PRODUCT PLACEMENT w filmach i serialach
Book of Eli jest skarbnicą product placementu. O to przykład Uśmiech

[Obrazek: 2hnb4vs.jpg]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Tu jego specyficzny typ, bo "product placement nieświadomy", czyli Statoil i Coca Cola w "300 milach do nieba". Oczko

[Obrazek: pdvd061.th.jpg]
[Obrazek: pdvd058o.th.jpg]
[Obrazek: pdvd060y.th.jpg]
[Obrazek: pdvd062e.th.jpg]
22.04.2011

Odpowiedz
Fajny placement Twinkies był w Zombieland. Podoba mi się taki bezpośredni styl bez udawania, że nie chodzi o wciskanie ludziom crapu.

Odpowiedz
Snappik - a mi się wydaje, że to nawet obok PP nie leży. Dlaczego? PP ma na celu zwrócenie uwagi na produkt (w pierwszej kolejności), aby zachęcić konsumentów do jego zakupu, a w drugiej zwrócić uwagę na markę (budowanie świadomości konsumenckiej). Motorola, jak i wiele innych rzeczy pokazanych w TBoE to przeżytki, relikty minionej epoki - a celem ich umieszczenia w filmie nie jest promowanie marki, tylko urzeczywistnienie opowiadanej historii (widz utożsamia się ze światem filmu poprzez znane jemu firmy).
loading podpis...

Odpowiedz
Bezedura Oczko Motorola zapłaciła za to, aby pokazać iż produkty tej marki potrafią przetrwać wojnę nuklearną. To samo z Ipodem Denzela Uśmiech
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
To znaczy... nie - to producent filmu wysłał zapytanie do Motoroli, czy mogą użyć marki, czy mają zakleić. (ten sam motyw sprawił, że w scenie z puszką CC Vigo Mortensen [TR]nagrywał ja kilkanaście razy, za każdym razem zmieniając napój, bo nie wiedzieli, czy CC wyrazi zgodę).

Wiesz, PP to "Kucharek" w M jak Miłość, albo Provident, czy też samochody Renault u wszystkich głównych bohaterów danego filmu (kiedy producent tego auta płaci za promocję marki w ten sposób).
loading podpis...

Odpowiedz
rozwaliło mnie, kiedy w X-files Samotni Strzelcy rozszyfrowywali costam na Macu... No kurde, moc to jedno, ale czemu szajka walcząca ze spiskami i szpiegowaniem obywateli używa najbardziej szpiegowskiego sprzętu od Apple? Język
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Nie wiem czy to PP ale to moje spostrzerzenia

W filmie Cast Away poza światem Główny bohater grany przez Toma Hanksa pracuje w FedExie

W Świątecznej gorączce z Arnoldem Schwarzeneggerem, przez krótki czas na ulicach w paradzie bierze udzial Sonic (Główny Bohater gier Segi a zarazem Maskotka tejże firmy)

W Filmie Hitman, w jednej scenie, Duży uśmiech Niedzielni gracze grają w Grę Hitman Blood Money
ARE YOU OKAY....BUSTWOLF

Odpowiedz
Pablo1989 napisał(a):W filmie Cast Away poza światem Główny bohater grany przez Toma Hanksa pracuje w FedExie

Przeciez Cast Away to najdluzsza i najdrozsza reklama w historii: cokolwiek, kiedykolwiek - dostarczymy i nie ma huja Oczko
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wychodzi na to, że tak - ale ponownie, FedEx nie zapłaciło ani grosza za reklamę, a producenci musieli prosić o zgodę na użycie marki (przed rozpocząciem zdjęć). FedEx miało obawy, o tę katastrofę i jak to wpłynie na odbiór firmy. Po obejrzeniu części filmu, prezydent FedEx tak był zadowolony z końcowego efektu, że sam wygłosil przemówienie na powrót Tomka, które można zobaczyć w filmie (na lotnisku).
loading podpis...

Odpowiedz
Tak, tak - prawia o tym w dodatkach do filmu. Tom powinien na wyspie spalic logo FedEx wykrzykujac, ze zmarnowali mu zycie..."a te dykty kurwa ciezkie" <rotfl>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Zauważ, że cały film jest okryty markami: Spalding, FedEx, i ta druga firma od piłek (konkurencja Spalding). Generalnie, to wg mnie marny PP. Ot, ukazanie, że człowiek jest z tej Ziemii.
loading podpis...

Odpowiedz
Cytat:i ta druga firma od piłek (konkurencja Spalding).

To teraz rozumiem o co chodzi w tym dowcipie z dentystą Uśmiech
Ta druga firma to oczywiście Wilson :wink:

Odpowiedz
Jeśli product placement ewoluuje w takim kierunku, myślę że należy się bać:

http://www.slashfilm.com/wtf-zookeeper-advertising-inserted-how-met-mother-reruns/

Żenujące? To chyba najdelikatniejsze słowo jakim można to określić.

Odpowiedz
Przerażające... o_o

Odpowiedz

Panowie, nie idzcie ta droga Oczko

Odpowiedz
nie głupie - ale też mało potrzebne :/ (i niebezpieczne w pewnych aspektach)
loading podpis...

Odpowiedz
Ojtam, jakieś padaczne sitcomiki. Jak HBO zacznie się w to bawić, to będziemy mogli się zamartwiać Uśmiech

Odpowiedz
widmo placement
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
"Ewolucja" to jedna wielka reklama "Head & Shoulders".

W serialu "Smallville" jedna z bohaterek w 6 sezonie nagminnie podkreśla że jeździ Toyotą Yaris. Do tego w 10 sezonie wszyscy korzystają z Windowsa, nawet Strażnica Ligii Sprawiedliwości działa na Windows 7, oczywiście mamy ciągłe zbliżenia na pulpit z "okienkami", gdyż jest to jedyna słuszna tapeta jaką każdy sobie ustawi Oczko

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości