NOWOŚCI NA STRONIE
Jak mówisz że była tylko jedna, to Ci wierzę. Widocznie utarła mi się w pamięci liczba mnoga, bo widziałem ją w kawałkach.

Odys jest wizualizacja zmiany mentalnej lewicy w Polsce oraz jej postrzegania. Płynnego przejścia z undergroundu intelektualnego do klasizmu mianującego się undegroundem, wypchnięcia w swoje dawne miejsce prawicy, wręczenia jej swoich dawnych narzędzi, a następnie przyjęcia wymogu religijnego wręcz posłuszeństwa, czyli jednej z cech tak u swojego wroga piętnowanych.

Goście w ramoneskach nucący w młodości Slayera i jebiąch kościół, dziś siedzą na forach takich jak to i śmieją się z zaimków. Jakie to wszystko ironicznie śmieszne. Tylko dla możliwości takich obserwacji warto się starzeć.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Bardzo celna obserwacja. Aż włączę Slayera z tej okazji
.

Odpowiedz
A ja cover Slayera od polskiego Vadera, bo to był 1 i ostatni raz gdy usłyszałem Raining Blood na żywo, miałem z 16 lat, koncert miał miejsce chyba w Szczecinie, w małym domu kultury o wdzięcznej nazwie Słowianin. Dużo neonazistów było na tym koncercie, normalnie prawie jak zlot KMF dzisiaj ;-)
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Szkoda, że Slayer już nie gra. Zabrałbym Cię na ich koncert, bo to byli absolutni wymiatacze. Ale Vader spoko.

Ogólnie te koncerty metalowe to już zupełnie nie to. Jeszcze na przełomie lat 90. i 00., to regularnie się zdarzało pod halami i klubami, że latali jacyś najebani po korek kolesie, którzy dawali w ryj, gdy ktoś miał koszulkę zespołu, a nie znał dyskografii :D Oj te Metalmanie w Spodku. Chore imprezy. A teraz? Przyjeżdża jakieś Iron Maiden czy inna Metallica, bilety trzeba kupić rok wcześniej, pod barierką stoją typy z fanklubu, który kosztuje tysiąc dolarów rocznie, bo mają jakieś pierwszeństwa wejścia. Potem idą spać do hotelu, minimum 4 gwiazdki. Pewnie się jeszcze tam całują.

Udany koncert to jest jak jedziesz stopem, nie masz noclegu, kombinujesz z wejściem na krzywy ryj.

To co teraz uprawiam to to całe "boomerstwo"?
.

Odpowiedz
Jak chciałem chodzić na koncerty to nie miałem kasy, jak już miałem to się wybrałem raz na Pearl Jam, a potem to już mi było szkoda kasy i tak już zostało :P

Odpowiedz
tak całkiem poważne kiedyś myślałem aby mieć jakiś swój portal i go rozwijać, chodziło bardziej nad technologiami ale to stał się tak bardzo obszerny temat, że myślałem tematykę filmową i seriali bez tej pseudo poprawności gdzie autorzy tekstów mieliby wolną rękę (no i tutaj pierwszy zgrzyt musieliby robić za murzynów i pisać teksty w początkowej fazie za darmochę poświęcając swój czas, energię wiedząc, że nie będzie z tego profitów)***

bo z drugiej strony co za firma reklamowałaby się na tego typu stronie? jaki byłby ruch? czy ktoś by czytał masakrującą recenzję najnowszego filmu Marvela albo Agnieszki Holland?

drugie pytanie jak szybko taka strona niepoprawna politycznie zostałaby zdjęcia przez organy bo komuś by się coś nie spodobało? jakiejś organizacji? fakt szum medialny zrobiłby swoje i wejść na stronę dużo, z drugiej dobierać słowa tak aby nikogo nie urazić

no nie mówię aby tutaj pisać teksty nagonkowe ale umieścić w tekście bo ostatecznie sąd zdecyduje czy linijka "czarnoskóra aktorka żydowskiego pochodzenia urodzona w Izraelu" jest dziś obraźliwa czy nie

nawet kiedyś miałem wstępne szkice stron i podstron, jak ma się strona prezentować, wdrożenie tego to trochę kasy trzeba włożyć ale człowiek miałby satysfakcję, że jest to jego własne i osób które myślą dzisiaj podobnie na temat tego co się w branży dzieje

***w sumie z pomocą przychodzi chat GPT i można samemu generować recenzję jak się chce, edytować, kopiuj wklej itp.

Odpowiedz
Jakiś czas temu próbowałem wcielić w życie takiego bloga. Z cztery teksty napisałem i dalej nie miałem pomysłu na kolejne, potem jeszcze wena się ulotniła, więc poszło się wszystko walić. Rodzina mnie namawiała bym pisał o byle czym, bo się tak właśnie zarabia na stronie, ale wolałem zostać przy swoich zasadach i nie być hipokrytą.

Odpowiedz
ja nawet miałem pomysł na dział zatytułowany "O polskim szrocie" gdzie by się wrzucało masakrujące i krytykujące polskie filmy teksty, nie mówię tutaj wypracowania po 3-5 stron w wordzie ale coś krótkiego i zwięzłego, najgorzej to taki portal prowadzić bez różnego rodzaju plot ale one właśnie najlepiej się klikają, że dany aktor, aktorka coś odwalili ale można zrobić dział "Trzepiemy celebrytów nie jajka" i tam wrzucać krótkie teksty o Holly

niestety narazie czynnik ludzi z pasją i ich czasem jest tutaj największym problemem

a już widzę oczyma wyobraźni odmowę dla któregoś z autorów jak odmawiają zaproszenia na pokaz premierowy jakiegoś filmu gdzie są żymianie w zamian jeszcze bardziej film jest masakrowany recenzją

no chyba, że oni mają w nosie daną recenzję, ważne, że o filmie się pisze

Odpowiedz
(16-06-2023, 15:34)srebrnik napisał(a): Szkoda, że Slayer już nie gra. Zabrałbym Cię na ich koncert, bo to byli absolutni wymiatacze. Ale Vader spoko.

Ogólnie te koncerty metalowe to już zupełnie nie to. Jeszcze na przełomie lat 90. i 00., to regularnie się zdarzało pod halami i klubami, że latali jacyś najebani po korek kolesie, którzy dawali w ryj, gdy ktoś miał koszulkę zespołu, a nie znał dyskografii :D Oj te Metalmanie w Spodku. Chore imprezy. A teraz? Przyjeżdża jakieś Iron Maiden czy inna Metallica, bilety trzeba kupić rok wcześniej, pod barierką stoją typy z fanklubu, który kosztuje tysiąc dolarów rocznie, bo mają jakieś pierwszeństwa wejścia. Potem idą spać do hotelu, minimum 4 gwiazdki. Pewnie się jeszcze tam całują.

Udany koncert to jest jak jedziesz stopem, nie masz noclegu, kombinujesz z wejściem na krzywy ryj.

To co teraz uprawiam to to całe "boomerstwo"?

No, były to czasy. Jeszcze i później we wrocławskim Madnessie ktoś tam dostał po ryju za wystąpienie z naszywką Metallici obok pedalskiego Cradle of Filth czy podobną herezję. To były czasy. Dla mnie najfajniejsze Metalmanie to były bodaj 2003,2004 i 2005, które otwierały Lost Soul, Trauma i Vesania. Ja w ogóle uwielbiam do dziś polską scenę ciężkiego metalu.

Aczkolwiek duża scena to nie to samo, co ciasny, zadymiony klub, w takich Vader czy Beh wybrzmiewały najlepiej.
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
(11-06-2023, 22:40)Kryst_007 napisał(a): Ignorancja tam w redakcji staje się zaraźliwa

https://film.org.pl/r/park-jurajski-kosztowny-kicz

(11-06-2023, 23:01)Mental napisał(a): Z tekstem o PJ można się nie zgadzać, ale przynajmniej jest on jakoś tam uargumentowany i zachęca do polemiki. Taki w starym stylu napisany artykuł, który ma prowokować fanbojów do reakcji. Gdyby był rok 2005, pewnie nawet sam bym odpowiedział :)

Tez uwazam, ze nie jest zle, tekst jest jakis, powiedzialbym, ze jest bardzo KMF-owy, tzn. moglby powstac na tym forum. Miejscami niezle pioro, a po chwili sporo pierdololo, taki typowy dla naszego forum nitpicking, ale ogolnie na plus - tekst jest jakis, jest uargumentowany, jest miejsce na dyskusje. Osobiscie nigdy nie bylem psycho-fanem Spielberga, nigdy tez specjalnie nie lubilem JP (niezle kino z zajebista warstwa techniczna, ale tez nie do konca), widzialem z 3-4 razy, ma to swoj urok i ogolnie na plus, ale nawet w dziecinstwie nie powalil mnie na kolana, a miejscami wrecz irytytowal. Dla mnie JP to takie z lekka naciagane 7/10, za kilka prawdziwie magicznych, spielbergowych momentow (ciut zjebanych niepotrzebnym gadaniem pseudo-paleontologicznym), jak chociazby ten:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Kij z Odysem. Reklamujmy tutaj wartościowe teksty, zamiast szerzyć zasięgi tym, którzy na to nie zasługują. Czernic jak zwykle nie zawodzi i aż żal, że jego ciężka praca nie cieszy się tyloma klikami.

https://film.org.pl/a/abc-movie-of-the-week-1969-1975-wybor-najciekawszych-filmow-tygodnia

Odpowiedz
Dobry tekst, dobry zestaw filmów. Tylko może skończmy powtarzać dawno zdementowaną bzdurę jakoby Kung Fu było oparte na pomyśle Lee.

Odpowiedz
Ostatnio bronilem Odysa, gdzie stwierdzilem, ze ma nawet niezle pioro, ale daje sie poniesc swoim ideologicznym odpalom i zamiast pisac o filmach to napierdala ideologiczna lopata. Ok, tutaj macha jeno taka plazowa lopatka, ale sam tekst...tak jakby musial wyrobic znaki i sam tak naprawde nie wie, co chce przekazac. Blahe to, plytkie, nijakie. Do tego proba przekazania, ze to jednak ciut gleboki film, ale nijak nie wynika to z tekstu. ZDSL to skecz przeciagniety do pelnego metrazu, znak swoich czasow, swiecidelko prosto z MTV, ejtisowa ciekawostka, ale szczegol. To jest kurcza naprawde dziwnie slaby tekst.

https://film.org.pl/r/ziemskie-dziewczyny-sa-latwe-a-science-fiction-dzisiaj-zbyt-powazne
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Czernica zawsze kliknę, Odysa wręcz przeciwnie :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
O, kojarzę tytul ale zupełnie zapomnialem o istnieniu tego filmu..

Przypomnę se, choć na nic się nie nastawiam
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Slabizna. Wrocilem po latach (widzialem w dziecinstwie) jakos z pietnascie lat temu. Ciezka przeprawa.

Odpowiedz
No, mam tak w większości. Ale zdarzają się wyjątki. Np. ostatnio "Małpia intryga". Nastawilem się na spory zawód, po 30 latach ;)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
https://film.org.pl/r/marvels-kolorowe-wymioty-flerkena-recenzja

Odpowiedz
Na głównej odkurzono tekst Mefiego o "Super 8". Dla mnie to znak, że czas na powtórny seans z Młodą.

Odpowiedz
O kurde, muszą być naprawdę zdesperowani :D Ale paczam i widzę, że nagłówek to mi zamienili na ten z recki Komando Fok - CDK? xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon