Cytat:Bardzo podchwytliwe pytanie. Większość uczestników obstawiała, że to Omar "ssie ku***a", bo jest gejem. Ci, którzy zwrócili uwagę na cudzysłów wiedzieli, że chodzi o Williama Rawlsa
Jakuzzi ... jesteś po prostu obrzydliwy. : )
Bodie: He's a cold motherfucker. Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'.
Zestawienie ładne. Przy okazji Innych możnaby jeszcze dodać, że W kleszczach lęku (którymi Amenabar ewidentnie się inspirował, głównie jeśli chodzi o wątek dzieci) zostało zekranizowane w 1961 ze scenariuszem Trumana Capote i Deborah Kerr w roli głównej. Podobnie jak w Innych, dzieciaki miażdżą, choć sam film właściwie przeciętny.
Nie rozumiem maniery wrzucania do recenzji informacji o poprzednich ekranizacjach Janosika jak i minibiografii tejże postaci. Recenzja jest rozdmuchana, po 2 akapitach zaczyna nudzić, bo wciąż nie wiem jaki jest film. Co więcej autor później stara się "nadrobić" owe braki i.... robi to wypisując wszystko w punktach. Gramatycznie cacy, ale stylowo dla mnie do bani.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
Racja, racja, rzeczywiście głupio, że cała esencja recenzji jest w tych punktach a reszta to takie tam blubranie. Nie za dobrze to wygląda, ale z treścią zgadzam się w 100% - ładnie i sensownie autor powiedział dlaczego nowy Janosik jest średniawy.
Dziś tj. poniedziałek, o godzinie 19:00 w programie FAKTY będę mówił o... tak, zgadliście, o wpadkach filmowych. Nie wiem ile z tego co zostało ze mną nagrane pójdzie w programie (pewnie jak zwykle jakieś jedno bezsensowne zdanie <rotfl>), ale jakby ktoś chciał obejrzeć, to informuję ;). Aha, impulsem do zrobienia reportażu o wpadkach filmowych była informacja, którą dziennikarze TVN znaleźli dziś rano na Wykopie, jakoby w "Janosiku" występowały krowy z unijnymi oznaczeniami ;)
Dzięki za sympatyczne komentarze ;)
Jeśli ktoś nie oglądał Faktów, a chciałby ów materiał obejrzeć, to proszę:
STANDBY="Loading Windows Media Player components..." TYPE="application/x-oleobject">
width="425" height="350" ShowControls="1" ShowStatusBar="0" ShowDisplay="0" autostart="0">
PS. Podziękowania dla Adiego za nagranie programu i przerobienie na avika ;)
ok, to moze ja popsuje trochę nastrój:) nie pojawiłbym się we tzw. Faktach, nawet gdyby ichnia pogodynka dorota gardias zobowiązała się na piśmie, że po programie usiądzie mi na twarzy:)
dux, nie oglądałem twojego wystąpienia, ale pewno było <ok>
Material jak material - w zasadzie toczka w toczke jak dwa poprzednie o wpadkach. ;)
Ale towarzystwo komentatorskie calkiem imponujace - Donica na rowni z Mossakowskim i Kotem. Co najciekawsze, tylko Dux nie sadzil wpadkowych banalow.
Wracając do nowego Janosika, to dziś z ponad dwóch sensów wychodzili mi ludzie w połowie mówiąc : "może Pan już zatrzymać taśmę tego nie da się oglądać" ;]
Predator895 napisał(a):Wracając do nowego Janosika, to dziś z ponad dwóch sensów wychodzili mi ludzie w połowie mówiąc : "może Pan już zatrzymać taśmę tego nie da się oglądać" ;]
Mimo, wszystko film wśród krytyków zdobywa głownie pozytywne opinie.
Może dla części społeczeństwa ciężko jest przełknąć "niepolską" wizję ukochanego bohatera.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.