...cóż, ich strata ;)
25-03-2017, 17:28
|
Justice League (2017)
|
|
Uwielbiam stylistykę Snydera, każdy kadr dopieszczony, świetne stroje, interakcja bohaterów i teatralna nuta całości, jeśli ktoś tego nie kupuje, ani nie stara się zrozumieć...
...cóż, ich strata ;) 25-03-2017, 17:28 (25-03-2017, 17:27)Szaman napisał(a): A całe "i'm rich" wskazuje na kąśliwego milionera jako przywódcę grupy. Coś w tym jest, ale łatki Avengers od DC nie dało się odczepić od pierwszego dnia na planie.Wystarczyło zrobić to, czego Warner wyraźnie unika: pozostać wiernym komiksom. Przecież nawet w swoich mroczniejszych momentach Aquaman tak się nie zachowywał i nie wyglądał. A Cyborg to Cyborg - ja bym w ogole tej postaci nie widzial w tym filmie, ale niewazne. Akurat to moze naprawic film, bo jego osobowosc jest jednak inna niz Stark. W przypadku Aquamana film raczej nie zmieni wrazenia z trailera. (25-03-2017, 17:09)nawrocki napisał(a): Najlepsze ujęcie Wonder Woman z 1:20. :DA wyobraz sobie jakie fajne by bylo, jakby Wonder Woman miała kobiece kształty. :P 25-03-2017, 17:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 17:31 przez Gal Anonim.) (25-03-2017, 17:30)Crov napisał(a):To fakt, Gadot jest fajna z twarzy, ale ciało ma średnie. Ale tutaj akurat wygląda fajnie.(25-03-2017, 17:09)nawrocki napisał(a): Najlepsze ujęcie Wonder Woman z 1:20. :DA wyobraz sobie jakie fajne by bylo, jakby Wonder Woman miała kobiece kształty. :P
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 25-03-2017, 17:33 (25-03-2017, 17:24)Crov napisał(a): to będzie wyglądało jak podróbka Avengers? To fakt. Znany od chwili, gdy WB zapowiedziało że robi swoje uniwersum. Naprawdę nie wiem co musieliby zrobić, żeby w erze, gdzie trzaska się 3-5 filmów rocznie o herosach, nakręcić coś innego, z takim materiałem jak "JL". Chyba mogli tylko pójść w hard-realistic-Nolanish shit, którego nie chciałbym oglądać. Pytanie tylko, co miałoby dla mnie (i dla kogokolwiek obeznanego z tematy) znaczyć taka opinia, od leszczy, którzy pewnie też by nie potrafili wskazać, czy Batman jest z Marvela, czy z DC :>
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
25-03-2017, 17:36
Najlepszy moment to Amber Heard w rybackim push-upie, reszta to plastik, ciemnica i mierne efekty specjalne. Nie jaram się. A Affleck ewidentnie nie może obracać głową i ma gorszy wyraz twarzy maski, więc mamy jeszcze regres w stosunku do BvS.
25-03-2017, 17:37
Skoro już mowa o CGI, to dla mnie jest bardzo słabe. Ani przez moment nie wierzę, że otoczenie wokół Simmonsa, elementy w scenie z Cyborgiem i policjantem, nieproszony gość w domu ojca Cyborga, czy ostatnia scena z Aquamanem są realne. One nawet nie są wystylizowane w miły dla oka sposób, zwykło się mówić, że przypominają grę komputerową. Przyznam, nie gram, ale fragmenty które widuje już dawno odleciały szczegółami od tego co może zaoferować Justice League.
Inny problem jaki mam z tym zwiastunem- moim zdaniem jeśli wykorzystujemy utwór to trailer powinien mieć przemyślaną konstrukcję, wzorem jest dla mnie zwiastun Punisher: War Zone z "Days Of Revenge", tam wszystko gra i buczy, rytm jest podporządkowany piosence. Podobnie przy Loganie z Cashem. Tutaj wiele przypadkowych ujęć, na przykład z Amy Adams i Amber Heard pasowałoby bardziej do klipu z klasycznym, zwiastunowym podkładem. Nie przekonali mnie dlaczego wybrali akurat remix "Come Together", dlaczego akurat ten utwór (oprócz tekstu) ma być dźwiękowym uzupełnieniem tych scen. 25-03-2017, 17:39 MoS wizualnie mi się podobał, BvS mniej ale w sporej części również, a tu... ehh... Ujęcie w którym Cyborg coś tam gada - FA-TA-LNIE wykonane, no a jak leciał to rzeczywiście skojarzył się Iron Manem. Ogólnie nie ma tu nic, NIC, czym mógłbym sie jarać, czy co miałbym ochotę zobaczyć na dużym ekranie. Wszystko jest sztuczne, odrealnione, w tle za tymi bohaterami nie widzę żadnego świata tylko jakieś obrazki z gry komputerowej. No jak jeszcze pomyslę o tych całych parademonach... Snyder, idź już sobie, serio. 25-03-2017, 17:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 18:35 przez Gieferg.) (25-03-2017, 17:28)Szpeku napisał(a): Uwielbiam stylistykę Snydera, każdy kadr dopieszczony, świetne stroje, interakcja bohaterów i teatralna nuta całości, jeśli ktoś tego nie kupuje, ani nie stara się zrozumieć... Stara się zrozumieć co dokładnie? Wpisuje się to w Twoje gusta? Spoko. Ale nie udawaj, że superbohaterski Snyder to jest jakiś specyficzny esteta, którego wrażliwość wymaga zrozumienia, bo to śmiech na sali. Z kostiumów leje pół internetu, Cyborg wygląda jak przygłup, kadry dla wielu są efekciarskie i oblane obrzydliwą kolorystyką i designem, który wygląda właśnie jak większość, taśmowo produkowanych blockbusterów ery post-Transformersowej, interakcje bohaterów, w niczym jak na razie nie wyprzedziły tego co jest Marvelowskim standardem. No i nawet jak sie to komuś podoba, to nie bardzo widzę, który z tych elementów w jakikolwiek sposób wybija się podnad superbohaterskie, blockbusterowe normy.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
25-03-2017, 17:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 17:53 przez Proteus.)
Trudno też nazwać wrażliwością obsesję na temat kreowania filmu na komputerze. Snyder jest jednym z tych twórców, takich jak np. Zemeckis, Rodriguez, Jackson, Lucas czy Cameron, który zupełnie zwariował na punkcie CGI. O ile James dąży do fotorealizmu, tak on jest podniecony wizją aktorskiej kreskówki, przekraczaniem barier stworzonych podczas pracy na planie. Dorabianie ideologii do zwykłego dreptania szlakiem wytyczonym przez Sin City albo Sky Kapitan i Świat Jutra jest moim zdaniem grubą przesadą.
25-03-2017, 17:59
Btw. Czy teraz, po tym jak internet obrobił Snyderowi tyłek po maskarze Metropolis w MOS, już każdy jego film superbohaterski będzie mieć końcowe bitwy rozgrywające się w opuszczonych dzielnicach, pełnych obdrapanych budynków komunalnych, wyglądające jak PRLowskie ulice? Niektóre ujęcia z trailera to wypisz wymaluj śmieszna, brzydka końcowa bitka z BvS. MOS przynajmniej miał jeszcze jakąś wizualną dostojność.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
25-03-2017, 18:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 18:06 przez Proteus.)
Snyder to wizualny grafoman. To ja już wolę szare Civil War, które nie wygląda jak intro do Injustice 2, ale zachowuje wystarczająco dużo realizmu, żeby patrzeć na akcję bez krzywienia wzroku.
I good point, Proteus. 25-03-2017, 18:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 18:08 przez Huntersky.)
Bez kitu, w porównaniu do tego, co Snyder pokazywał w 300, Watchmen czy nawet MoS, jego ostatnie filmy to potężny wizualny regres.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 25-03-2017, 18:05
Mam wrażenie, że efektowność blockbusterów o superbohaterach strasznie cierpi na tej histerii sprzed 4 lat.
25-03-2017, 18:05
Po tym jak wyszły wcześniejsze filmy, żaden trailer czy fotka mnie nie ruszają. Nie potrafię teraz ekscytować się tym co jest związane z filmowym światem DC. Dziwię się natomiast, że jaram się bardziej Jasonem Momoa i jego Aquamanem niż Batmanem.
25-03-2017, 18:07
No nie pamiętasz tego zamieszania wokół Supermana i Zoda demolujących miasto i mordujących niewinnych cywilów? Po nim była np. ewakuacja w Ultronie, bitwa na lotnisku i Syberii w Civil War, ewakuacja i bitwa w jakimś "Czarnobylu" w BvS, gdzie powtarzano, że teren jest niezamieszkały.
Ogólnie wolę rozwałkę w mieście niż na jakimś pustkowiu, jest to dla mnie wtedy bardziej namacalne, działa na wyobraźnię. Liczenie ilu mogło zginąć cywilów w trzecim akcie superprodukcji jest stratą czasu, szkoda życia. 25-03-2017, 18:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 18:11 przez Szaman.)
Muzyczka rockowa w tle - jest. Żarcik z "I'm rich" - jest. Supermana - brak. Emocje, które wzbudziłby we mnie ten trailer - brak. Efekty specjalne - jak przystało na film Zacka Snydera - nie mają za grosz fotorealizmu, prezentują się jak gra komputerowa (w dodatku nie najnowsza). Zdecydowanie najgorzej wygląda Cyborg (który w ogóle jest do dupy) i postacie stojące na green-screenie.
Wygląda mi na to, że większość akcji skupiona będzie na walce z parademonami. Zieeeew.... Nowe ujęcia z Batmanem potwierdzają to co pisałem już rok temu - wygląda jakby włożyli mu głowę do maski o 2 rozmiary za małej. Jest strasznie ściśnięta, a Ben wraca do ery Schumachera i nie może kręcić głową. Nie podoba mi się to co zobaczyłem. Zapowiada się jeszcze gorzej od BvS. Banerek: ![]() Cytat:MoS wizualnie mi się podobał, BvS mniej ale w sporej części również, a tu... ehh... To. 25-03-2017, 18:10 (25-03-2017, 18:09)Szaman napisał(a): No nie pamiętasz tego zamieszania wokół Supermana i Zoda demolujących miasto i mordujących niewinnych cywilów? Po nim była np. ewakuacja w Ultronie, bitwa na lotnisku i Syberii w Civil War, ewakuacja i bitwa w jakimś "Czarnobylu" w BvS, gdzie powtarzano, że teren jest niezamieszkały. Michael Bay się na szczęście nie przejał i rok po MoS zaserwował kolejną rozwałkę w mieście (no chyba, że Chińczycy mogą sobie ginąć :P). Wcześniej zastanawialem się czy w trailerze będą jakieś nowe lokacje - no niby są, tylko co z tego, skoro jedyną jaką zapamiętałem jest ta zimowa z początku zwiastuna. Potem mam wrażenie jakbym oglądał grę komputerową, ale nie taką, w której chodzisz i zwiedzasz świat, tylko jakieś mordobicie, w którym całe otoczenie jest tylko tłem dla napieprzających się na pierwszym planie postaci i zwyczajnie nie zwraca się na nie uwagi. Jakoś minuta z hakiem i mamy ujęcie z Batmanem w jakimś Mordorze... to jest moment w którym myślę sobie - co za gówno oglądam? 25-03-2017, 18:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 18:19 przez Gieferg.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) | Huntersky | 3,829 | 610,742 |
04-08-2025, 20:56 Ostatni post: shamar |
|
| Wonder Woman (2017) | zombie001 | 787 | 120,319 |
29-11-2023, 22:33 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 5 gości |