Michael Fassbender
No ja właśnie przed chwilą skończyłem oglądać "Głód". Przyznaję, że rola Fassbendera jest wyjątkowa i nie każdy aktor by sobie z nią poradził, ale niestety sam film mnie rozczarował. Oczywiście tematyka sugerowała kino przygnębiające, brudne, ciężkie, jednak i tak jest niedosyt, bo liczyłem na arcydzieło w stylu "W imię ojca" z Danielem Day-Lewisem. Tamten film mnie wciągnął i byłem ciekaw jak się skończy, zaś "Głód" mnie zupełnie nie zaangażował, a długie ujęcia były męczące, choć ta scena dialogowa faktycznie się wyróżnia.

Odpowiedz
Obejrzyj jeszcze Fish tank. A w 300 był długowsłosym blondynem, więc pewnie dlatego nie poznałeś - to bodajże ten, który ucina rękę posłańcowi.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto, dzięki za polecanie "Fish Tank". Sam jestem zaskoczony, ale ten film mi się podobał i jak na razie jest to, moim zdaniem, najlepszy film z Fassbenderem w roli głównej. Obejrzałem także ostatnio "Jane Eyre", ale niestety mnie totalnie rozczarował ten film, o aktorach też nie mogę powiedzieć dobrego słowa.

Najlepsze role Fassbendera:
Connor, "Fish Tank"
Magneto, "X-Men: First Class"
Bobby Sands, "Głód"

Najsłabsze role Fassbendera:
Carl Jung, "Niebezpieczna metoda"
Rochester, "Jane Eyre"

EDIT: Kolejne dwa filmy zaliczone - "Eden Lake" (świetne kino survivalowe) i "Centurion" (całkiem niezły film przygodowy). W obu filmach Fassbender zagrał bardzo dobrą rolę.

Odpowiedz
Dobra, przyznam się. Jako facet najbardziej podobał mi się w serialu "Hex", jako aktor w "Fish Tank".
I jak wyżej zauważono, widzę go w westernie, najchętniej w towarzystwie Eastwooda.
Calcat iacentem vulgus

Odpowiedz
Właśnie przez przypadek trafiłem na Youtube (ach te algorytmy) na produkcję Porsche "Road to Le Mans", która pokazuje przygody zespołu w tym sezonie ELMS (tym samym, w którym startował Kubica) z perspektywy Michaela Fassbendera, który postanowił tymczasowo zmienić fuchę i zostać kierowcą :)

Jakość jest zajebista, pomijając niższy prestiż serii, nie wygląda to gorzej od Drive to Survive na Netflixie. Różnica jest taka, że jest to oczywiście mocno insiderska produkcja i dotyczy wyłącznie teamu, gdzie ściga się Fass. Kto lubi ściganie ten będzie kontent.

2 odcinki już dostępne, a kolejny za tydzień.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Czekam na całość, dwa poprzednie sezony łyknąłem na raz. Bardzo fajna rzecz, zwłaszcza dla takiego Porsche-Lovera jak ja.

Odpowiedz
Cytat:który postanowił tymczasowo zmienić fuchę i zostać kierowcą
W wyścigach samochodowych i długodystansowych jedno miejsce jest zawsze zarezerwowane dla amatora z pieniędzmi (tzw. Gentelman Driver). W przeszłości w Le Mans swoich sił próbowali McQueen czy Paul Newman (ten to nawet z niemałymi sukcesami). Swego czasu na netflixie był dokument przybliżający sylwetki 6 facetów przy kasie, których pasją są wyścigi więc fundują sobie takie miejsca w zespołach
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon