18-10-2017, 18:53
|
Justice League (2017)
|
|
Przecież ucinanie niewidocznych fragmentów postaci to błąd, o którym powinno się uczyć w Photoshop 101.
Przesuń się Mierzwiak, idę rzygać obok. 18-10-2017, 18:57
Flash na siłce nie próżnował. Dźwiga na swoich plecach wszystkich :) Użycie znaków postaci w tagline to jakiś ku... żart, tym bardziej że użyli ich również na górze.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-10-2017, 21:18
Wow. Z roku na rok grafiki promocyjne sięgają coraz głębszych czeluści tandety. Prawdę mówiąc, to każdy mógłby coś takiego zrobić za pomocą Painta.
18-10-2017, 21:32 (18-10-2017, 18:53)Mierzwiak napisał(a): Juby, chciałeś to masz, ja tymczasem idę zwymiotować: 1. Chciałem z pełną Justice League. Chciałem taki z Supermanem. :P 2. Spóźnili się, bo w innych krajach nie będzie on już main posterem, chyba tylko w USA. [fail kampanii no. 58 949] 3. Plakat okropny! 4. Od miesiąca wszystkie plakaty do JL udają, że Batman będzie miał niebieski kostium, choć ewidentnie ma szaro-czarny. Aż tak bardzo chcą pokazać jaki to kolorowy film zrobili? [fail no. 131 889 427] 5. Zamiast nazwisk aktorów na górze plakatu dali nazwy bohaterów i ich loga, żeby pod spodem wkleić jeszcze raz ich loga? WTF? Kto to robił, Lex Luthor? 6. Tagline zawiera logo Supermana, którego na plakacie nie ma i dalej ciągną tę farsę, że nie będzie go w filmie. [epic fail no. 999 999 999 999] Pozdrawiam. :* 19-10-2017, 19:43
Przecież wszyscy wiedzą, że Superman powróci. Gdzieś tak od... końcówki "BvS"??
Należałoby się natomiast zastanowić, czy brak jego obecności w zwiastunach, to nie tyle wynik kijowej kampanii, a może prostego faktu, że a) lub b)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
19-10-2017, 20:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2017, 20:46 przez zombie001.)
Lub jest...
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 19-10-2017, 22:29
Zdanien J.K Simmonsa trwają wstępne prace nad scenariuszem sequela. Gordon ma w nim powrócić, podobnie jak w "The Batman".
Jestem natomiast ciekaw czy przed premierą pokażą jeszczs Vulko w kostiumie. 21-10-2017, 17:38
Film ponoć trwa 121 minut...ja się w sumie ciesze jak dotąd wszystkie filmy DCEU były zbyt długie
21-10-2017, 17:40 (21-10-2017, 17:40)harlequinade napisał(a): Film ponoć trwa 121 minut...ja się w sumie ciesze jak dotąd wszystkie filmy DCEU były zbyt długie Fajna wiadomość, choć nie chce mi się w nią wierzyć. Snyder kręcił tyle materiału, że ledwie przycinał swoje filmy do 2,5h (MoS mógł trwać ponad 200 minut, BvS 4h), Whedon też nakręcił dwa Avengersy z czasem ponad 140-minutowym. Wiem, że sporo poszło pod nożyce w montażowni, ale aż tyle? Co do pogrubionego fragmentu cytatu - MoS pędzi na złamanie karku. Chciałbym wersję rozszerzoną o co najmniej 10 minut spokojniejszych scen. 21-10-2017, 21:28
Spuścili samego Snydera w kiblu, to i może zrobili to samo ze sporą częścią materiału, którą nagrał, robiąc z "JL" najprostszy z możliwych produkt.
Niestety, jeśli się potwierdzi, to będzie to najgorsza z możliwych informacji. Zwłaszcza, że bez Snydera - jako jedynego autora JL - nie ma praktycznie żadnych szans na jakikolwiek Extended Cut -.- Zwieńczenie Snyderowskiej Trylogii, z największą ilością superbohaterów oraz postaci pobocznych i tylko marne 121 minut? Jeśli to prawda... God, just kill them all.
21-10-2017, 21:56
121 minut jest nie realne. Ile oni musieli by wyciąć filmu aby do tylu sie ograniczyć? Nie wierzę, mniej niż 2h 30 minut nie będzie.
Czas nigdy nie był moim zdaniem problemem w filmach DCEU, a w przypadku JL nie obraziłbym się na 3 godzinną wersję, biorąc pod uwage zatrzęsienie postaci i możliwych wątków...chociaż Whedon podobno wyciął Iris West, Lexa Luthora (a co za tym idzie nie ma już szans na cameo Deathstroke) więc kto wie kogo jeszcze :/ 21-10-2017, 22:01
Jak obcięli wizję Zacka o kilkadziesiąt minut bo mroczna, bo CGI sraka, bo kolory, bo humoru brak to faktycznie WB powinni się sprzedać Chińczykom.
![]()
21-10-2017, 23:01
Tyle że ta scena z Flashem chyba miała być jaśniejsza już za Snydera. Na tym drugim polu widać już wyraźnie że to lokacja przy tablicy Supermana, obok statku. Ta lokacja pojawiła się też w trailerze z marca, gdy Cyborg osłaniał policjanta przed płonącym transporterem (czy czym tam) - i widać było że to nie jest noc.
Jeśli więc team zjawi się w tej lokacji tylko raz... 22-10-2017, 15:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2017, 15:08 przez Rozgdz.)
Wiadomo, że kolorystyka zwiastunów nie zawsze oddaje finalny efekt, ale jeśli w tym przypadku postęp "modyfikacji" gotowego filmu wygląda podobnie, no to cóż - rzekłbym, że bez nadzoru Snydera (albo pod nadzorem Whedona?) to zaczyna wyglądać po prostu ch**owo. Drugi gif jakby wzięty z Avengersów...
@Rozgdz Ten pierwszy równie dobrze może reprezentować Snyderowski dzień :) Niektóre ujęcia z walki ZodvsSuperman w MoS wyglądały podobnie, choć ta właśnie toczyła się za dnia. Powiedziałbym nadto, że wcześniejsza wersja z Flashem jest o wiele estetyczniejsza i spójniejsza wizualnie z tym co widzieliśmy w "MoS" i "BvS". No i bardziej pasuje do stylu Snydera. Druga? Bleh.
22-10-2017, 15:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2017, 15:54 przez zombie001.)
Może zmienili tę scenę po prostu i zrobili jakąś rozpierduchę przed tym pomnikiem Supka? Jeszcze w lipcowym Comic-Con Sneak Peek była ta pierwsza wersja. Żeby było śmiesznej na oficjalnej stronie WB na youtube przy finalnym zwiastunie na początku jest pierwsza wersja Flash'a podczas gdy w dalszej części zwiastuna mamy tę drugą, no śmiech na całego. W lipcowym zwiastunie mamy Flash'a po lewej stronie ekranu i schody po prawej, w finalnym jest na odwrót więc o co kaman to ja nie wiem.
Powinni zatrudnić Nolana abym im zwiastuny robił. Wiem jedno film utraci główną charakterystyczną cechę Zacka czyli kolorystykę, może się podobać lub nie ale to styl dla jego filmów i tego nie wolno zmieniać no ale mają być kolory bajery jak w Marvelu. Ten drugi Flash kompletnie mi się nie podoba. W finalnym zwiastunie już i tak jest zmiana kolorystyki więc będziemy oglądać film Zacka ale to nie film Zacka, że też on się pod tym podpisał. 22-10-2017, 16:07
@zombie001
Ogólnie te początkowe wersje kolorystyczne wyglądają znacznie lepiej. Ale motyw czerwonego nieba nie wydaje się dorzucony "bo tak", raczej będzie na to konkretne uzasadnienie fabularne. Tak samo scena przy tablicy Supermana gdzie pojawi się drużyna i -chyba -dojdzie do walki - też wydaje się zaplanowana "z góry" i bardziej pasuje do niej jednak dzień. Powiedziałbym nawet że Flash był specjalnie "zaciemniony" aby nie rozpoznać lokacji na tamtym etapie. BvS i MoS były jednak różnymi filmami i też grały jednak trochę inaczej kolorystyką i efektami. Każdy film DCEU jest inny - do tej pory. Widać że od początku te efekty się zmieniają, np CGI Cyborga. Prawdopodobnie ostatecznych wersji jeszcze nie widzieliśmy. Zanim film nie wyjdzie, byłbym ostrożny. 22-10-2017, 16:18 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) | Huntersky | 3,829 | 623,525 |
04-08-2025, 20:56 Ostatni post: shamar |
|
| Wonder Woman (2017) | zombie001 | 787 | 123,779 |
29-11-2023, 22:33 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |