MasterKadr
Ja jeszcze prześlę.

Odpowiedz
tez przesle

Odpowiedz
Dajcie sobie spokój, i tak nie wygracie. :)

Odpowiedz
chyba Ty;]

Odpowiedz
Solo napisał(a):Dajcie sobie spokój, i tak nie wygracie. :)

Myślisz że jesteś jakimś pieprzonym Jedi? Na mnie nie działają te sztuczki.

Odpowiedz
Tak właściwie to wydaje mi się, że ciut za długi jest okres trwania rundy. Przydałoby się skrócić go choćby o dzień, no ale wtedy nie bardzo wyrobiłbym się z podsumowaniem. A weekend jest na to odpowiedni w sam raz.

Aha, termin oddawania odpowiedzi jednak przedłużam o dwie godziny, tak więc upływa on jutro o godz. 12. High noon!

Odpowiedz
A kiedy poznamy wyniki?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Jak najszybciej się da. :cool:

Odpowiedz
Cass napisał(a):Tak właściwie to wydaje mi się, że ciut za długi jest okres trwania rundy. Przydałoby się skrócić go choćby o dzień
Żeby tylko o dzień... :)

Rzeczywiście za długie toto, bo zdążyłem opracować odpowiedzi, zostawić na później, "bo może jeszcze coś", i prawie zapomnieć o grze ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Co się przejmujesz czasem gry? W twoim przypadku i tak są duże szanse, że zadziała prawo Murphy'ego: jeśli Negrin o czymś może zapomnieć – zapomni o tym na pewno. :wink:

Tak czy owak, rzeczywiście, trzeba będzie skrócić czas trwania rundy. Cztery dni na wysłanie odpowiedzi w zupełności wystarczą. Będę musiał się jakoś z tym wyrobić.

Odpowiedz
Negrin o WSZYSTKIM może zapomnieć ;)

Odpowiedz
Wiemy, wiemy. Wasza osławiona skleroza, kolego Negrin, powoli staje się przysłowiowa. :smile:

Pierwsza runda konkursu MasterKadr zakończona.
Idę teraz opracować podsumowanie, i wy także rozejdźcie się do domów, obywatele.
Uprasza się o zachowanie ciszy wyborczej do czasu ogłoszenia wyników.
Peace. :cool:

Odpowiedz
No dobra, to o której wyniki?

Odpowiedz
No właśnie. Normalnie po zamknięciu lokali wyborczych od razu są pierwsze sondażowe wyniki... :P

Odpowiedz
O której mam przyjść po świadectwo ukończenia I klasy?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
No to jesteśmy.
W pierwszej rundzie konkursu odpowiedzi przysłało 16 osób. Wiadomości w mojej skrzynce zajęły w sumie 44% miejsca. :cool: Wszystkim bardzo dziękuję za udział.
Zatem teraz bez zbędnych ceregieli.

Zwycięzcą pierwszej odsłony quizu MasterKadr został SOLO, który odgadł wszystkie kadry. Tak jest, całe 40 sztuk. Albo 100%, jak kto woli (wynik w starych edycjach gry nieosiągnięty). O krok za nim uplasował się Mefisto, który pomylił się tylko raz, a tuż za nim znalazł się Corn – dwie wpadki. Reszta graczy osiągnęła dość różne rezultaty.
Oto tabela:

Solo – 40 punktów
Mefisto – 39
Corn – 38
Mierzwiak – 35
Tyler Durden – 33
Negrin – 32
Dr_Bakier – 30
military – 29
Hannibal, Phil – 28
Snappik – 26
Lord Vontroba – 25
vast – 22
oleQ – 20
Craven – 19
Ronaldinho – 18

Teraz przedstawiam listę odpowiedzi wraz z opisem najciekawszych wydarzeń – głównie wpadek, które przytrafiły się graczom. Nie ma potrzeby drobiazgowo i w formie tabel statystycznych wyliczać, kto co zgadł lub czego nie zgadł, dlatego takie informacje podaję jedynie w ogólnej formie.

........... 1. Cliffhanger
Jako jedyny nie zgadł Craven (tzn. w ogóle nie udzielił odpowiedzi – ten sam sposób komentarza będzie obowiązywał w dalszej części listy).
........... 2. Syriana
Z tym było trochę kłopotów. Zgadli tylko Solo, Mefisto, Corn, Dr_Bakier, Tyler Durden i Negrin. Mierzwiak i military sądzili, że to Monachium, natomiast ciekawym skojarzeniem zaskoczył Phil: "12 małp". W tym filmie był wyrywany ząb, a nie paznokcie (jak na zdjęciu), w dodatku Bruce Willis sam go sobie wyrywał, a nie ktoś komuś (jak na zdjęciu), ponadto właściwie nie było to pokazane na ekranie (jak na zdjęciu), ale poza tym wszystko się zgadza. I tylko punktu za to nie ma.
........... 3. The Darjeeling Limited
Nie zgadli Craven, vast i military, a Tyler strzelał, że to "Niebezpieczny umysł".
........... 4. Three Amigos!
Nie zgadli Hannibal, vast, Craven, oleQ i Ronaldinho, a Snappik sądził, że to "Płonące siodła" (tak też początkowo typował Mierzwiak, ale w porę się zreflektował).
........... 5. Taken
Tu po raz pierwszy tak poważnie obraziłem waszą inteligencję. To ujęcie od paru tygodni jest pokazywane w zapowiedzi na Canal+. Nie zgadł tylko Craven.
........... 6. Back to the Future
Nie przewidziałem (zwrócili mi na to uwagę Mefisto i Solo), że to ujęcie jest powtórzone w trzeciej części trylogii, na szczęście wszyscy jak jeden mąż postawili na "jedynkę" i obyło się bez żadnych kontrowersji.
........... 7. Monster's Ball
Kłopot. Thorntona i Ledgera poznali tylko Mierzwiak, Mefisto, Solo, military, Corn, Lord Vontroba i Hannibal.
........... 8. From Dusk Till Dawn
Nie zgadł tylko Ronaldinho.
........... 9. Basic Instinct
Nie zgadł tylko oleQ.
......... 10. Jingle All the Way
Zgadli wszyscy z wyjątkiem Phila, który rozpoznał Arniego w... "Pamięci absolutnej".
......... 11. The Day the Earth Stood Still
Nie zgadli tylko Hannibal, Lord Vontroba i vast.
......... 12. The Fountain
Nie zgadł Ronaldinho, natomiast Dr_Bakier postawił na "Dużą rybę".
......... 13. The Godfather: Part III
Pierwszy tak poważny trudniak tej rundy. Na zdjęciu Andy Garcia (czarna, skórzana kurtka!) odgryza kawałek ucha Joemu Mantegnie. Na pierwszą część trylogii postawili Ronaldinho, Dr_Bakier i Negrin, a na drugą Mierzwiak i Lord Vontroba. Trafili się także "Chłopcy z ferajny" (Snappik i vast) oraz "Ścieżka strachu" Coenów (Craven). Military i oleQ w ogóle nie strzelali. Podsumowując: zgadli Solo, Phil, Mefisto, Corn, Tyler i Hannibal.
......... 14. The English Patient
O dziwo, było sporo trudności z rozpoznaniem Kristin Scott Thomas w aeroplanie. Odgadli tylko Solo, Mierzwiak, Mefisto, Snappik, Corn, Tyler i Negrin. Phil strzelał w "Aviatora", a military we "Flyboys", pozostali – bez pomysłu.
......... 15. Gran Torino
Tytułową brykę skojarzyli wszyscy z wyjątkiem Lorda Vontroby i Hannibala, który uznał, że to "Mistrz kierownicy ucieka".
......... 16. Tequila Sunrise
Tylko Ronaldinho i Lord Vontroba nie strzelali. Craven uznał, że to "Chłopięcy świat" z De Niro i DiCaprio, a Negrin, że "Tango i Cash" – z Russellem, ale czy aby na pewno z Gibsonem?
......... 17. The Sixth Sense
Ten widok przeznaczony był tylko dla oczu H. J. Osmenta – nie wiedzieli o tym Snappik i military.
......... 18. The Fly
Bez problemów, aczkolwiek Phil nie wiedział, co to za monstrum, a oleQ uznał, że to maszkara z "Coś" ("Czegoś"? tak chyba powinno się to odmieniać...) Carpentera.
......... 19. Ghostbusters
Ronaldinho i vast sądzili, że chodzi o drugą część tego filmu.
......... 20. What's Eating Gilbert Grape
Nie zgadł tylko Craven.
......... 21. Juno
Nie wiedzieli tylko Snappik i vast.
......... 22. Million Dollar Baby
Wszyscy zgadli.
......... 23. 2010
Tutaj starły się dwie frakcje: Kubrikowców i Hyamsowców. Zapadająca się w sobie powierzchnia planety (Jowisza, jeśli dobrze pamiętam) to motyw tylko z tego drugiego filmu, jeśli się nie mylę. Nie pomylili się też Phil, Mefisto, Snappik, Craven, Corn, Dr_Bakier, Hannibal i Negrin. Pozostali uznali, że to klasyczne "2001".
......... 24. Walk the Line
Nie mieli pojęcia Craven, vast i Ronaldinho, a oleQ miał niezłe skojarzenie, ale dał "Walk Hard: The Dewey Cox Story".
......... 25. Brokeback Mountain
Nie zgadł tylko vast.
......... 26. Pet Sematary
Nie zgadli Snappik, Craven, oleQ, Hannibal i Dr_Bakier, Negrin zaś błysnął inwencją i stwierdził, że to "Rój". Faktycznie, Fred Gwynne wygląda na tej focie jak rasowy pszczelarz.
......... 27. Full Metal Jacket
Nie zgadł Ronaldinho.
......... 28. Malena
Największa zagwozdka tej rundy. Może i faktycznie przeholowałem z tym ujęciem, ale zachciało mi się zaświecić czyimś zadkiem. W filmie chłopiec podgląda Malenę, która kuca, aby podnieść coś, co jej upadło, i w tym momencie na ułamek sekundy w wyobraźni małolata pojawia się taki właśnie obraz. Zgadli tylko Solo i Snappik (brawa dla obu panów). Mierzwiak, Corn i Mefisto strzelali w "Ostatnie tango w Paryżu" (Mefi początkowo obstawiał "9 i pół tygodnia"), Craven i Lord Vontroba w "Marzycieli", military w "Gię", Tyler w "Całkowite zaćmienie", a Negrin w "Gorzkie gody". Reszta bez pomysłu.

[Obrazek: aaaoup.jpg] [Obrazek: bbbj.jpg]

......... 29. The Crying Game
Niespodziewany kłopot. Zgadli Mierzwiak, Mefisto, Solo, Corn i vast. Phil uznał, że to "Tina", Lord Vontroba, że "Wyznania gejszy", Dr_Bakier, że "Dom 1000 trupów", Tyler, że "Człowiek z księżyca", a Hannibal, że "Blue Velvet". Na zdjęciu Dil śpiewa tytułową piosenkę.
......... 30. Indiana Jones and the Last Crusade
Nie strzelali oleQ i Dr_Bakier i vast, natomiast Snappik i Hannibal uznali, że jak na ekranie pojawia się Adolf Hitler, to musi być "Upadek" ("Der Untergang").
......... 31. The Killing Fields
Mało kto zgadł: tylko Mefisto, Solo, Dr_Bakier i Negrin. Johna Malkovicha z czupryną że hej rozpoznali też Tyler, Corn i Phil, ale obsadzili go w "Imperium słońca".
......... 32. The International
Zgadli: Tyler, Hannibal, vast, Negrin, Corn, Solo, Mierzwiak, Mefisto i Snappik. Phil sądził, że to "Quantum of Solace", Lord Vontroba, że "Syriana", a Dr_Bakier, że "Ultimatum Bourne'a".
......... 33. Serpico
Odgadli tylko Solo, Mierzwiak, Mefisto i Corn. Dr_Bakier uznał, że skoro na stole leży brodaty Al Pacino, to musi być "Życie Carlita", a Negrin i Tyler, że jeśli to Sylvester Stallone, na bank musi być "Nocny jastrząb". Zwracam nieśmiało uwagę na aktora charakterystycznego Johna Randolpha, tam w tle – to mogło być pomocne.
......... 34. Terminator 2: Judgment Day
Bez najmniejszych problemów.
......... 35. Time Bandits
I tym razem powalczyły ze sobą dwa obozy. Hannibal, oleQ, Lord Vontroba, Phil i Ronaldinho reprezentowali tytuł "Robin Hood: Faceci w rajtuzach" – i przegrali. Pomysłu na strzał nie mieli Snappik i Craven.
......... 36. Absolute Power
Nie zgadywali oleQ, Lord Vontroba i Ronaldinho, Craven zaś postawił na "Wielki podryw" ("Heartbreakers").
......... 37. Wes Craven's New Nightmare
Freddy'ego Kruegera poznali wszyscy z wyjątkiem Ronaldinho, gorzej było z ustaleniem, o którą część cyklu chodzi. Phil postawił na "czwórkę", a oleQ, vast i Negrin na "jedynkę".
......... 38. Forrest Gump
Snappik jako jedyny błysnął ciekawym skojarzeniem: "Powrót do przyszłości II". Jak widać, coś w tym jest.

[Obrazek: cccw.jpg] [Obrazek: dddw.jpg]

......... 39. Maverick
Nie zgadli Ronaldinho, Snappik, Craven, Lord Vontroba i vast.
......... 40. Runaway Bride
Żadnego pomysłu nie mieli oleQ, Craven i Ronaldinho.

To wszystko. Życzę miłej lektury. Tylko bez złośliwości proszę – wobec tych, którym się nie powiodło albo którzy palnęli jakieś głupstwo. :smile: Następny zestaw zdjęć jutro rano, będzie też krótszy czas nadsyłania odpowiedzi.

Dodam jeszcze, że jeśli któryś z graczy teraz opuści choć jedną rundę, będzie miał praktycznie zerowe szanse na odniesienie zwycięstwa w całym turnieju. To samo dotyczy tych, którzy dopiero teraz dołączą do gry (aczkolwiek oczywiście wcale ich z tego powodu nie zniechęcam – wręcz przeciwnie).

Odpowiedz
Cass, dzięki za grę i pełną napięcia relację.

W następnej rundzie daj coś trudniejszego żeby Solo nie miał 100%, to takie przewidywalne : )

Odpowiedz
ach to brokeback mountain. nie byłem tego pewny więc usunąłem z mojej listy. jednak warto było zostawić :)

Odpowiedz
Cass napisał(a):Thorntona i Ledgera poznali tylko Mierzwiak, Mefisto, Solo, military, Corn, Lord Vontroba i Hannibal.
To ja proszę nagrodę specjalną dla Negrina, który Thorntona i Ledgera rozpoznał (to znaczy: "Cassowi na pewno chodziło o to, że to portrety znanych aktorów. Ten wygląda jak B.B. Thornton... a ten to taki jakby Ledger"... ale nie widział MB i zapomniał, że IMDb ma opcję sprawdzania duetów...

Aha, i skoro już się bawię, to mam wniosek formalny: 31 sierpnia wyjeżdżam... da się do tego czasu skończyć? Chyba by się dało, co? :)

Odpowiedz
Super konkurs. Poszło mi średnio, natomiast jestem dumny, że udało się rozpoznać tyłeczek Monici B. :D
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon