NOWOŚCI NA STRONIE
Buczek, wracaj, bo hOPS cię zaraz wyprzedzi :)

Recka wielce wporzo. Niełatwo jest pisać o kupach, a TY to potrafisz - z dystansem, ale i hopsowym poczuciem humoru ;). Pozdrowienia dla niani Frani!
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Oj dzięki Wam obojgu - bardzo mi miło :)

Odpowiedz
desjudi napisał(a):o jobniętym JOBie Konrada Niewolskiego:
http://www.film.org.pl/prace/job.html
Autor: Ja 8)

Kciuk w gore. Swietne jak zwykle pioro, celne spostrzezenia i jedyny sluszny stosunek do najwiekszego obecnie bubka polskiego swiatka filmowego.

Odpowiedz
Recenzja filmu "Pułapka":
http://www.film.org.pl/prace/pulapka.html
Autor: Arrakin
"It's alive!"

Odpowiedz
Moim zdaniem tekst Arrakin obroniłby się bez zdradzania zakończenia - większość zawartych w tekście spoilerów i tak wcześniej sprzedały nam gazety, ale czegoś takiego jak zakończenie w RECENZJI zdradzać się nie powinno. Ale to tylko moje zdanie :)

Odpowiedz

Odpowiedz
ajjj, chętnie bym dokładniej przeczytał, ale te spojlery... topiku na forum unikam jak ognia, a tu Arrakin robi mi psikusa 8) technicznie - czy nowa myśl nie powinna zaczynać się od nowego akapitu? imho duże bloki tekstu są odpychające pomimo estetycznego wyglądu.

Odpowiedz
Artemis napisał(a):Buczek, wracaj, bo hOPS cię zaraz wyprzedzi :)

W czym? :)
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
W pisaniu o kópach, of kors.

Odpowiedz
Ale ja nie pisze o samych koopach :(
Chociaz niedlugo opracowanie Losta :D
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
desjudi napisał(a):ajjj, chętnie bym dokładniej przeczytał, ale te spojlery... topiku na forum unikam jak ognia, a tu Arrakin robi mi psikusa 8) technicznie - czy nowa myśl nie powinna zaczynać się od nowego akapitu? imho duże bloki tekstu są odpychające pomimo estetycznego wyglądu.

Hhmm...akapity są- oddzielone fotkami. Estetyczny wygląd? Mnie to się podoba, jak to do Romecka rzekłam, wygląda tak bardzo czysto ;)...

hops napisał(a):Moim zdaniem tekst Arrakin obroniłby się bez zdradzania zakończenia - większość zawartych w tekście spoilerów i tak wcześniej sprzedały nam gazety, ale czegoś takiego jak zakończenie w RECENZJI zdradzać się nie powinno. Ale to tylko moje zdanie :)

... o zakończeniu wspominam, bez tegoż musiałabym zupełnie inaczej tekst napisać, więc to wina filmu nie moja :) Może i hOpsie masz rację, że się nie powinna go zdradzać,ale w mym odczuciu bez uwzględnienia finału ten film ma sens nikły, a przy tym nie poczułam się zaskoczona,więc wiedziona egoizmem pozwoliłam sobie na spojlerowanie ]:->
Pluck out the pain...and give you another life ... ?

Odpowiedz
Beowulf napisał(a):Ale ja nie pisze o samych koopach :(
Serio? Czekam z niecierpliwością, ale od razu Ci mówię: nie podołasz tematowi :D

Odpowiedz
Arrakin: no w każdym razie, gdybym nie widział filmu to nie przeczytałbym Twojej recenzji, a szkoda by było. A może nie oznaczać tego jako recenzja? Bo to ma wiele wspólnego z lekką analizą w sumie.

Mierzwiak: Beo da rade - wspierałem go w trudnych chwilach ;)

Beo: ja też nie pisze tylko o kupach :P Powiem więcej, często mi się oglądane filmy podobają :P Dziwne, nie? :P

Odpowiedz
Chłopaki - po prostu wy o kupach piszecie najlepiej. To nie jest wada, a wprost przeciwnie - mało ludzi potrafi z humorem zjechać nędzny film, tak, by recka była bardziej interesująca od rzeczonego dzieła :)

Mierzwiak napisał(a):
Beowulf napisał(a):Ale ja nie pisze o samych koopach :(
Serio? Czekam z niecierpliwością, ale od razu Ci mówię: nie podołasz tematowi :D
Może podoła, a może wszystkich wynudzi... Rzecz ma ponoć 300 tys. znaków. Czyli jak 200-stronicowa książka :)

Odpowiedz
100 stron dwunastką Times New Roman w Wordzie 2003. Według moich obliczeń :)

Odpowiedz
No to czekam jeszcze bardziej :wink:

Odpowiedz
hops napisał(a):100 stron dwunastką Times New Roman w Wordzie 2003. Według moich obliczeń :)
Pytanie tylko jakiej wielkości jest ta czcionka i jakie są odstępy między wierszami. :)

Odpowiedz
Może od razu zrobić na strony znormalizowane?

Odpowiedz
A ja proponuję wykorzystać nieobecność Buczysława i przerobić te pracę na książkę, która stałaby się wielkim światowym bestsellerem, po czym my zgarnęlibyśmy cały szmal. Buahahaha (złowrogi śmiech) :twisted: .

Spoiler "Pułapki"

Arrakin - świetna recenzja! Zgadzam się z każdym słowem (Szczególnie dot. końcówki - potwierdzenie można znaleźć choćby na film.onet.pl, gdzie ludzie żałują biednego Jeffa, dręczonego przez tę 'niewyżytą smarkulę').

Odpowiedz
hops napisał(a):Arrakin: no w każdym razie, gdybym nie widział filmu to nie przeczytałbym Twojej recenzji, a szkoda by było. A może nie oznaczać tego jako recenzja? Bo to ma wiele wspólnego z lekką analizą w sumie.

Ale widziałeś:P

Przyjmijmy więc, że ostrzegać, poprzez swój czerwonokapturkowy kolor pasuje do tekstu i tyle;)

Następny tekst, specjalnie dla Ciebie, będzie albo bez spojlerów, albo ze spojlerami i będzie analizą, no!:)

Karol napisał(a):A ja proponuję wykorzystać nieobecność Buczysława i przerobić te pracę na książkę, która stałaby się wielkim światowym bestsellerem, po czym my zgarnęlibyśmy cały szmal. Buahahaha (złowrogi śmiech) :twisted:

... uroczy pomysł:)

Karol napisał(a):Spoiler "Pułapki"

Arrakin - świetna recenzja! Zgadzam się z każdym słowem (Szczególnie dot. końcówki - potwierdzenie można znaleźć choćby na film.onet.pl, gdzie ludzie żałują biednego Jeffa, dręczonego przez tę 'niewyżytą smarkulę').

rotfl, nio właśnie bawiąc się w moderowanie onetu na część takowych się natknełam plus kilka innych odnośnie tego,że 14 lat to nie dziecko i doszłam do wniosku, że mamy jakieś pedofilskie to społeczeństwo,ale to już tak dygresyjnie:). A ogólnie to ja nie wiem jak ludzie oglądają ten film, jeżeli później się upierają, że przecież facet był niewinny
Pluck out the pain...and give you another life ... ?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon