Dobra recenzja Mef <ok>
21-01-2010, 15:21
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
dzięki - choć nie wiem czemu zupełnie nie zmieniła się oprawa graficzna względem poprzedniej (żeby chociaż fotki były inne :P)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-01-2010, 21:29
Recenzja filmu "Dziewięć":
http://www.film.org.pl/prace/dziewiec_v2.html Autor: Katarzyna Patoleta (gościnnie / debiut na stronach KMF)
"It's alive!"
22-01-2010, 09:48
Styczniowe notowanie Ocenarium KMF:
http://www.film.org.pl/ocenarium.html Specjalne notowanie Ocenarium KMF - Twórczość Jamesa Camerona: http://www.film.org.pl/ocenarium/ocenarium_cameron.html Serdecznie zapraszamy!
"It's alive!"
23-01-2010, 02:03
Hitch to chyba kamerówkę Avatara widział, że wystawił 4/10 :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
23-01-2010, 02:14
Wlasnie jednym okiem ogladam "Strange Days" i stwierdzam, ze ocenilem ten film za nisko (przeciagnieta koncowka) spokojnie nalezy sie 8/10...dla Titanica takze - alez ja durny jestem 8)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
23-01-2010, 02:17
"Strange Days" to zdecydowanie najlepsza fabuła Jamesa - końcówka może i jest przeciągnięta, ale jak ona jest nakręcona! Plus ta muza i inne. KULT.
Wg mnie za nisko druga "Piranha", bo to film lepszy niż część pierwsza choćby z takiego powodu, że gra Lance Henriksen! ;-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
23-01-2010, 02:27
Fakt, spokojnie mozna dac 4/10
Taki fajny, C-klasowy klimat ma to filmidlo.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
23-01-2010, 02:35
mnie tam przerażają oceny True Lies - ja wiem, że ponoć remake, ale za to jaki!
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-01-2010, 02:42 Bucho napisał(a):Fakt, spokojnie mozna dac 4/10No jak dla mnie to co najmniej pośrodku skali, tym bardziej, że jedynka była równie głupia, tyle że nudniejsza, słabiej nakręcona i gorzej zgrana (scenka we więźniu chociażby).
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
23-01-2010, 02:45
Pomylono kolejnosc w ilosci glosow tj. pomylka pomiedzy Terminatorem i Aliens
Cytat:mnie tam przerażają oceny True Lies - ja wiem, że ponoć remake, ale za to jaki! Kelley ocenil najnizej (tego mozna bylo sie spodziewac) reszta ocen, to praktycznie 7-8/10 czyli jak dla mnie ok. Mialem problem z "Abyss", wyszedlem z zalozenia, ze nie oceniamy dir-cutow, wiec tylko 7/10 (dir cut ma u mnie mocne 8/10)
23-01-2010, 02:48
W ogóle nie wiem, dlaczego pierwszy "Terminator" nie został wybrany najlepszym filmem Jamesa ;-)
23-01-2010, 02:54
Najlepszy (imo) film Camerona. Aliens na drugim miejscu, naciagana koncowka - reszta, ten sam lub wyzszy (11/10 8) ) poziom.
Patrzac na srednia, najbardziej doceniono T2. Film bardzo dobry, ale ciut gorszy od pierwzego Termka i Aliens. Zreszta Cameron nigdy nie schodzi ponizej dobrego/bardzo dobrego poziomu. Nawet zaledwie dobry Avatar (czekam na dir-cut), na tle blockbusterowej mielizny ostatnich lat jawi sie jako dzielo <ok>
23-01-2010, 03:03
No tutaj pełna zgoda, tym bardziej, że ja i taką piranię dwójkę jestem w stanie docenić, bo widziałem tony większego syfu ;-) Ale "Terminator" jedynka wiadomo, lepszy niż dwójka choćby dlatego, że jak na Camerona to świeży pomysł był, który fajnie (pomimo mega ograniczeń budżetowych) się rozwinął. A dwójka to po prostu powtórka z rozrywki, tyle, że z większym budżetem i trochę bardziej pokombinowana fabułą. "Aliens" u mnie zawsze będzie niżej niż jedynka i trójka (!) ze względu na różnego rodzaju "cameronizmy", których szczerze w tego typu filmach nie znoszę.
23-01-2010, 03:10
Podpisuję się pod slepym.
T2 wygrywa u mnie z T1 jednym elementem - postacią Johna. Jak oglądałam to jako dzieciak, to bardzo chciałam mieć grzywkę jak John i w ogóle. Plus masakrująca czołówka (nie żeby czołówka jedynki nie wbijała w fotel - wbija, ale to dzięki BF). W reszcie - wygrywa T1.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
23-01-2010, 03:15 slepy51 napisał(a):"Aliens" u mnie zawsze będzie niżej niż jedynka i trójka (!) ze względu na różnego rodzaju "cameronizmy", których szczerze w tego typu filmach nie znoszę. Nie chce zaczynac o "cameronizmach" - nie w tym temacie (nie liczac jednego, cala reszte mozna wytlumaczac bez naciagania faktow - fabularne uzasadnienie). Najlepszy Obcy, to zdecydowanie czesc trzecia, potem film Camerona i dopiero jedynka (przy czym oba maja 9/10.) Drugie miejsce dla Aliens, tylko dlatego, ze blizej memu delikatnemu sercu do filmu Jimbo. ...alez lamerskie wymienianie sie zrobilo ;) Artemis napisał(a):Plus masakrująca czołówka (nie żeby czołówka jedynki nie wbijała w fotel - wbija, ale to dzięki BF). W reszcie - wygrywa T1. To raz, druga sprawa....T2 ma najlepsze sceny akcji z wszystkich filmow "krola swiata". Juz za sam poscig w kanale burzowym, nalezy sie Cameronowi beatyfikacja ;)
23-01-2010, 03:16 Bucho napisał(a):T2 ma najlepsze sceny akcji z wszystkich filmow "krola swiata". Juz za sam poscig w kanale burzowym, nalezy sie Cameronowi beatyfikacjaTzn. chodzi ci o tę scenę z masą błędów (szyba trucka i inne)? Jasne, fajna to scena, ale jak dla mnie, choć "T2" to nadal mega kino, to przegrywa z poprzednikiem choćby właśnie pod względem klimatu - pierwszy "Terminator" to tak po prawdzie horror z akcyjką, a dwójka już akcyjka z akcyjką, plus trochę rzewnego melodramaciku robotycznego na końcu ;-)
23-01-2010, 03:25 slepy51 napisał(a):Tzn. chodzi ci o tę scenę z masą błędów (szyba trucka i inne)? Dokladnie!!! Bledy nie maja zadnego znaczenia, to nie te czasy, ze wszystko na kompie mozna bylo poprawic. Dux nawet dlubie przy tekscie odnosnie bledow wszelakich w T2 <ok> slepy51 napisał(a):pierwszy "Terminator" to tak po prawdzie horror z akcyjką, a dwójka już akcyjka z akcyjką, plus trochę rzewnego melodramaciku robotycznego na końcu ;-) Dlatego w Ocenarium dalem "tylko" 8/10
23-01-2010, 03:29 slepy51 napisał(a):"Terminator" jedynka wiadomo, lepszy niż dwójka choćby dlatego, że jak na Camerona to świeży pomysł był, który fajnie (pomimo mega ograniczeń budżetowych) się rozwinął. Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli przez "świeży" i "jak na Camerona" - właściwie każdy film Camerona oryginalny nie jest, bo z czegoś tam zerżnął, bo czymśtam się inspirował, bo sequel, bo to, śmo, owo. Z kolei za najbardziej świeżą pozwolę sobie uznać The Abyss jednak.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-01-2010, 04:54 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,764 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,414 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,191 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |