Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Ostatnie filmy, z których jakiś motyw muzyczny jestem w stanie zanucić, to "Avengers" i "Pacific Rim". Z Nolanowskich Batmanów zupełnie żaden kawałek nie rzucił mi się w uszy.

Odpowiedz
Cytat:Z Nolanowskich Batmanów zupełnie żaden kawałek nie rzucił mi się w uszy.
Serio? Nie kojarzysz tego? Nie wierzę...

Ja za to Pacific Rim za ch*ja nie zanucę. Avengersi gdzieś tam mi się kołaczą w tyle głowy, ale też bym na głos tego nie wydusił
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Po TDKR rzeczywiście z tymi soundtrackami krucho. W 2012 jeszcze Avengersi mieli dobrą muzykę, z wpadającym w ucho motywem przewodnim.

Then theme Elfmana spłynął po mnie całkowcie.

Odpowiedz
Chyba jako jedyny miałem tu na myśli CAŁE soundtracki. Że jeden motyw wybija się z całego morza generyczności? Pffff, żadna sztuka.

Wspomniane Małpy pamiętam że miały cały jeden wybijający się motyw muzyczny, co do reszty to nie wiem czy tam w ogóle była jakaś muzyka.

Odpowiedz
Z Batman Begins najlepsza była muzyka z napisów, potem w TDKR jako Imagine the Fire ;)

Swoją droga, od 5 lat nie widziałem żadnego Batmana Nolana i chyba trzeba zrobić powtórkę ;)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Uwielbiam też narastającą, smyczkową podbudowę z tego kawałka. TDK w ogóle miał kilka utworów, które świetnie budowały napięcie i dramę w sposób, którego nie było w BB i Rises.

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Albo przytłaczająco-kliamtycznych:

"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
(27-10-2017, 11:55)Phil napisał(a): Ja ostatnio odpaliłem TDK. No i... nie. Obejrzałem z 10 minut. Ja właśnie w drugą stronę - muszę sobie zrobić kilka dobrych lat odpoczynku.

Polecam w to miejsce powtórkę TFA - dużo lepszy film. No i pochwal się jeszcze powtórką Wonder Woman - już nie najlepszy film DC od czasu BR? ;)

Z Mondo
[Obrazek: 4vgrf8gv87uz.jpg]

Odpowiedz
No cóż, największą zaletą WW (oprócz Gadotki) jest fakt, że dla odmiany nie jest chujowy jak SS i BvS. To sympatyczny film i w ogóle, ale na tle takiego Marvela nie wybija się ponad bezpieczny poziom Ant-Mana, czy pierwszego Thora. Lepszy od TDK? Słabe żarty. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Jedyna zaleta WW jest Gadot, wiekszej liczby nie stwierdzono a nawet najslabszy Marvel to i tak poziom jaki WW nie osiagnelo jak niektorzy tu probuja udowodnic.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(27-10-2017, 14:15)Juby napisał(a): Polecam w to miejsce powtórkę TFA - dużo lepszy film.
Cytat:Oczywiście, że TFA to dużo lepszy film

[Obrazek: tenor.gif]
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(27-10-2017, 15:17)Danus napisał(a): nawet najslabszy Marvel to i tak poziom jaki WW nie osiagnelo jak niektorzy tu probuja udowodnic.
Powstały jakieś prace naukowe na ten temat?

Bo wiesz, u mnie WW ma 9/10 i nie czuję potrzeby udowadniania nikomu czegokolwiek. Nie wiem zresztą jak miałbym to zrobić.

Odpowiedz
Drugi, dużo lepszy kawałek Elfmana.

Odpowiedz
Mi z początku średnio podszedł motyw przewodni Elfmana a teraz wałkuję go od rana do wieczora non stop ;)

Odpowiedz
Cotygodniowy Long Range Forecast pokazuje chyba z jaką "pompą" ruszyła przedsprzedaż JL w Stanach.

Cytat:Justice League $130,000,000 -13% $312,000,000 -6%

Czyżby zapowiadał się najmniej dochodowy film DCEU?

http://pro.boxoffice.com/long-range-forecast-jumanji-welcome-jungle-pitch-perfect-3-downsizing-father-figures/

Odpowiedz
To teraz wyobraźmy sobie że sukces WW mógł uczynić te, teoretyczne na razie, wyniki większymi :) Ale też bez przesady - Wonder Woman to jedno, a CGI sraka z ekipą w skład której wchodzą bohaterowie których widzowie NIE ZNAJĄ to drugie.

Tu właśnie objawia się dla mnie nieporadność kampanii tego filmu - eksponowanie hasła "ALL IN" miałoby sens gdyby Aquaman i Flash mieli swoje dobrze przyjęte filmy i byli lubianymi bohaterami, ale bez nich? Idiotyzm. Ja zresztą mam wrażenie że z całego tego składu lubiana jest tak naprawdę tylko Wonder Woman. Superman nikogo nie obchodzi, Batlfleck niby został świetnie przyjęty ale jakoś tego nie czuć.

Odpowiedz
Flash jest bardzo znany i popularny dzięki serialowi.
MoS o Supsie wyszedł już jakiś czas temu i jest dość długo "w obiegu".
BvS położyło nacisk na Batmana.
WW -wiadomo -Wonder Woman i ściągnięcie do universum nowej grupy widzów .
Momoaman jest tak zrobiony w trailerach że kupi każdego kto je obejrzy.
Niby najsłabiej rysuje się Cyborg, ale... ma solidne nawiązania do postaci Robocopa i Terminatora ze Starych Dobrych Czasów (Miles Dyson ! :)

"Hero's Theme" trochę przypomina mi Theme z Batmana z 1989, trochę motywy muzyczne z Batman TAS a trochę intro z Justice League TAS.

Z kolei "Friends and Foes" to full wypas starych motywów Batmanowych z delikatnie wmieszanym Superman Main Theme Williamsa ^_^

Odpowiedz
(27-10-2017, 20:23)Mierzwiak napisał(a): Tu właśnie objawia się dla mnie nieporadność kampanii tego filmu - eksponowanie hasła "ALL IN" miałoby sens gdyby...

Nie ukrywali Supermana, którego logo widnieje na 20 plakatach. :)

Cover The Beatles jako oficjalna piosenka do filmu

Odpowiedz
Ten kawałek miał już coverów w trzy dupy, w tym jeden nawet lepszy i chyba bardziej znany od oryginału. W każdym razie jak na "czarny cover" nawet da się słuchać, a to już coś.

Odpowiedz
Na SuperheroHype jest wielka wojna o to co Elfman tam narobił, ja nie słucham soundtracków przed filmem więc nawet się nie wypowiem. Mam tylko nadzieję, że tematy przewodnie Supermana i Wonder Woman będą w filmie byłoby dziwnie gdyby ich zabrakło

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon