Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Dobra, mam nadzieję że nie wyjdę na aroganckiego, egotycznego dupka.
Kuba, oglądasz filmy DCEU od wczoraj ?
W BvS miałeś bardzo, bardzo malutko o Dianie. Mniej o niej wiedziałeś niż o Aquamanie po JL. To samo Batman. BvS poświecił Mu sporo miejsca, motywy pojawiły się w SS, jest Go b. dużo w JL. Niby dużo informacji. A co tak naprawdę wiesz o tej postaci ? Praktycznie nic. Mniej niż o Cyborgu, Flashu czy Momoamanie. Wciąż jest Tajemnicą.
Co wiadomo o Lexie Luthorze czy Jokerze ? Praktycznie nic.
O Harley Quinn ? Już sporo więcej, ale jest to tak zrobione że niemal nikt nie zrozumiał o co chodzi z tą postacią.
Co wiemy o Wielkiej Tajemniczej Przeszłości Diany? W BvS mówiła ze zabijała istoty z innych światów. W JL że zawsze gdy była potrzebna -stawała do walki. Pojawiła się w swiecie ludzi sto lat temu. Mamy tylko początek - i teraźniejszość.
"Nie wiemy jaka relacja ją łączy z Aquamanem. Ba, nie wiemy jaką pozycje Arthur ma u Atlantów. Z jednej strony pierworodny syn a zachowuje się jak jakiś wolny strzelec? Czemu nie korzysta z pomocy armii? Czemu Atlanci go raczej nie lubią? Jeśli nie jest królem to komuś podlega, więc dlaczego ten ktoś pozwala mu na AŻ TAKĄ samowolę? "
To jest przecież właśnie interesujące. Postawiono pytania, które intrygują (przynajmniej mnie). Gdyby nie to, to postać Aquamana byłaby naprawdę nieciekawa.
No i te "tarcia" między Momoamanem a Merą sugerują że watek romantyczny będzie dość ciekawy (i dzięki Bogu ! nie ma nic gorszego niż zrąbany, "bezpłciowy" wątek romantyczny).

Odpowiedz
(18-11-2017, 19:59)Mierzwiak napisał(a):
Cytat:-superman in the cell phone footage is Whedon

- intro with Batman was Whedon, same with Batman in the plane talking to Alfred

- anything with the russian family is Whedon
To pierwsze ujęcie Supermana z domowego video masakruje CGI gumką Cavilla tak bardzo że nawet nie wprawiony zjadacz popkornu stwierdziłby od razu że z jego twarzą coś jest nie tak. Druga sekwencja to próba kalki pierwszej akcji gacka z 89tego, nieudolna strasznie bo Batman leje się niby z gościem na dachu a montaż jest tak chujowy że nie widać nic a po chwili pojawia się od czapy Parademon nie wiadomo skąd dlaczego i o co chodzi wtf. Gacek załatwia demona i przerywa całą łapankę złodzieja bo tak... Ta sekwencja kompletnie nie mała sensu dla każdego o zdrowych zmysłach a co dopiero dla uważnego widza. No i ruska rodzina masakra, też miałem myślówę czemu nie mogli nazwać tego miejsca po prostu Czarnobylem ?? Wspominają przecież że jest to teren po kryzysie nuklearnym z przed trzydziestu lat, a sorry teraz już wiem dlaczego nie nazywają go tym miejscem bo byt jednej rodzinki w wymarłym Czarnobylskim mieście nie miałby wtedy kompletnie racji bytu. Na ułamek sekundy Whedon dodał jeszcze kilkanaście osób również uciekających z tego obszaru  nie nadającego się do życia. Ehhh Whedon i producenci zniszczyli ten film... niestety :(

Odpowiedz
Bo wiesz pred, w obu częściach Avengers bohaterowie też ratowali cywili!

Swoją drogą ten whedonowski dodatek z Supermanem i blokiem jest idiotyczny, wcześniej widzimy jak te CGI-pies-wie-co-to-było wszystko niszczy, ludzie uciekają, a tu nagle nienaruszony blok? Skąd?

Z opisów wychodzi na to że pierwszą oznaką inwazji byłby sygnał od Amazonek i to miałoby sens, a nie wzięty z dupy Parademon w durnej scenie z Batmanem.

Odpowiedz
(19-11-2017, 02:06)Mierzwiak napisał(a): Bo wiesz pred, w obu częściach Avengers bohaterowie też ratowali cywili!

Nie mam pojęcia nie przepadam za Marvelem i oprócz Punishera, First Class, Logana nigdy nie obejrzałem ani jednego filmu z tej stajni od początku do końca :P

Odpowiedz
Oglądam właśnie reckę Red Letter Media, chłopaki chyba czytali moje posty, nabijają się z Batmana mówiącego w obecności zbira do Alfreda po imieniu i z Lois i jej "Clark!" :)

Odpowiedz
Przyznam, że scena z blokiem mi sie podobała. Generalnie wszystko co z Supermanem mi się podobało :p Zastanawiam sie jednak w ilu to zasługa Whedona który robił część z tych scen a ile Johnsa który na początku prac nad filmem obiecał, że Superman będzie kompletnie przemieniony i zamierza tego dopilnować.

Zerknąłem na różne komentarze na innych stronach i widzę zachwyty nad inwencją Whedona...ehhh. Cała nadzieja w "The Batmanie" który może nie będzie kolejnym podobno-marvelowskim tworem. Reeves, trzymam kciuki!

Edit. Nie spodziewałem się Holta, świetne cameo :D W ogóle ta scena tak jak mi się podobał to jednak starcie było...meh. A to mogło być takie mega wejście Batmana, nastrasznie zbira tak na serio, to nawet Bale był bardziej przerażający przy takich akcjach.
A scena jest chyba nawiązaniem do animacji gdzie Batman też chyba polował w ten sposób na Parademona.

Odpowiedz
RLM przypomnieli mi o czymś mega debilnym o czym kompletnie zapomniałem: pamiętacie jak Parademon eksplodował i zostawił na ścianie... kształty trzech Mother Boksów? LOOOOOOOOOOL

---

Właśnie pomyślałem o czymś przerażającym. Wyobraźmy sobie co by było, gdyby w Mission 6 a co za tym idzie na planie dokrętek do JL Henry wyglądał tak:

[Obrazek: LRGGRNr.jpg]

:)

Odpowiedz
https://www.reddit.com/user/TheAscendedAncient
wyciekaja sceny

Odpowiedz
Kiedys myslalem, ze MOS to zly film, nawet niedawno uwazalem za taki BvS, ale przed seansem ponownie wrocilem do histori Supcia i nawet niezle sie to ogladalo.
Reszty filmow uniwersum nie uznaej bo to kupsztale niesamowite, nieogladalne scierwa i wczoraj idac do kina na Lige, mialem nadzieje, ze wreszcie te uniwersum sie odkupi i bede sie swietnie bawil na filmie.
Niestety WB zrobilo kolejny film po obejrzeniu ktorego az chce sie zaplakac. To bylo niczym nagorszy koszmar, film ktory jest jednym wielkim haosem bez ladu i skladu. Gdzie postacie nie maja haryzmy i tak naprawde sa po to by wyglaszac swoje dialogi, nie ma miedzy nimi chemii, czuc odo niektorych zmeczenie, nie ma tej lekkosci co przy takich Avengers. Fabula to jakis zart, naprawde nie wiem co moge powedziec pozytwnego o tym dziele. Juz od samego poczatku i Cavill z dziwna twarza spowodowal ze zaczalem sie smiac, niestety to byl prognostyk katastrofy tego dziela. Potem juz scena z WW ktora byla tak zenujaca, ze mialem ochote wyjsc z kina.
Nje wiem jak mozna bylo zrezygnowac z muzyki z poprzednich filmow i dac jakies plumkanie, ktore ledwo przebijalo sie do sluchu.
Efekty zenujace w wiekoszci scen, slabe zdjecia, techniczne ten film to jakis zart zwazywszy na to, ze pewnie kosstowal kupe kasy.
Nawet watek Supacia nie robi takiego wrazenia, wyglada na taki od czapy, bez podbudowy, a i Batman mowiacy o nim te frazesy gryzl sie z tym co mowil o nim w BVS.
Widac, ze WB chcialo zrobic na sile DC Avengers, niestety nie wyszlo. Malo tego, zrobili ciezko ogladalnego kupsztala, ktory takim pierwszym Avengers moze buty czyscic.

Dziekuje wam WB za to ze pokazaliscie, zeby juz nic od uniwersum DC nie tykac kijem przez szmate.
Niech to uniwersum wreszcie zdechnie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(19-11-2017, 03:25)harlequinade napisał(a): https://www.reddit.com/user/TheAscendedAncient
wyciekaja sceny

Wygląda na to że Cyborg został najbardziej pociety a szkoda bo ten motyw przenoszenia się w czasie za pomocę Mother Boxa jest całkiem fajny eh :(

Odpowiedz
(19-11-2017, 02:32)Mierzwiak napisał(a): RLM przypomnieli mi o czymś mega debilnym o czym kompletnie zapomniałem: pamiętacie jak Parademon eksplodował i zostawił na ścianie... kształty trzech Mother Boksów? LOOOOOOOOOOL

Całkiem o tym zapomniałem! Rzeczywiście debilne. XD Chyba klimat Arkham City przysłonił mi w tej scenie nitpickongowe spojrzenie. ;)

Czepiania się o budynek w finale nie rozumiem. Przecież to ewidentny gag. Nie ma sensu? No pewnie, a czy znikająca z dachu Selina w TDKR miała sens? Bomba na cyrkowym siłaczu w BR miała sens? Nie, to scena, która ma być taka absurdalna i zabawna jednocześnie.

Lois krzycząca "Clark" to problem tego żałosnego uniwersum od samych jego początków.

Odpowiedz
Nie wiem na ile wierzyć tym rewelacjom z reddita, ale ponoć Warner proponował Paramount że pokryje koszty dodania komputerowego zarostu do scen które w Mission Henry nakręciłby ogolony:

[Obrazek: hu5Swsh.jpg]

---

Z opisów i scen usuniętych wyłania się obraz filmu ze znacznie bardziej rozbudowanymi postaciami Flasha i Cyborga, o wolniejszym tempie, dłuższy i z mniejszą ilością humoru. Ten byłby oczywiście, głównie dzięki Flashowi, ale biorąc pod uwagę że większość żartów to Whedon... :/

Odpowiedz
I przede wszystkim rozbudowaną postacią Aquamana. Przecież wywalono tu naprawdę duże fragmenty z tego co czytałem, będę się rzucał o to jeszcze naprawdę długo... :P
Właściwie jedyną zmiana taką na pewno na plus jest Superman. Blokowisko było gagiem a przy okazji kwintesencją Człowieka ze Stali.

Odpowiedz
(19-11-2017, 02:16)Mierzwiak napisał(a): Oglądam właśnie reckę Red Letter Media,

Doskonale podkreśli durnotę podkręcenia kolorów przez Whedona do dizajnu kostiumów Ligi stworzonych przez Snydera specjalnie do jego stylu filmowania.

Odpowiedz
A co by takiego daly te sceny? Ten film to spierdolina juz na poziomie scenariusza, charakteru postaci i braku jakiejkolwiek chemi miedzy nimi.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(19-11-2017, 12:11)Juby napisał(a):
(19-11-2017, 02:32)Mierzwiak napisał(a): RLM przypomnieli mi o czymś mega debilnym o czym kompletnie zapomniałem: pamiętacie jak Parademon eksplodował i zostawił na ścianie... kształty trzech Mother Boksów? LOOOOOOOOOOL

Całkiem o tym zapomniałem! Rzeczywiście debilne. XD Chyba klimat Arkham City przysłonił mi w tej scenie nitpickongowe spojrzenie. ;)

To akurat była bardzo ciekawa scena, ponieważ.. okazało się że jakaś wiedza o Mother Boxach była w notatkach Luthora. Czyli.. od początku BvS Lex wiedział (takie potwierdzenie dla uważnych).
Inną ciekawą uwagą o Luthorze było stwierdzenie że Lex wywabił Dianę z ukrycia. Co znów, może rzucac ciekawe światło na wydarzenia z BvS..

Odpowiedz
Od początku BvS? Oglądałeś w ogóle ten film? Lex dowiedział się o Mother Boxach NA SAMYM KOŃCU FILMU, tuż przed tym jak go aresztowano już po śmierci Supermana:

Odpowiedz
Tak, a wcześniej zgromadził Trinity na przyjęciu (gdzie wiedizał kim KAŻDE jest), dał Batmanowi info o superbohaterach oraz o broni do walki z Supsem.. i Doomsdayem.
Poza tym są sceny z obrazem. Gdy Lex rozmawia z panią senator -zwraca uwagę na obraz, pojawia się charakterystyczny motyw muzyczny.

Potem gdy rozmawia na końcu z Batmanem i ostrzega -znów pojawia się motyw muzyczny. Kamera wchodzi do rezydencji Luthora i pokazuje odwrócony obraz - przy tym samym motywie muzycznym. Widać tam utrąconego anioła i spadającego na Niego Diabła na czele  demonicznej hordy.

W jednym z trailerów do JL Aquaman mówi o Stefanie jako "Diable i Jego armii".
Scena zresztą ze Stefanem z przeszłości, to.. no cóż.. Najwyraźniej narodziny  wielu religii na świecie .. ^_^
Stefan jest - dosłownie - Diabłem.

I JL to właśnie potwierdza - Lex wiedział od początku.

Odpowiedz
(19-11-2017, 03:25)harlequinade napisał(a): https://www.reddit.com/user/TheAscendedAncient
wyciekaja sceny

Jeśli to są finalne materiały - można zapomnieć o rozszerzonych wersjach bo wygląda na to, że niektóre sceny po prostu porzucili przed ukończeniem.

Swoją drogą to przypomina powstawanie "Superman 1 i 2", gdzie długi film też podzielono na 2 częsci.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie wiadomo do końca, ake Flash rozbijający szybę palcem tu jest w wersji surowej, a na trailerze wyglądało na w mniejszym czy większym stopniu ukończone.

Co to znaczy "też podzielono"? Nikt nie podzielił JL na dwa filmy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon