Konkursy literackie
Zakładam taki ogólny temat o ogólnych konkursach literackich, gdzie jakby co będzie można wrzucać informacje o nich itd. I sam właściwie zakładam, gdyż znalazłem coś takiego:

https://blog.sweek.com/sweekstars-discovering-the-stars-of-storytelling/

Słyszeliście coś o tym, czy warty, czy jest ryzykowne? Tak ogólnie pytam o radę, a może ktoś i z forum się zainteresuje?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No ciekaw jestem czy kogokolwiek tu interesują angielskojęzyczne konkursy literackie. Mnie nie. Polskie owszem.

Odpowiedz
Cytat:– Global; participating languages: English, Spanish, Portuguese, Dutch, German, Polish, Turkish, Hindi, Russian

Jak pisałem wgryzam się w zasady, ale rozumiem z tego, że i po polsku można pisać.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
O patrz, nie zauważyłem.

Odpowiedz
W składzie jury brak polskiego nazwiska, nic w krótkich biogramach nie wskazuje też na to, że którakolwiek z tych osób umie po polsku. To nie wiem, jak oni będą oceniać teksty napisane po polsku. Na polskiej wersji strony z kolei: 

Cytat:DLACZEGO MOJA HISTORIA MUSI MIEĆ CO NAJMNIEJ 3 OBSERWUJĄCYCH?

Chcemy wspierać naszych autorów i chcielibyśmy, aby ich pracę były przeczytane przed oceną jury. Także aby każdy uczestnik konkursu mógł stać się częścią społeczności Sweek. Możesz przynieść nowych użytkowników lub połączyć się z istniejącymi już Sweekersami

KTO BĘDZIE OCENIAŁ MOJĄ HISTORIĘ?

Zespół redakcyjny Sweek oraz inne zewnętrzne jury z doświadczeniem w różnych gatunkach będą oceniać Twoją historię. Będziemy ujawniać jury podczas konkursu!

Jury ujawniane w trakcie - czyli wysyłasz w ciemno nie wiadomo komu. Normalnie też to jury czyta prace najpierw, a dopiero najlepsze przedstawia czytelnikom już opublikowane. Jest wymóg co najmniej 3 obserwujących historię, więc na moje oko będzie brana pod uwagę liczba obserwujących, a nie jakość tekstu (który nawet może nie zostać przeczytany przez to tajemnicze jury).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości