Ojciec chrzestny - najlepsza trylogia świata:)
To był audiobook po ang xD

Ale chętnie kiedyś obczaje wersję z Gajosem
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(14-01-2022, 21:48)szopman napisał(a): Może to dlatego tak się zajarałem bo trafiłem na zajebisty audiobook z podziałem na rolę. Aktorzy naprawdę super robote zrobili, muzyka też dodaje klimatu.

Mnie tam znismaczało jaka jest momentami prostacka, knajacka. Już na samym początku ten opis jak Sonny posuwa tą kobietę i jak później "sperma spływała jej po nodze".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Hehe, może też dlatego mi się podobała, czytałem jak miałem koło 13 lat :) pamiętam dobrze ten fragment o operacji zwężania pochwy jakiejś laski i jak oglądałem film pierwszy raz to byłem zawiedziony, że nie ma tego wątku.

Odpowiedz
(15-01-2022, 01:49)shamar napisał(a):
(14-01-2022, 21:48)szopman napisał(a): Może to dlatego tak się zajarałem bo trafiłem na zajebisty audiobook z podziałem na rolę. Aktorzy naprawdę super robote zrobili, muzyka też dodaje klimatu.

Mnie tam znismaczało jaka jest momentami prostacka, knajacka. Już na samym początku ten opis jak Sonny posuwa tą kobietę i jak później "sperma spływała jej po nodze".

Ale jakie to na tamte czasy musiało być mocne, takie pisanie bez owijania w bawełnę o takich rzeczach
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(15-01-2022, 00:13)szopman napisał(a): To był audiobook po ang xD

Ale chętnie kiedyś obczaje wersję z Gajosem
Nie wiedziałem, że za granicą zrobili to samo. Też nie ma efektów dźwiękowych czy jest komplet?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Sporadyczna muzyczka tylko. Ale cały voice cast jest naprawde super. Gość, który podkładał głos Vito starał się żeby brzmiało w miarę jak Brando.
Jakbyś chciał obczaić to moge napisać na priv ;)

Odpowiedz
(15-01-2022, 00:07)Corn napisał(a): Przynajmniej mam autograf Gajosa :)

A Gajos to klub buców czy klub super gości? Gdy prosiłeś o autograf to nie kazał Tobie spierdalać jak małemu Pazurze? ;)

Swoją drogą, zamieszczam zajebisty tribute.

Odpowiedz
Cytat:A Gajos to klub buców czy klub super gości? Gdy prosiłeś o autograf to nie kazał Tobie spierdalać jak małemu Pazurze? ;)
Przemiły, kulturalny starszy pan :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Pewnie kto zna, to już słuchał, ale muszę tutaj polecić trzy odcinki audycji Michała Oleszczyka o całej trylogii Ojca Chrzestnego plus w trzeciej części sporo o karierze Coppoli między dwójką i trójką: https://open.spotify.com/episode/4rOOr3x2CCZH795PRrvrqb ileż tam w domknięciu trylogii jest kontekstów poruszonych to głowa mała, aż nabrałem wielkiej ochoty na powtórkę. Polecam zwłaszcza rozkminę o zmianach w wersji CODA: to wszystko brzmi jak jeden z najsensowniejszych zmian w historii wersji reżyserskich., a wcześniej nie zgłębiałem tematu i wydawało mi się, że to taka fanaberia Coppoli.

Odpowiedz
De Niro rozwalił system, wcielając się w rolę młodego Vito.

Odpowiedz
To ja kolejny raz polecę "The Offer" - oglądajcie, bo serial naprawdę jest znakomity :)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ja poczekam na SkyShowtime i wtedy odpalam.
Swoją drogą Oleszczyk wspomina o serialu w ostatnim odcinku i poleca tylko najbardziej zatwardziałym fanom Godfathera, narzeka na to, że jeden z producentów jest wyidealizowany i w każdym odcinku podejmuje kluczowe decyzje, które ratują produkcję filmu, prawda to?

Odpowiedz
Na SkyShowtime bedzie tez Yellowstone więc wiem już co muszę tam obejrzeć ;)

Odpowiedz
No tak, tylko że jasno mamy powiedziane, że dla Ruddy'ego, w którego wciela się Miles Teller, ten film to "make or break" w Holly, dlatego jest to jego oczko w głowie i robi wszystko, żeby inni mu tego projektu życia nie ujebali. A czy wyidealizowany? Fabuła serialu jest oparta o jego zapiski i wspomnienia z pracy przy filmie i był konsultantem całości (wypowiada się nawet w kilkuminutowych "inside the episode"). Zresztą, ja żadnym zatwardziałym fanem "Godfathera" nie jestem, film powtórzyłem sobie po wielu latach dopiero dzień przed obejrzeniem serialu a i tak wciągnęło mnie jak bagno i oglądało się niesamowicie, także to gadanie Oleszczyka to takie głupio mundre pierdolenie dla samego pierdolenia.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(24-01-2023, 12:47)simek napisał(a): Swoją drogą Oleszczyk wspomina o serialu w ostatnim odcinku i poleca tylko najbardziej zatwardziałym fanom Godfathera, narzeka na to, że jeden z producentów jest wyidealizowany i w każdym odcinku podejmuje kluczowe decyzje, które ratują produkcję filmu, prawda to?
Nie wiem jak Ruddy, ale kiedyś czytałem autobiografię Evansa (wtedy szefa Paramountu), to ten bez zbędnego wstydu uznał, że "Ojca Chrzestnego" to w zasadzie on wyreżyserował a Coppola to tylko przeszkadzał na planie :D
Ile w tym % prawdy a ile autokreacji to oczywiście pewnie się już nie dowiemy. Wiadomo jak to z producentami bywa.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
To ja tylko dodam, że Matthew Goode w roli Evansa jest fenomenalny.

Odpowiedz
Zaryzykuję stwierdzenie, że najlepszy z całej ekipy. MG nie gra, on po prostu jest siedmiokrotnie żonatym playboyem i jednym z największych producentów filmowych tamtych czasów.

Urodził się do tego typu ról - kolejny przykład: Antony Armstrong-Jones w The Crown.

Odpowiedz
(24-01-2023, 11:14)simek napisał(a): Pewnie kto zna, to już słuchał, ale muszę tutaj polecić trzy odcinki audycji Michała Oleszczyka o całej trylogii Ojca Chrzestnego plus w trzeciej części sporo o karierze Coppoli między dwójką i trójką: https://open.spotify.com/episode/4rOOr3x2CCZH795PRrvrqb ileż tam w domknięciu trylogii jest kontekstów poruszonych to głowa mała, aż nabrałem wielkiej ochoty na powtórkę. Polecam zwłaszcza rozkminę o zmianach w wersji CODA: to wszystko brzmi jak jeden z najsensowniejszych zmian w historii wersji reżyserskich., a wcześniej nie zgłębiałem tematu i wydawało mi się, że to taka fanaberia Coppoli.
Dzięki Siemek! Na pewno odsłucham w trakcie moich 12km marszów. Jestem świeżo po rewatchu całej trylogii w trakcie podróży do Polski w grudniu.

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon