Stały bywalec
Liczba postów: 750
Liczba wątków: 13
My Name Is Khan
Do tej pory chyba najlepszy film 2010 roku jak do tej pory widziałem. Zostałem oczarowany tą historią. Takie połączenie "Slumdoga" z "Forrest Gumpem" które podobało mi się bardziej niż każdy z tych filmów z osobna. Film jako całość jest mega pozytwny - wręcz magiczny. Fabuła nie zanudza, potrafi wzruszyć, rozbawić - cały czas coś się tutaj dzieje. Mamy tutaj świetne zdjęcia, rewelacyjną obsadę oraz genialną wręcz fantastyczną ścieżkę dzwiękową. Wielkie brawa należą się aktorowi grającemu Khana (jego postać cierpi na syndrom Aspergera - forma autyzmu). Rola na miarę Leonarda DiCaprio z "What's Eating Gilbert Grape". Rzadko kiedy film jest tak dobry że trudno mu coś wytknąć. Ten taki jest. Polecam - naprawdę warto.
Fabuły nie będę zdradzał bo po co. Jest zwiastun - zobaczcie sami.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_uNDm6YfN2k[/youtube]
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
01-05-2010, 23:20
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Ta wymuskana abominacja męskiej twarzy prosto z Bollywood jakoś mnie zniechęca :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
01-05-2010, 23:24
II Wicemiss Avatara 2010
Liczba postów: 3,195
Liczba wątków: 18
Lepszy od "Forresta Gumpa" i "Slumdoga..."? Przecie to żadna sztuka. :roll: Pytanie - śpiewają w tym czymś?
02-05-2010, 00:44
Stały bywalec
Nie, to nie mam Mamma Mia - to nie Bollywood :lol:
02-05-2010, 01:48
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
aha, czyli to jest film o tym, jak autystyczny bezrobotny na zasiłku wyrywa najlepszą dupe w Indiach, a potem jedzie do USA przekonać tamtejszego prezydenta, że nie wszyscy są terrorystami?
ostatni dialog w trailerze:
- My name is Khan and I'm not a terrorist.
odp: I don't give a fuck who you are. i BACH - kolbą przez łeb:)
02-05-2010, 01:50
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Nie wiedziałem że Dharma Initiative zajęła się produkcją filmów - prawy górny róg obrazka w pierwszym poście ; )
02-05-2010, 01:53
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Miałem trailer tego filmu przed drugim seansem Avatara i jak sądzę było to i będzie moje najgorsze kinowe doświadczenie 2010.
02-05-2010, 02:01
II Wicemiss Avatara 2010
Widziałem ostatnio tego kolesia z plakatu w TV jak płakał, że go w US i A cofnęli na granicy. Chłopak się wkurzył i film nakręcił. Teraz czekam na piosenkę od Zakopowera. :)
02-05-2010, 02:11
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Mierzwiak napisał(a):Miałem trailer tego filmu przed drugim seansem Avatara i jak sądzę było to i będzie moje najgorsze kinowe doświadczenie 2010.
A ktoś tu uważa, że lepsze to to niż "Forrest Gump"...
Po trailerze stwierdzam, że porównywanie tego mudżahedina do DiCaprio to jakiś niesmaczny żart.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
02-05-2010, 02:25
II Wicemiss Avatara 2010
Własnie zobaczyłem zwiastun i mam pytanko - czy film jest chociaż w połowie tak śmieszny jak zwiastun czy tak jak w przypadku większości komedii pokazano tu wszystkie najlepsze sceny?
02-05-2010, 03:24
Dużo pisze
Liczba postów: 463
Liczba wątków: 7
Moja ulubiona scena z trailera:
mały hindus dostaje piłką w slow-mo. Łzy same cisną się do oczu.
A odnośnie Khana i porównania go do DiCaprio- jest różnica między robieniem z siebie debila, strojeniem min przygłupa i wykręcaniem palców, a zagraniem upośledzonego człowieka tak, jak to zrobił Leo. Wystep DiCaprio mógłbym porównać chyba tylko z fenomenalną rolą De Niro w Awakenings (gdzie również świetnie pokazano problemy z motoryką u człowieka).
02-05-2010, 11:03
Ambasador białej rasy
Guzeppe napisał(a):Wystep DiCaprio mógłbym porównać chyba tylko z fenomenalną rolą De Niro w Awakenings
a moim zdaniem najwybitniejszym filmem o niepełnosprawności (pod względem gry aktorskiej, opowiadania historii i przede wszystkim - zakończenia) jest Rain Man Barry'ego Levinsona. widziałem go chyba z milion razy.
02-05-2010, 11:06
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,917
Liczba wątków: 15
Wiadomo ze Rain Man jest najlepszy, w końcu nie ma mocnych na giganta jakim jest Dustin Hoffman.
02-05-2010, 11:37
Stały bywalec
Mental napisał(a):aha, czyli to jest film o tym, jak autystyczny bezrobotny na zasiłku wyrywa najlepszą dupe w Indiach, a potem jedzie do USA przekonać tamtejszego prezydenta, że nie wszyscy są terrorystami?
Nie. Fabuła jest zupełnie inna. Po zwiastunie miałem podobne spostrzeżenia jak Ty.
Perfik napisał(a):czy film jest chociaż w połowie tak śmieszny jak zwiastun czy tak jak w przypadku większości komedii pokazano tu wszystkie najlepsze sceny?
Jest śmieszniejszy.
Hitch napisał(a):Po trailerze stwierdzam, że porównywanie tego mudżahedina do DiCaprio to jakiś niesmaczny żart.
W zwiastunie jest bardzo mało pokazane. Może faktycznie przegiąłem z tym porównaniem. Mimo wszystko rola jest naprawdę bardzo dobra.
Mierzwiak napisał(a):Miałem trailer tego filmu przed drugim seansem Avatara i jak sądzę było to i będzie moje najgorsze kinowe doświadczenie 2010.
Też widziałem zwiastun przed Avatarem. Spodziewałem się bardzo średniego tytułu. Naprawdę ten film to miłe zaskoczenie.
02-05-2010, 11:52
Don Sinatio
Liczba postów: 2,948
Liczba wątków: 11
Corn napisał(a):Wiadomo ze Rain Man jest najlepszy, w końcu nie ma mocnych na giganta jakim jest Dustin Hoffman.
Nie ma mocnych, ale nie zapominajmy o tym jak zagrał Sean Penn w Samie, po prostu mistrzostwo świata.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
02-05-2010, 12:40
Stały bywalec
Fajnie jakby się wypowiedział ktoś kto w końcu widział film :lol:
02-05-2010, 12:47
Stały bywalec
Liczba postów: 2,699
Liczba wątków: 0
Gra aktorska Shahrukh Khana dorównuje niemal kreacji Stillera w Tropic Thunder.
"Everybody knows you never go full retard"
02-05-2010, 12:53
Ambasador białej rasy
mroziek napisał(a):Nie. Fabuła jest zupełnie inna.
no ale wyrwał te dupcie czy nie?:) uchyl choć rąbka tajemnicy, żeby mnie zachęcić do obejrzenia:)
02-05-2010, 13:42
Stały bywalec
Powiem tak, wyrwał, a w sumie to wyrwali się nawzajem :) Mental czuję że Tobie ten film może się naprawdę spodobać :)
02-05-2010, 13:48
|