Nieulotne
(11-02-2013, 17:50)Mierzwiak napisał(a): Tylko mnie kochaj i Warszawa z alternatywnej rzeczywistości.

(11-02-2013, 17:34)desjudi napisał(a): Warszawa i Listy do M.

(11-02-2013, 18:22)Corn napisał(a): Warszawa ciekawie wygląda w filmie Zero.

Panowie, proszę - miały być poważne typy, gdzie miasto albo naprawdę się zaznacza, albo wygląda wyjątkowo, a nie jak z katalogu.

(11-02-2013, 17:34)desjudi napisał(a): Ale jednocześnie najlepsza polska komedia romantyczna ;)

Nigga, please - pierwszy lepszy twór z PRLu zjada pewnie tę kalkę Love actually na śniadanie.

(11-02-2013, 18:22)Corn napisał(a): Ze starszych to oczywiście "Nie lubię poniedziałków".

Poniedziałku. I owszem, nieźle się tam zaznacza, ale też szału nie ma.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Gierszał zabija człowieka, a następnie cierpi, patrząc tępo przed siebie. Cierpi na serio i bez przerwy. Nad jeziorem, na materacu, przy śmietniku i w wannie. Następnie mówi o tym swojej dziewczynie. Teraz ona cierpi. Na ulicy, w korytarzu, przy desce sedesowej. W metrze i w swetrze. Potem chwilę cierpią razem, a następnie film się kończy tzw. Wielką Alegorią

Hahahaha :)

No ale to jest polskie kino. Albo wszyscy tu cierpią albo jak kompletni idioci zgłaszają się na policje. W tym kraju nie ma nadziei na lepsze jutro :)

Odpowiedz
Mnie już sam plakat odstrasza, więc na pewno nie obejrzę;)

Odpowiedz
W tym tygodniu zobaczę, ale pewnie pod koniec.

Odpowiedz
Szczerze to wolę Gierszała i Berus, którzy grają całkiem przyzwoicie (zwłaszcza Gierszał) niż gdybyśmy na modłę USA obsadzali w rolach studentów 30-35 latków.
Film ma niezłe zdjęcia, w końcu dostał za nie nagrodę w Sundance. Nie wiem tylko, czy to nie zaleta przede wszystkim zdjęć z Hiszpanii. Film dzieli się właściwie na dwie części- tą słoneczną, gdzie wszystko dobrze się układa itd. i potem zostaje przełamana odmiennym klimatem. Nie chce bawić się w filozofa, czy pisać wierszy ale wykryłem obecność treści głębszych. :)
Souri, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Feb 2013.

Odpowiedz
(13-02-2013, 17:56)Souri napisał(a): wykryłem obecność treści głębszych. :)

Cholera, czyli to film nie dla mnie :(
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Odmienil zycia lduzi, po obejrzeniu tego filmu
krychu13, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jun 2013.

Odpowiedz
Nie wytrzymałam do końca... Berus mi zbrzydła "Bejbi Bluesem", więc automatycznie odrzucało mnie, gdy tylko pojawiała się na ekranie. A całość po prostu nudna. Mniej więcej w piątej minucie zaczęłam bawić się telefonem, słuchając tylko dialogów (a i tak prawie nie było czego słuchać), nic się nie działo.

Odpowiedz
Souri napisał(a):wykryłem obecność treści głębszych. :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości