Uśmiałem się i przy okazji przypomniałem jak fatalny to film. Dzięki DUX:)
28-02-2009, 16:47
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Recenzja filmu "Różowa pantera 2":
http://www.film.org.pl/prace/rozowa_pantera_2.html Autor: DUX oraz nieco złagodzone zasady przyjmowania do KMF: http://www.film.org.pl/dolacz_do_kmf.html Przede wszystkim zrezygnowaliśmy z odgadywania kadrów, bo faktycznie ta nieco dziecinna zgadywanka mogła zniechęcać potencjalnych zainteresowanych.
"It's alive!"
03-03-2009, 09:50
Mnie sie podobala, poza tym zainteresowany musial wykazac minimum checi i samozaparcia, a teraz moze dolaczyc z 5 minut, by potem o wszystkim zapomniec.
03-03-2009, 10:56
Teraz studentom filmoznawstwa będzie lżej:)
Zgadywanie kadrów było fajnym i dobrym rozwiązaniem, już na dzień dobry kandydat musiał się wykazać znajomością klasyków. 03-03-2009, 12:11
Nie rozumiem dlaczego zrezygnowano ze zgadywaniu kadrów. Przecież ktoś, kto nie mógł odgadnąć 45 z 50, po prostu jeszcze za mało filmów-klasyków obejrzał, żeby być w takim klubie, a przecież te kadry praktycznie w większości prezentowały bardzo charakterystyczne elementy danych produkcji.
03-03-2009, 13:17 Ronaldinho napisał(a):Nie rozumiem dlaczego zrezygnowano ze zgadywaniu kadrów. Przecież ktoś, kto nie mógł odgadnąć 45 z 50, po prostu jeszcze za mało filmów-klasyków obejrzał, żeby być w takim klubie.Mi się zawsze wydawało, że ważniejsze od ilości obejrzanych filmów i ich znajomości jest "lekkie pióro" i umiejętność przelewania własnych przemyśleń w ciekawy sposób na papier... Ja sam większość kadrów rozpoznałem bez problemu, co wcale nie oznacza, że nadawał bym się do pisania recenzji... ;-) 03-03-2009, 15:30 Cytat:Mnie sie podobala, poza tym zainteresowany musial wykazac minimum checi i samozaparcia, a teraz moze dolaczyc z 5 minut, by potem o wszystkim zapomniec. Cytat:Zgadywanie kadrów było fajnym i dobrym rozwiązaniem, już na dzień dobry kandydat musiał się wykazać znajomością klasyków. Cytat:Nie rozumiem dlaczego zrezygnowano ze zgadywaniu kadrów. Eh... ;) Ide o zaklad, ze gdyby tego testowego kolazu nigdy nie bylo, a teraz Dux zdecydowal sie taki wstawic, pojawilyby sie 'lamenty' w takim samym tonie, tylko z odwrotna argumentacja. ;) 03-03-2009, 19:48
a gdzies ten kolaż można jeszcze zobaczyć? tak z ciekawości, do klubu sie nie będę zapisywał, bo słaby ze mnie kinoman ;)
04-03-2009, 00:04
no 46 rozpoznaje. nie jest ze mną tak najgorzej, a nic w tym kierunku nie studiowałem... :]
04-03-2009, 00:40
tylko 46? bez jaj - takie testy to dzieciom w podstawówce się daje :P
swoją drogą kiedyś był zdaje się trudniejszy i - tu nie wiem czy dobrze pamiętam - większy
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 04-03-2009, 03:07
owszem, byl, ale bardzo sprytnie mozna bylo go obejsc;)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
04-03-2009, 10:01
Artykuł "WĄTPLIWOŚĆ: DYSKUSJA":
http://www.film.org.pl/prace/watpliwosc_dyskusja.html Dyskutują: BEOWULF i CIUNIEK
"It's alive!"
04-03-2009, 10:04
Całkiem fajna ta dyskusja. Fajna, bo chociaż co do odbioru filmu zdecydowanie zgadzam się z Ciuńkiem (choć mam wrażenie, że czasem trochę za bardzo odpływa, np. w kwestii soboru), to Beo ciekawie (choć niesłusznie ;) ) ten film atakuje. Sensownie. Dobrze się to czyta.
Wywaliłbym tylko niepotrzebne uśmieszki, bo co dobre w mailowej dyskusji, to niekoniecznie w publikacji na stronie (szczególnie, że chyba w żadnym miejscu w całym tekście choćby jeden uśmieszek nie jest absolutnie konieczny). Z kolei jeśli już się upierać przy uśmieszkach, to kropkę jednak bym postawił przed, a nie za. Nie podoba mi się też wstęp, w którym mowa o "latającym na prawo i lewo mięsie" i filmach "wywołujących skrajne reakcje". To pierwsze nie pasuje do dobrzej, rzeczowej dyskusji, to drugie -- do stonowanego filmu takiego jak "Wątpliwość". Ogólnie wstęp zapowiada coś na niespecjalnym poziomie, a rzeczywistość jest lepsza, więc taki wstęp to raczej kiepska reklama. Ogólnie <ok>
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
04-03-2009, 12:28 Mefisto napisał(a):tylko 46? bez jaj - takie testy to dzieciom w podstawówce się daje :P Nie dzieciom, nie dzieciom, tylko 13-letnim dziewczynkom. 04-03-2009, 12:57
ja nic nie wiem, mówiła że ma 18 :P
co do dysputy to haj fajw Negrin :)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 04-03-2009, 17:02
Przyłączę się do chóru lamentujących ze względu na emotki. Na forum - ok. W tekście - niech przepadną!
04-03-2009, 17:18
: )))))))))))))))))))))))
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 04-03-2009, 17:40
Uśmieszki - zgoda, Ciuniek już usunął.
Wstęp - brak zgody, zostaje :D. Negrin napisał(a):to Beo ciekawie (choć niesłusznie ;) ) ten film atakuje. Sensownie. Dobrze się to czyta. podziękować! Myślałem, że zostanę zrównany z ziemią z atak na ten film (w KMFie chyba jako jedyny go krytykuję :D), i w sumie ciągle mam nadzieję na jakieś zjebki od czytelników ;). Negrin napisał(a):Nie podoba mi się też wstęp, w którym mowa o "latającym na prawo i lewo mięsie" i filmach "wywołujących skrajne reakcje". Wstęp miał być lekko zabawny i wprowadzić klimat koleżeńskiej dyskusji. Z tego co pisało mi kilka znajomych osób - tak właśnie go odbierają. Negrin napisał(a):To pierwsze nie pasuje do dobrzej, rzeczowej dyskusji ale to się nie odnosi do dyskusji, ale do listserwera. Negrin napisał(a):to drugie -- do stonowanego filmu takiego jak "Wątpliwość". A co ma do tego stonowanie? Film wywołuje kontrowersje w odbiorze, nieważne czy to "Solaris" Tarkowskiego" czy "Transformers" Baya.
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 04-03-2009, 19:31 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,702 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,404 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,185 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |