Lakeview Terrace (reż. Neil LaBute)
Niezły film. Wszystko w nim jest co najmniej dobre (aktorstwo, narracja, kamera, scenariusz, dialogi), ale jedna rzecz mi się nie podobała i nie wiem w jaki sposób można ją wytłumaczyć:

Generalnie Lakeview Terrace to porządne filmidło, choć miejscami nie może przeskoczyć na wyższy poziom dramatyzmu i emocji. Ale seansu nie uznaję za stracony :)

7/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Snapik, rzeczywiście masz rację. Wytłumacznie choć bardzo naciągane może być takie:

Odpowiedz
Film bez szału. Klasyczna narracja, bardzo dobry Jackson, lecz czegoś jakby mi brakowało. Można obejrzeć bez bólu i nawet dość długo pamiętać. Niestety nie jest to produkcja z tych które wpisują się w ulubione, warte ponownego obejrzenia.
Dam mocną piąteczkę.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Bardzo dobry film. W subtelny sposób obala mit, jakoby za jakąkolwiek nietolerancją stała trzymająca się logiki ideologia - nasze uprzedzenia zawsze wynikają pośrednio z jakichś kompleksów i niepowodzeń, a bezpośrednio z frustracji. Tyle w kwestii wartości merytorycznej, dalej wcale nie jest gorzej: należyta dramaturgia (motyw z piłą, wieczór kawalerski, finał - tutaj emocje sięgają zenitu), bardzo dobre aktorstwo "Nocnego Puchacza" Wilsona i L. Jacksona (w końcu film z dobrym skryptem!). Cieszy zwłaszcza forma Julesa, bo ilość ścierwa, jakiego ograł gość na przestrzeni ostatnich lat naprawdę nie przystoi takiemu aktorowi. No ale za mną już Lakeview Terrace i Sunset Limited, a w perspektywie powrót do Tarantino w Django Unchained - i takiego Samuela chcemy. A film prócz tego może się poszczycić świetnie zarysowanym wątkiem małżeńskim - naprawdę pierwsza klasa. 8+ / 10

Cytat:Można obejrzeć bez bólu i nawet dość długo pamiętać. Niestety nie jest to produkcja z tych które wpisują się w ulubione, warte ponownego obejrzenia. Dam mocną piąteczkę.

No to wypadałoby napisać dlaczego. Facet od The Abyss jest do tego zobligowany :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości