Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Gdyby ktoś chciał, 2 godzinny wywód Maulera. Ale hej krótszy od filmu o połowę:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Musiałoby mnie zdrowo popierdolić, żebym oglądał 2-godzinne wywody o jakimkolwiek filmie.

Cytat:Będziesz robić w końcu te wersje ?
Prace trwają.
Ale na jakieś wypasione formaty audio bym nie liczył. Poza tym kilka scen z niej wyleci.

Cytat:True. Oglądałbym w 2.35:1 bo szkoda mi połowy telewizora który jest niewykorzystany i w sumie mialobyc widać więcej a widać mniej.
No akurat w 4:3 poza paroma ujęciami widać więcej niż w wersji kinowej na pełny ekran, a w wersji 2.35:1 będzie mniej więcej połowa z tego obrazu, który jest normalnie :P

Odpowiedz
No ja czekam Gieferg na Twoją wersję ;) Patrząc na te screeny ściska mnie na myśl, że jakaś fantazja Snydera górowała nad zdrowym rozsądkiem (czyli gdzie i komu puszczamy ten film).

BTW. Robisz jakąś korekcję barwną czy tylko ruszasz aspect ratio?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Podbita saturacja, minimalnie obniżony zielony i podwyższony czerwony.

Odpowiedz
Z chęcią przytuliłbym wersje bez poprawy kolorów i cięć, jak będziesz miał taką to z chęcią bym przytulił na jakimś pendrive. 

Odpowiedz
Nie będzie takiej.
Po konwersji z HDR i tak trzeba podbijać kontrast i kolory bo na surowo wychodzi lipa, a za dużo z tym wszystkim roboty, żeby robić różne wersje.
Cięcia to tylko Martha-Manhunter i epilog (wszystko po "shirt ripie"), reszta bez zmian.

Odpowiedz
Jakby Warner chciał dodatkowo zarobić to spokojnie na BD mogliby wydać z tego super 35 wersje 2.35:1 i 1.85:1. Wszyscy byliby zadowoleni, zwłaszcza że to najbardziej krytykowany aspekt tej wersji.

Odpowiedz
;

Odpowiedz
(31-03-2021, 12:01)Lawrence napisał(a): Gdyby ktoś chciał, 2 godzinny wywód Maulera. Ale hej krótszy od filmu o połowę:

Mauler to idiota.

Przejrzałem sobie to wideo na szybko, bo szkoda mi czas na całość. Według niego Josstice League jest lepsze, a Flash ratujący losową ruską rodzinę jest bardziej heroicznym czynem niż uratowanie całego świata.

Odpowiedz
(01-04-2021, 09:03)marsgrey21 napisał(a): Przejrzałem sobie to video. Według niego Josstice League jest lepsze, a Flash ratujący losową ruską rodzinę jest bardziej heroiczny niż gdy ratuje cały świat. Szkoda czasu.

Nie chce mi się tego przeglądać ale serio?

(01-04-2021, 09:03)marsgrey21 napisał(a): Według niego Josstice League jest lepsze

Serio?!

(01-04-2021, 09:03)marsgrey21 napisał(a): Flash ratujący losową ruską rodzinę jest bardziej heroiczny niż gdy ratuje cały świat.

SERIO?!

Jakim trzeba być debilem to ja nawet nie ten...

Odpowiedz
Mało tego.

Po tym jak przyczepił się do każdego drobnego szczegółu często czepiając się rzeczy które są wyjaśnione w filmie, stwierdził, że ten film jest obiektywnie okropny i zrobił to z taką pogardą dla tych którym się podobał.

Odpowiedz
A ten Mauler to nie typ co zasłynął twierdzeniem, że filmy mogą być obiektywnie złe, aby później wypunktować subiektywne kryteria? Chyba ktoś coś takiego tutaj wrzucał przy okazji "The Force Awakens" albo "The Last Jedi". Pamiętam, że wtedy stwierdziłem że koleś to kompletny debil i dodałem do video blockera aby mi YouTube nie śmiecił :P Niestety później miałem nieprzyjemność "dyskusji" na redditcie z upośledzonymi dziećmi które powtarzały te brednie o "obiektywnie złych filmach".

Odpowiedz
Dokładnie ten sam.

Odpowiedz
No cóż, więc precedens był. Jak bym banował za linkowanie :P

Odpowiedz
Oficjalny concept art Johna Stewarta którego Snyder chciał umieścić w filmie.

[Obrazek: Ex72x1WVIAMOW4g?format=jpg&name=large]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Gdzieś pisało, że na końcu, zamiast wiadomo kogo miał być Lamtern Reynoldsa
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nieważne kto by przyleciał do Wayne'a - ten co przyleciał czy GL Reynoldsa i tak jest to z dupy :)

Odpowiedz
Miał przylecieć zarówno John Stewart i Hal Hordan grany przez Reynoldsa, taki był plan i mieli oni ostrzec Bruce'a przed Darkseidem co ma sens skoro oni obaj pochodzą z Ziemii i mają większą wiedzę na temat zagrożeń.

Odpowiedz
Niestety, to jest taki sam problem jak z tym co robię inni Avangers w czasie solowych filmów, gdzie świat się wali. Tutaj Stefan rozpierdala Ziemię i Green Lanterny nie przylatują obczaić co się dzieje tylko przybywają po fakcie ostrzec? To się kupy nie trzyma. Chyba, że byli u fryzjera w tym czasie jak Kapitan Marvel, to wtedy OK.

Odpowiedz
W przypadku Zielonych Latarni jest o tyle gorzej, że każdy z pierścieniem jest przydzielony do konkretnego sektora i jego zadaniem jest pilnowaniem tam porządku. Ziemia ma swoich latarników aż za dużo. Hal, John, Guy, Kyle i chyba trzech czy czterech kolejnych, których imion nie znam. Przynajmniej jeden z nich musiałby jakoś zareagować, bo inaczej jest problem taki sam jak z Marthą Manhunterem. Ot, jest w tym świecie od dawna, widział Zoda, Doomsdaya i Steppenwolfa, ale jedynie co zrobił, to posłał Lois do roboty i powiedział "siema" Bruce'owi.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon