Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
coście pisali, że ledwo 3h będzie JS:JL trwać? Film ma osobny wpis na IMDB i tam podają Run time: 242 minutes

Odpowiedz
To CGI nie wygląda niestety jak powinno. Po Snyderze oczekiwałem więcej. Jednak, tak naprawdę nie mam pretensji do samego Snydera, bo to nieuczciwe mówić że wszystkie jego filmy są szare jak Men of Steel, ja lubiłem wygląd tamtych filmów, bo lubię surowość. Ale np 300,Sucker Punch, to są kolorowe filmy, więc mimo tego płakania hejterow że Snyder nie zna kolorów, gość raz kręci na ciemno a raz na kolorowo. Jednego jestem pewien, zrobił film taki jaki chciał. Jeśli nie będzie szaro bury jak Batman v Supermen, to trudno, przynajmniej i tak będzie taki jak chciał twórca.

Odpowiedz
(14-03-2021, 22:55)Debryk napisał(a): coście pisali, że ledwo 3h będzie JS:JL trwać? Film ma osobny wpis na IMDB i tam podają Run time: 242 minutes

Kto pisał? Chyba tylko ten miejscowy głupek, który nie rozumie tego co czyta nawet po polsku, a co dopiero po angielsku.

Odpowiedz
Pierwsze twitterowe opinie pozytywne.

Jedynie głupek Mendelson którego kiedyś Snyder zgasił na Twitterze, napisał, że to ten sam film tylko z dwiema godzinami usuniętych scen.

Pomimo tego i tak spodziewam sie jutro zielonego pomidorka.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ten sam film tylko z usuniętymi 2 godzinami, przecież to aż absurdalnie brzmi nawet dla mnie mimo że filmu nie widziałem.

Odpowiedz
Cytat:którego kiedyś Snyder zgasił na Twitterze
No nie wiem, Snyder wtedy napisał, że jego film jest dla "grownups" i nawet jeśli to był trolling to jakoś tak kiepsko brzmi, gdy chodzi o film w którym typ biega przebrany za nietoperza xD

Odpowiedz
Mendelson jest znany z takich zaczepek i w szczególności złośliwości w stosunku do Snydera.

Więc Snyder mu w końcu odpisał, że pamięta jego recenzje kinowej wersji gdy twierdził, że to świetny film i bawił się na nim tak jak za dzieciaka oglądając niedzielne kreskowki i że ta wersja jest dla dorosłych (dosłownie, kategoria R) sugerując mu by jej nie oglądał wytykając mu tym samym jego niedojrzałość.

Tak przynajmniej ja to odebrałem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
A ja odebrałem to właśnie odwrotnie, jako takie dziecinne przechwalanie się w stylu "jak śmiesz się dobrze bawić, przecież ja zrobiłem film dla dorosłych, dojrzałych widzów, a nie kreskówkę!" :) jak jest w istocie, zobaczymy już za kilka dni.

Odpowiedz
gdzie tu jeszcze do czwartku, no ludzie!

[Obrazek: ppgddf39i4n61.jpg?width=960&crop=smart&a...20bf6cf8eb]

Odpowiedz
Jeszcze tylko plus minus 2 godziny.

[Obrazek: source.gif]

Odpowiedz
nie wiem czemu ale mam kompletnie w dupie opinie na pomidorkach, pewnie nie tylko ja

Odpowiedz
Mnie odnośnie ich opinii interesuje tylko to czy będą grać tą samą melodię co zawsze "za długi, zbyt ponury, za mało humoru" itd.

Nowy TV Spot:

Uwielbiam ten nowy strój, a akcja wreszcie wygląda tak jak powinna.

Odpowiedz
Na HBO Go też będzie w czwartek?

Odpowiedz
Na razie 100% z 5 recenzji na pomidorach, IGN dało 8/10.

Piszą, że tych 4 godzin się nie odczuwa, tempo jest świetne i nawet wolniejsze momenty mają swoje miejsce, ale nie wprowadzają nudy.

Odpowiedz
(15-03-2021, 17:57)yacajackowski napisał(a): Na HBO Go też będzie w czwartek?
https://hbogo.pl/lp/ligasprawiedliwoscizackasnydera_direct

Cytat:Zack i operator Fabian Wagner zrealizowali bardzo mroczną wersję, w której dominują odcienie czerni i szarości, co podbija tylko atmosferę zbliżającej się apokalipsy. Trzeba przyznać, że to świetnie wygląda na ekranie. Dodaje całości powagi.

Cytat:Snyder postanowił także trochę strollować swoich hejterów i wypuścił kilka materiałów, których nie ma w filmie i nigdy ich tam nie było. Tak więc wszystkich fanów czekających na

Odpowiedz
Z 39 recenzji już 74% i oczywiście wspomina się o tym, że za długi, co jest śmieszne w kontekście tego, że film specjalnie został podzielony na rozdziały po to by nie musieć go oglądać na raz.

Odpowiedz
(15-03-2021, 17:11)marsgrey21 napisał(a): Uwielbiam ten nowy strój, a akcja wreszcie wygląda tak jak powinna.

To mi się już nie podoba. Tu powinien mieć oryginalny strój
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Odpowiedz
Z negatywnych recenzji wynika:

Za dużo slow - mo.
Za dużo ekspozycji.
Za dużo dialogów.
Za dużo akcji.
Za dużo powagi.
Za dużo dramatu.

[Obrazek: FlatIdealisticBoaconstrictor-size_restricted.gif]

Odpowiedz
za dużo akcji i dialogów w 4 godzinnym filmie opartym na komiksach - racja, na co to komu

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon