Mała Miss
deina napisał(a):podobnie ja: film mi sie bardzo podobal; uwazam ze jest naprawde dobry jako swoista satyra obyczajowa; ale zeby zaraz piac z zachwytu to nie. I na pewno nie jako najlepszy film roku.

Cieszę się, że ktoś tu uważa tak jak ja :wink: Bo na tym forum widzę sam zachwyt tym filmem.

A nominacja do Oskara to już dla mnie ogromna przesada (jak jeszcze wygra to mnie szlag trafi)

Odpowiedz
picek napisał(a):to mnie szlak trafi

Turystyczny, czy handlowy? ;)

Odpowiedz
Od siebie dodam, ze deina się w ogóle na filmach nie zna, także nie cieszyłbym się z podzielania opinii naszej ukochanej klubowiczki :P

Odpowiedz
Karol napisał(a):Typu Babel? To dziwne, że ani Amorres Perros ani 21 Gramów nic nie dostały ... :(

Bo Amorres Perros i 21 Gramow to filmy o znacznie nizszym stopniu przyswajalnosci jesli chodzi zachodniego widza. Babel jest bardziej klarowny, no i zawiera Uniwersalnie Wazne Przeslanie. Paradoksalnie najslabszy film Innaritu jest filmem najbardziej pasujacym do Oscarow. Przynajmniej mnie nie dziwi spora liczba nominacji; nie zdziwilbym sie rowniez, gdyby ten tytul wygral tegoroczna ceremonie.

Odpowiedz
picek napisał(a):I nie dorasta do pięt 'Garden State' (choć niektórzy mówią, że to jego następca - bzdura)

nie wiem skąd takie porównanie, ale rzeczywiście - nie dorasta 8) od obejrzenia Miss minęło jakieś 1,5 miesiąca więc się wypowiem krótko: to naprawdę miły, ciepły i niegłupi film, ale wynoszenie go na piedestał to raczej przesada pomimo samych pozytywnych skojarzeń, które wryły się w pamięć. kto co lubi, ja z komediowej obyczajówki wolę Allena, który nawet w średniej formie jest co najmniej tak udany jak LMS.

Odpowiedz
picek napisał(a):I nie dorasta do pięt 'Garden State' (choć niektórzy mówią, że to jego następca - bzdura)

Hm, to chyba o mojej wypowiedzi na początku :). Nie uważam LMS za następcę, ale film w podobnym słodko-gorzkim klimacie.

Odpowiedz
hops napisał(a):Od siebie dodam, ze deina się w ogóle na filmach nie zna, także nie cieszyłbym się z podzielania opinii naszej ukochanej klubowiczki :P

jak widać na załączonym obrazku - Desjudi też się nie zna; nie jestem osamotniona zatem;)

Odpowiedz
Bo wy g*wno wiecie o filmie, moi mili :P

Odpowiedz
bo za dużo tych arcydzieł dookoła; filmów okrzyczanych genialnymi, wspaniałymi i z miejsca kultowymi - źródła, dzieci małe i ludzkie, prestiże i właśnie małe misski. obrodziło arcydziełami ostatnio! ja się na tą propagandę nie piszę 8)

Odpowiedz
Nie przypominam sobie, żebym nazywal Dzieci Małe, Misski Małe i Prestiże arcydziełami :P

Odpowiedz
Nie nadużywajmy słowa 'arcydzieło' ale trzeba przyznać, że to byl dobry rok :)

Odpowiedz
desjudi napisał(a):bo za dużo tych arcydzieł dookoła; filmów okrzyczanych genialnymi, wspaniałymi i z miejsca kultowymi - źródła, dzieci małe i ludzkie, prestiże i właśnie małe misski. obrodziło arcydziełami ostatnio!

Jakby to była jakaś nowa sytuacja :roll: . Tak jest co roku (tylko tytuły się zmianiają ;) ).

Odpowiedz
desjudi napisał(a):bo za dużo tych arcydzieł dookoła; filmów okrzyczanych genialnymi, wspaniałymi i z miejsca kultowymi - źródła, dzieci małe i ludzkie, prestiże i właśnie małe misski. obrodziło arcydziełami ostatnio! ja się na tą propagandę nie piszę 8)

Otoz to. Tez pisalem o tym w osobnym watku. Wiecej sie narodzilo ostatnio arcydziel niz ja w calym swoim zyciu widzialem.

Odpowiedz
są gusta i guściki :twisted: (a według mnie deina sie zna :P ) ....

a 'arcydziełem' można nazwac moze jakies 10 filmów w historii kina :wink: (choc na mojej liście jest 'źródło'.. a wszelkie małe i ludzkie dzieci i misski czy tez prestize to filmy dobre ale żadne arcydzieła- zresztą w XXI wieku bardzo mało powstało 'arcydzieł'- po 2000 roku nie zobaczyliśmy filmów na poziomie Ojca Chrzestnego czy lot nad kukułczym gniazdem.. ale wszystko przed nami :wink: )

Odpowiedz
desjudi napisał(a):bo za dużo tych arcydzieł dookoła; filmów okrzyczanych genialnymi, wspaniałymi i z miejsca kultowymi - źródła, dzieci małe i ludzkie, prestiże i właśnie małe misski. obrodziło arcydziełami ostatnio! ja się na tą propagandę nie piszę 8)

To taki entuzjazm po wyjściu z kina ;). Mała Miss nie jest arcydziełem taka opinia byłaby przesadzona, ale to bardzo dobry film, który potrafii rozśmieszyć, a nie obrzydzić jak co poniektóre "komedie".
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Azgaroth napisał(a):To taki entuzjazm po wyjściu z kina ;).

A tyle roznorakich epitetow jest przeciez do wykorzystania.. Ale nie, musi byc arcydzielo, okreslenie, ktore najczesciej pasuje do danego filmu, jak piesc do nosa. :P

Odpowiedz
pawian napisał(a):Jestem świeżo po seansie i chociaz poki co widzialem tylko 2 filmy z wielkiej piatki to zgadzam sie z hopsem. Akademia wprost uwielbia nagradzac filmy tego typu! Jak dobrze pojdzie to Infiltracja dostanie za rezyserie i wszyscy beda happy :)

Świeżo po obejrzeniu "Babelu(?)" jestem skłonny zmienić zdanie :)
Przed galą czeka na mnie jeszcze "Królowa" ale szczerze wątpie, że przebije film Inárritu...

Odpowiedz
Królowa i tak nie wygra, kogo w USA interesuje brytyjska monarchia :P
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
hops napisał(a):O browara. STOI.

Yeah. Najpierw falszeczka, teraz browarek. Lubie oscarowe zaklady. 8)

Odpowiedz
Pamiętaj, że też mi flaszkę wisisz, buraku z Chełmna :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości