Ankieta: O czym opowiada Plac Zbawiciela?
O B
[Wyniki ankiety]

Plac Zbawiciela
Po obejrzeniu tego filmu reżysera będe omijał szerokim łukiem... jak mu tam? Krauze coś w tym rodzaju brrrrrrr, forma tak dołująca i niestrawna że to chyba tylko w polskim kinie takiego gniota można zrobić.

Film potwierdza jedno: zapaś polskiego kina (wtedy gdy się ukazał), a to że film wygrał tam jakieś nagrody polskie (orły czy coś w tym rodzaju) świadczy dobitnie o tym że nie tylko reżyser ma sieczkę w głowie ale również cała kapituła skupiona przy filmie polskim.

Z takim poziomem nigdy nie będziem mogli konkurować ze światem. Wychrzanić stare towarzystwo i dać szanse młodym.

Odpowiedz
Drobna prośba: zanim urodzisz kolejny post, zastanów się dwa razy. <ok>

Odpowiedz
Ja swoją wypowiedzią trochę nawiązywałem do programy "Po mojemu" W. Cejrowskiego, on tam krytykował filmy Kieślowskiego, że są "ciężkie" i nie do oglądania i w sumie miał trochę racji (choć nie uważam go za eksperta filmowego, gdyż zachwycał się mega mydlaną operą czyli Tytanikiem), ALE nie wrzucałbym wszystkich filmów tego autra do jednego worka np. w Białym było trochę scen humorystycznych. No ale jeśli mielibyśmy porównywać FORMĘ (bo nie mówię tu o treści panie BM) porównywać FORMĘ filmów Kieślowskiego z tym co Krauze serwuje no to jest dzień do nocy...

ps. widze że Mefisto również negatywnie się wyraża o tym filmie i słusznie bo film niestrawny jak zgniłe jaja.

ps. jak ktoś zachwyca się przereklamowanymi gniotami (Kill Bill, Tytanik, Bondy, ten nowy film z batmanem, coś tam rycerz chyba czarny, nie pamiętam itp.), to jednak coś mówi o jego poziomie filmowym.

Odpowiedz
kyle napisał(a):choć nie uważam go za eksperta filmowego, gdyż zachwycał się mega mydlaną czyli Tytanikiem
Zachwycanie się "mega mydlaną Titanikiem" to warunek czy ktoś oceni cię jako eksperta filmowego czy nie.
LOL <ok>
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Co to jest mega mydlana?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości