Playstation 4 & Xbox One
Naprawdę mi się podoba. Mam nadzieję, że kolorystyka konsoli również będzie taka sama.

[Obrazek: rRkeO2d.jpg]

[Obrazek: ZfoMtCj.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Jak dla mnie kolorystyka średnia, na pewno ładniej prezentowałby się cały biały albo cały czarny, ale na dobrą sprawę to dosyć mało istotne jak pad wygląda.
Dla mnie z padami jest jak z komórkami: już lata temu osiągnęły poziom poza którym żadne bajery mi do szczęścia nie potrzebne - do końca życia mógłbym grać na tym od X360, no ale taka logika rynku, że lepsze jest wrogiem dobrego, więc teraz pady będą miały jeszcze więcej bajerów i pewnie będą kosztować ze 400 zł sztuka.

Odpowiedz
Wszystkie przyciski w jednym kolorze? Średnio mądry pomysł. Mogli też od razu usunąć z nich ksztalty, bo na co to komu.

Odpowiedz
Pad od xboxa one jest najlepszym padem ever. Ten od PS5 wyglada na straszne, plastikowe, niewygodne gowno hi-end.

Odpowiedz
I jeszcze ten mechanizm że spusty będą miały regulowany opór: widzę tutaj kandydata na pierwszą rzecz, która się zepsuje :p

Tak czy siak PS5 kupię, bo specjalnie zrobiłem tak, że obecna generacja Xbox, a kolejna PS5 żeby móc nadrobić wszystkie hity z PS4.

Odpowiedz
[Obrazek: 5WHmvzF.png]

Odpowiedz
To chyba jest przeróbka fanowska.

Owszem, ten wygląda fajnie.

Odpowiedz
Akurat regulowany opór i haptyka to ficzery których jestem naprawdę ciekaw. Widzę w tym spory potencjał, nie jako rewolucję w graniu, ale wisienkę na torcie wzmacniają doświadczenie. Sam pad bardzo ładny.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
W obecnych padach największą bolączką są analogii. Ze swojej doświadczenia wiem, że najbardziej dostawały po tyłku w trakcie grania w multiplayera TLOU. Aktualnie korzystam z trzeciego pada i za każdym razem, kiedy ponownie wkręcałem się w tę grę to miałem z nimi problem. Obecnie lewy analog ponownie zaczyna powoli stwarzać problemy - w momencie ruchu w lewy górny róg postać nie porusza się płynnie, np zamiast biec, spaceruje. Mocno uciążliwe. Tym bardziej zastanawiające, że jak odpalę FIFĘ czy inną grę, to wszystko jest ok. Zaznaczę jednak, że nie jest to tylko i wyłącznie mój problem bo znajomi też z tego powodu musieli pady wymieniać, dlatego mam nadzieję, że w przypadku PS5 ten problem zostanie usunięty.

Odpowiedz
O, np. wyobraźcie sobie jak będzie się grało w FPS-y z takim haptycznym padem. Opór triggera będzie odpowiadał faktycznemu oporowi spustu w broni. Każdy strzał i przeładowanie odpali szereg różnych haptycznych smyrków, przypominających ruch komponentów broni.
To samo w ścigałkach, różne wibracje przy jeździe po różnych nawierzchniach, większy opór hamulca i mniejszy pedału gazu.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
No super. Podziała pół roku i będzie trzeba wymieniać :P

Odpowiedz
Może taki jest chytry plan Sony?

Odpowiedz
[Obrazek: 93515136_4374071135940195_87523825215613...e=5EBA509C]

<333
W końcu zagram

Odpowiedz
O, spoko. Grałem w Uncharted jedynkę i mnie mega wynudziła, te powtarzające się do znużenia lokacje i tylko szczylanie na zmianę ze szczylaniem. Ale następne części mają wyraźnie lepsze opinie, wiec rozumiem, że tu się będę bawił lepiej?

Odpowiedz
Uncharted 1 to padaka z perspektywy czasu - ograłem ją mocno się zmuszając, żeby zaliczyć historyjkę i polecieć chronologicznie serię.
Natomiast U2/U3 to dla mnie perełki PS3 i esencja "Indiana Jones w gierkowej wersji" - do dzisiaj mam w głowie level z czołgiem z U2 <3
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
O, to dość istotne opinie dla mnie. Naczytałem się, że to najlepsza seria gier na PS. Mam jakiś taki nawyk, że przy seriach tego typu staram się iść chronologicznie i tym sposobem jestem w połowie U1 od pół roku, jak nie dłużej. Skoro jednak różnica między pierwszą częścią, a kolejnymi jest tak duża, to chyba przemęczę i pójdę do kolejnych.
.

Odpowiedz
U1 strasznie mnie zmęczyło, bo liczyłem na nowoczesną wersję Tomb Raidera. Niestety, tam jest dość schematyczna struktura tj. przejedziesz kawałek terenu, a potem masz sekcję-arenę strzelankową - i tak do porzygu.
W kolejnych częściach jest to zdecydowanie lepiej zrobione, ale nadal - to nie jest eksploracyjny Tomb Raider i trzeba mieć to na uwadze :)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Czy ktoś ma może PS4 Pro w najnowszej rewizji, CUH 7216B?

Odpowiedz
Co do Uncharted, to nie powiedziałbym że z jedynką trzeba się jakoś szczególnie męczyć, bo jest bardzo przyjemna, nawet jeśli mocno schematyczna (czyli jak 95% gier?), warto ograć jeśli chce się lecieć z całą serią, zwłaszcza że długa to ona nie jest. To w dwójce i trójce poziom szybuje do góry, więc wydaje się że jedynka jest słaba.

Odpowiedz
To znaczy Uncharted 1 to ciągle przyjemna gierka z fajną fabułą, ale jednocześnie czuć że pod względem gameplayowej reżyserii siedziała jeszcze w czasach PS2. Stąd też sporo mało kreatywnego strzelania i pewna monotonia z tym związana. 

Jak kogoś rozpieszczyły z tej generacji to może być problem z przyswojeniem stylu rozgrywki, jaki prezentuje "jedynka". Tym niemniej i tak remaster trochę tutaj poprawił. 

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon