No Country for old men. (SPOILERY)
Czyli No Country for Old men.
Najnowsi Coenowie. To może być coś świetnego. W końcu to Coenowie, sprawdzona marka. Ale ten polski tytuł.. Ja rozumiem że tak było w przekładzie z Yeatsa ale brzmi tragicznie. "To nie jest kraj dla starych ludzi"
Ech. Obsada - Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Woody Harellson. Any kłeszczyns?
Fabuła -
Stopklatka.pl napisał(a):Pewien myśliwy znajduje niedaleko granicy z Meksykiem paczkę heroiny, dwa miliony dolarów i wielu zabitych. Zabiera ze sobą pieniądze. Oczywiście obie strony nieudanego interesu chcą odzyskać stracone pieniądze i narkotyki, a także zabić wszystkich świadków. W ten sposób Moss wraz z całą rodziną musi ukrywać się. Nasłany na niego morderca nie ma łatwego zadania, gdyż Moss służył w wojsku i umiejętność zacierania po sobie śladów ma doskonale opanowaną.
Świetna, można z tego zrobić świetny thriller i tego właśnie po tym filmie oczekuje. No. I pójdę do kina na "To nie jest kraj dla starych ludzi" Duży uśmiech
[Obrazek: 0908nocountry.jpg]
[Obrazek: no_country_for_old_men_coen.jpg]

Odpowiedz
ano - czekam na to z niecierpliwością, ponoć film jest kapitalny i najlepszy z dokonań braci. Zresztą sam trailerek sporo oferuje wrażeń 8)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
O kuźwa jego mać!!!! :)
gdzie to, z czym to, kiedy to????
taka obsada...
muszę zobaczyć!

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):ano - czekam na to z niecierpliwością, ponoć film jest kapitalny i najlepszy z dokonań braci. Zresztą sam trailerek sporo oferuje wrażeń
A polski tytuł cie nie denerwuje? Język

Odpowiedz
Intrygujące, w dodatku Josh Brolin w obsadzie. Po Planet Terror i American Gangster strasznie polubiłem tego aktora.

Odpowiedz
podobnie jak ja - dopiero po tych filmach go poznałem. świetne role w obu, ze wskazaniem na American Gangster.

Odpowiedz
Ja też bym wolał np. Buscemiego, ale ta obsada też jest świetna. Zobaczymy jak sprawdzą się w filmie.

Odpowiedz
obejrzałem zwiastun. obok Rambo 4 to najbardziej oczekiwany przeze mnie film 2008 roku. obsada jest idealna.

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):A polski tytuł cie nie denerwuje? Język

mogło być gorzej Język zresztą i tak przy kasie wypowiem oryginalny tytuł Język

Odpowiedz
- Dzień dobry, poproszę dwa bilety na "Noł kantry for old men".
- Że co?

Odpowiedz
Nikt tu nie wspomniał Javiera Bardema, a chyba jego rola w filmie jest najbardziej wyrazista. W niejednej recenzji przyrównywana do Hannibala Lectera. Czy takie porównania są słuszne? Sądząc po trailerze i klipach jakie krążą w sieci na pewno nie są bezpodstawne. Zresztą już od dłuższego czasu (kilka miesięcy, jak pojawił się pierwszy trailer) Bardem we wszystkich prognozach oscarowych jest typowany do tej nagrody w kategorii drugoplanowej. Wczesny frontrunner często się sprawdza, ale w pierwszoplanowej kategorii (Foxx, Hoffman, Whitaker), na drugim planie nigdy nic nie wiadomo. Ale nie zapowiada się, aby w tym roku Bardem miał poważnych konkurentów. Ta rola pachnie oscarem. Uśmiech

Odpowiedz
Bardziej przypomina Johna Doe, a nie Hannibala. Hannibal odstawiał błazenadę (głównie chodzi mi o część drugą, choć już w Milczeniu owiec błaznował). Bardem nawet utyka, więc wszystko się zgadza :)

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):- Dzień dobry, poproszę dwa bilety na "Noł kantry for old men".
- Że co?

po prostu wyjmę monetę i powiem "call it" :twisted:

Odpowiedz
Z tego,co można przeczytac o tym filmie na imdb, zapowiada się,że bracia wracają do wielkiej formy;ich ostatnie 3 filmy były poniżej (jakże wysokich) oczekiwań. Trzeba czekać
I'm smart and I want respect!

Odpowiedz
Mental napisał(a):obejrzałem zwiastun. obok Rambo 4 to najbardziej oczekiwany przeze mnie film 2008 roku. obsada jest idealna.
widzisz jaki jestem fajny? 8)
Ja tam czekam na tyle filmów że nawet mi się listy nie chce robić Uśmiech

Odpowiedz
Trailer wgniata. Jeżeli film będzie w 1/4 tak dobry jak trailer ... to będzie to dobry film. :) A obsada że paluszki lizać.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Co ciekawe, obejrzałem dopiero teraz trailer. Najlepsze co zobrazuje moją reakcje - Zdezorientowanyhock: , chwile potem :mrgreen:, a teraz : :twisted:

Odpowiedz
Mental, fajny avatar 8)

Odpowiedz
Mental już szaleje. Już wiadomo że będzie arcydzieło, już wiadomo że trafi do pierwszej piątki ever, a może po prostu trafi na listę najlepszych filmów XXI wieku.

Nuda.

Odpowiedz
Ale ma racje, że szaleje ponieważ film zapowiada się na kandydata na listę najlepszych filmów XXI wieku. :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości