakby nie patrzeć nadal są w jakieś mierze dziedzictwem Zacka.

Manganiello potwierdził, że Slade będzie w Cut więc ja liczę na fajną scene sieczki w więzieniu która na tyle spodoba się ludziom, że powróci pomysł na film o nim. Evans ostatnio twierdził, że nadal jest zainteresowany. Historia Slade'a to idealny materiał na film w stylu Jokera, tym razem skupiony na armii i problemach żołnierzy.

Odpowiedz
Mnie w tym wszystkim ciekawi jedna, bardzo marginalna kwestia: jak ten film będzie potraktowany przez strony internetowe typu filmweb, IMDB, letterboxd? Jako oddzielny tytuł?

Odpowiedz
Prosze:
https://www.imdb.com/title/tt12361974/?ref_=nm_flmg_dr_3

Jeśli ci nie zmienią zdania to Filmweb usłużnie skopiuje za nimi..tylko pół roku później.

Edit. Letterbox też ma oddzielną zakładke dla Cutu.

Odpowiedz
Pewnie w ten sam sposób jak każda inna alternatywna wersja filmu.

Odpowiedz
Ja bym zrobił tak, że jeśli będzie ten 4 godzinny film, to potraktują jako wersję reżyserką zwykłego filmu, a jeśli w odcinkach, to osobna miniseria, tak jak w przypadku Das Boot: niby ten sam film, tylko mega rozszerzony i wydany w odcinkach, a ma osobną stronę na IMDB.

Na polskim podwórku dłuższe telewizyjne wersje też uznaje się raczej za osobne twory: Ogniem i mieczem, Wiedźmin.

Odpowiedz
Zadałbym wazniejsze pytanie: Czy KMF wydzieli drugi temat czy tym goni liczbe stron w temacie Avatara ?

Odpowiedz
"Payback" z Gibsonem też ma dwie strony na IMDb, na filmwebie natomiast już tylko jedną (chociaż pamiętam, że Straight Up też tam kiedyś był, musieli usunąć stosunkowo niedawno).

A jeżeli faktycznie to będzie mini-seria, to muszą to jakoś oddzielić.

Odpowiedz
Hehe i to jest dobre pytanie :) a jeśli będzie to 6 odcinkowa wersja, to temat założyć w serialach?

Odpowiedz
Tyle niewiadomych..

Odpowiedz
Myśle, że można wydzielić temat dotyczący Snyder Cut od postu z oficjalnym info i zostawić go na razie w tym dziale, a potem ewentualnie przenieść do Seriali. :)

Odpowiedz
IMDb nazywa ten film dumnie Zack Snyder's Justice League. Mam nadzieje, że to będzie dokładny tytuł filmu/serialu i jeszcze tak zatytułowany będzie trailer.

Z tymi dublującymi się stronami na IMDb to faktycznei dziwna sprawa - serial o Cortezie i Montezumie Zailliana miał w którymś momencie 3 różne, każda podająca inny tytuł, ale dotczacy tego samego projektu. Na jednej był on filmem telewizyjnym, na drugiej miniserialem a na trzeciej serialem :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon