![[Obrazek: lemon-popsicle-cinema-quad-movie-poster-(1).jpg]](https://www.pastposters.com/cw3/assets/product_full/JamieF-EW/lemon-popsicle-cinema-quad-movie-poster-(1).jpg)
Cytat:Lody na patyku – seria dziewięciu izraelskich komedii erotycznych wyprodukowanych przez izraelskich producentów Menahema Golana i Jorama Globusa. Osiem pierwszych części powstało w latach 1978–1988, a ostatnia w 2001. Filmy opowiadają przygody trójki szkolnych przyjaciół.
1. Lody na patyku (1978)
2. Prawdziwi przyjaciele (1979)
3. Miłostki (1981)
4. cz. 1. Polowanie na zające (1982)
4. cz. 2. Polowanie na zające 2 (1983)
5. Wielka miłość (1984)
6. Wakacyjna miłość (1985)
7. Zakochani chłopcy (1987)
8. Letni blues (1988)
9. The Party Goes On (2001)
Właściwie seria 10 filmów bo jest jeszcze spin-off "Prywatne Manewry - Polowanie na zające 2".
Postanowiłem sobie odświeżyć po X-latach (przy czym na pewno nigdy nie oglądałem wszystkich). O ile część 1 ciągle daje radę, o tyle, póki co, reszta jest fatalna - obejrzałem pierwsze 4).
Z obyczaju-komedii-dramatu (w tej kolejności) w części 1 seria przechodzi w naiwne (czasem wręcz żenujące) twory, wyglądające jak "pisane na kolanie", gdzie główne wątki (z każdą kolejną) są zlewane całkowicie i praktycznie niczym się nie łączą (z bardzo małymi wyjątkami). Niektóre sceny nawet nie udają, że są gagami wciśniętymi na siłę, tyczy się to też części postaci, które "są na chwilę". Bohaterowie i ich interakcje raz zmieniają się całkowicie, żeby za chwilę w kolejnej części było "po staremu, jakby nic się nie stało". Oglądanie tego męczy.
Tak, to tylko durna komedia ale tratuje widza jak idiotę z Alzhaimerem.
Na razie:
1 - 7/10 (naciągane)
2 - 4-/10 (podniesiona)
3 - 4-/10 (podniesiona)
4 - 3/10
Część 4 jest tak marna, że podniosłem ocenę 2ch wcześniejszych.
Za co więc "aż 3"? Oczko za najładniejszą, do tej pory, aktorkę drugiego planu. Wcześniejsze było "bardzo średnie".
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
05-02-2023, 13:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2023, 13:38 przez shamar.)
![[Obrazek: MV5BZGQxZGMyYmYtYjUyYi00NDQxLWFjMDQtZWFh...@._V1_.jpg]](https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZGQxZGMyYmYtYjUyYi00NDQxLWFjMDQtZWFhYTAwOWMwZDMwXkEyXkFqcGdeQXVyMjMyMzI4MzY@._V1_.jpg)