No Country for old men. (SPOILERY)
Nom, widać to szczególnie w scenie, w której spotykają się z Antonem - nawet nadajnika nie mieli włączonego, takie to tęgie mózgi były Duży uśmiech Ale przecież najlepiej dojebać się do tego, że Moss nie miał szóstego zmysłu i nie przewidywał przyszłości, bo był w armii :roll:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Fenomenalny film. Uwielbiam braci Coen i nie ukrywam, że miałem wielkie oczekiwania co do tego filmu. No Country for Old Man rozłożył mnie na łopatki. Co za klimat! Co za scenariusz! Co za dialogi! Oskary w pełni zasłużone no doubt! Bardem zagrał wyśmienicie (jedna z najlepszych charakteryzacji mordercy-psychopaty). Oczywiście Tommy Lee Jones, Brolin i Harrelson również pokazali się z najlepszej strony. Film niesamowicie wciąga i nie pozwala ani na chwilę oderwać się od ekranu. Prawie całkowity brak muzyki nie ujmuje niczego. Jeden z takich filmów, w których czuć magię kina. Końcówka jest genialna (jest to dość trudny obraz, a ona nadaje mu tylko smaku) i to właśnie ona zadecydowała, że daję maksymalną ocenę. Bez wątpienia najlepszy obraz 2007 roku. 10/10
Wendy? Darling? Light, of my life. I'm not gonna hurt ya. You didn't let me finish my sentence. I said, I'm not gonna hurt ya. I'm just going to bash your brains in.

Odpowiedz
Czy ktoś może wyjaśnić czy łatwo przekroczyć granicę z Meksykiem?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jeśli Arnold pilnuje granicy, to trudno. Patrz "The Last Stand" Oczko
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
a co, planujesz wycieczkę? Uśmiech

Odpowiedz
(12-05-2012, 22:52)Royce napisał(a): (jest to dość trudny obraz, a ona nadaje mu tylko smaku)

Czemu "trudny"? Co w nim skomplikowanego? Wystawiłem mu 10/10, więc nie może być trudny, bo uwielbiam proste historie.

Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
jak widać dla niektórych trudny

Odpowiedz
(02-02-2013, 19:56)Mefisto napisał(a): a co, planujesz wycieczkę? Uśmiech

Tak. I jestem ciekawy czy udając żula można sobie ot tak przejść.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(02-02-2013, 19:41)shamar napisał(a): Czy ktoś może wyjaśnić czy łatwo przekroczyć granicę z Meksykiem?

Próbowałam dwa razy. Zawsze mnie przepuszczali. Oczko

Odpowiedz
No Widmo for old men
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
(03-02-2013, 14:26)shamar napisał(a): Tak. I jestem ciekawy czy udając żula można sobie ot tak przejść.

To Meksyk. MEKSYK! Jedynie w drugą stronę mocno sprawdzają, a w Meksyku kto by się kolejnym żulem przejął Uśmiech Poza tym film dzieje się w latach 80 zdaje się.

Odpowiedz
przechodzą tylko ci co byli w vietnamie

Odpowiedz
no to właśnie w drugą stronę Uśmiech

Odpowiedz
(03-02-2013, 15:14)Ash napisał(a): No Widmo for old men

Poważnie, jeszcze nie widziałem na tym forum aby Ash napisał coś poza "widmo". Język

Odpowiedz
Nie wiedziałeś, że on tu robi na etacie?

Odpowiedz
Ash cierpliwie czeka AŻ wyjdzie rimejk "Evil Dead", jakoś musi zabijać czas.

Odpowiedz
[Obrazek: a52e678ccf.png]

Powtórka (chyba 4 seans).

Krótko: Znakomite kino, pełne fantastycznych scen. Świetnie napisany, zagrany, zrealizowany i wciągający thriller. Javier Bardem jako niepowstrzymany psychopata - Anton Chigurh - jest tu genialny (zasłużone wszystkie nagrody)! Do tego klimat Texasu przełomu lat 70. i 80., świetne zdjęcia Deakinsa, oraz pomysł na całkowity brak muzyki, co zwiększa realizm i buduje napięcie bardziej niż jakieś wymuszone dźwięki (z początku nie byłem przekonany do tego pomysłu, teraz jestem nim zachwycony).

9/10 Z każdym seansem ogląda mi się go coraz lepiej, ale dychy nie dostanie, bo:
- 10/10 wystawiam swoim absolutnie ulubionym filmom, a ten do nich nie należy.
- Ma kilka elementów, które mnie drażnią (głupie decyzje głównego bohatera), no i dziwne zakończenie (nie ogarniam o co chodziło ze snem Tommy Lee Jonesa, lepiej by było, gdyby film kończył się na uciekającym po wypadku Bardemie).

Z tego co widzę większość Oscarów w 2008 roku zostało przyznanych trafnie, a NCfOM jest chyba ostatnim tak wysoko ocenianym przeze mnie zwycięzcą w głównej kategorii.

Odpowiedz
Jedyną głupią decyzją Mossa było niesienie wody w środku nocy. I nawet sam mówi w filmie: "i'm fixin' to do something dumber than hell but i'm going anyways".

Odpowiedz
A tak późne sprawdzenie czy przy kasie jest nadajnik? A telefon do żony, przez który go wytropili Meksykańce?

No i jeszcze jedna uwaga - czy tak łatwo było przejść przez granicę między USA i Meksykiem w tamtych latach?

Odpowiedz
(26-11-2015, 19:17)Juby napisał(a): No i jeszcze jedna uwaga - czy tak łatwo było przejść przez granicę między USA i Meksykiem w tamtych latach?

Zależy od której strony się szło.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości