Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
(24-02-2026, 23:32)Pitero napisał(a): Śmieszne. Oglądam te wszystkie spin-offy i prequele "Yellowstone" do końca ale samego głównego serialu jakoś nie mogę się zmusić. Obejrzałem pierwszy sezon, a właściwie zmęczyłem i nie mam w ogóle ochoty kontynuować. Nie wciąga po prostu. Ale wszystko co jest dookoła tego serialu oglądam bez popity, zwłaszcza dwa sezony "1923" to już klasyk.

Może postanowiłeś obejrzeć w kolejności chronologicznej? Poczekasz na wszystkie prequele i gdy polecą to wtedy Yellowstone,w  ktorym czasami pojawiają sie bohaterowie z 1883, takie krótkie sceny pokazujące co się działo z Jamesem Duttonem po prequelu. 

A na serio to spinoffy/prequele są dużo lepsze od  Yellowstone i nie ważne czy mowimy o 1 serii czy ostatniej. Pewnie dlatego, że nie trwają ileś sezonów, ale historie zamykane są gora w dwóch sezonach, więc historia nie jest rozwodniona. A nawet jak pojawiają się trudne sprawy, wątki, jak z Dynastii np miłosne, które są w każdym serialu z tego uniwersum, ale nie przeszkadzają, bo są skondensowane, a w Yellowstone się ciągną  w nieskończoność.  Spinoffy/prequele nie zaczynają męczyć,  bo widz nie zdąży się porządnie zirytować, gdyż serial się już kończy.

Odpowiedz

spoko może być
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Kiedyś zmniejszano dzieciaki, ale dziś nie ma dzieciaków, więc zmniejsza się „child-free wife” TM ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Fajne, ale wygląd jest tak ciulowy. Jak oglądam trailery seriali Disneya czy HBO to nie wyglądają one aż tak mdło jak te netflixowe.

Odpowiedz
Obsada Netflixowego live-action serialu "Scooby -Doo":

[Obrazek: 654661012-1292263603037514-8089055768207092683-n.jpg]

Z jednej strony jestem w szoku bo Netflix, z drugiej po klęsce "Velmy" jest to logiczne, że nie wcisnęli tam żadnych mniejszości i innych wynalazków.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
To na pewno Netflix? :) Kurde, nie wierzę. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Też jestem w szoku, widać już nawet w Netflixie stwierdzili, że może tym razem warto wyciągnąć jakieś wnioski z porażki konkurencji (i "kilku" własnych) i może chociaż nie zrażać ludzi już na etapie samego castingu. Fajnie, jakby to była rzeczywista zapowiedź jakichś zmian a nie tylko jednorazowy wybryk, choć ręki za to uciąć bym sobie nie dał :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Zwracam tylko uwagę że jedyna w miarę znana twarz w obsadzie to Daphne. Zakład że będzie super duper girl bossem?
Ta Velma wygląda jak jeszcze jedna aktorka która byłaby lepszą Ellie niż Chupacabra Ramsey.

Odpowiedz
(18-03-2026, 22:01)Paszczak napisał(a): Zwracam tylko uwagę że jedyna w miarę znana twarz w obsadzie to Daphne. Zakład że będzie super duper girl bossem?

A ja nie muszę się zakładać, że Velma będzie lesbą, bo tu Netflix już da swe 3 centy i zresztą to prawda objawiona jak Kudłaty vel ćpun ;).

TBW. Nie powinno się znaleźć w temacie o Hannie-Barberze?

Odpowiedz
Nie powinno, bo to nie jest animacja ale jak ktoś ma chęć to może przenieść.

Paszczak napisał(a):Zwracam tylko uwagę że jedyna w miarę znana twarz w obsadzie to Daphne

No jeszcze ten młody co będzie m̶a̶r̶s̶z̶c̶z̶y̶ł̶ grał Freda jest w miarę rozpoznawalny, widziałem go w paru filmach i serialach, które kiedyś zdarzyło mi się obejrzeć. A że Daphne będzie girl bossem to raczej oczywiste, w każdym razie jakiś krok w dobrym kierunku został zrobiony samym castingiem i oby to nie była tylko taka zmyłka, co by nikogo nie wkurwić już na samym początku :)

Odpowiedz
Nie pokazali jeszcze Scoobyego, może jemu zmienią rasę.

Odpowiedz
Scooby'ego oczywiście zagra Pit Bull, najbardziej czarnuchowa z ras.
Boli tym bardziej że w oryginale to przecież Dog NIEMIECKI.

Odpowiedz
Co tak ograniczacie? Pojedźmy dalej. Może Scooby będzie kotem?

Odpowiedz
Trans-wege-suką.

Odpowiedz
Pewnie to kwestia doboru fotki, ale wizualnie tylko ten Fred nie dostarcza.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Chłopak grał w netflixowym Lost in Space.
Jego postać była przyczyną dla której obejrzałem tylko jeden sezon netflixowego Lost in Space.
Cytując moją mamę starowinkę, która oglądała wraz ze mną: "ch.. w d... temu je...emu gnojkowi".

Odpowiedz

Cytat:Każda kosa trafi na swój kamień. „Awantura” powraca z nową obsadą i nowym konfliktem, który wybucha, kiedy młoda para obserwuje kłótnię swojego szefa z żoną. Rozpoczyna się gra wzajemnych przysług i wymuszeń, której areną jest elitarny klub należący do koreańskiej miliarderki. W rolach głównych Carey Mulligan, Oscar Isaac, Cailee Spaeny i Charles Melton. Gościnnie występują Youn Yuh-jung i Song Kang-ho.

Premiera 2. sezonu „Awantury” 16 kwietnia.

I coś, co rzeczywiście zapowiada się interesująco:

Cytat:Prepare to visit the local haunts of Widow's Bay.

From creator Katie Dippold and director Hiro Murai, Matthew Rhys stars in Widow’s Bay, a new original series coming April 29 to Apple TV. https://apple.co/_WidowsBay

“Widow’s Bay” is a quaint island town 40-miles off the coast of New England. But something lurks beneath the surface. Mayor Tom Loftis (Matthew Rhys) is desperate to revive his struggling community. There’s no wifi, spotty cellular reception, and he must contend with superstitious old locals who believe their island is cursed. He wants these people to respect him. They don’t. They think he is soft and cowardly. And he is. But Loftis is determined to build a better future for his teenage son and turn the island into a tourist destination. Miraculously, Loftis succeeds: tourists are finally coming. Unfortunately, the locals were right. After decades of calm, the old stories that seemed too ludicrous to be true start happening again. “Widow’s Bay” blends genuine horror with an undercurrent of character-driven comedy. Rhys stars alongside an ensemble cast led by Kate O'Flynn, Stephen Root, Kingston Rumi Southwick, Kevin Carroll and Dale Dickey.

Hailing from Apple Studios, “Widow’s Bay” is created, showrun, executive produced and written by Dippold. Murai executive produces alongside Carver Karaszewski, Claudia Shin and Rhys. Murai directs five episodes this season, in addition to directors Ti West, Sam Donovan and Andrew DeYoung.

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
Kokon + ET + współczesność+ Netflix.. tak to czuję

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości