Poczta, kurier, te sprawy
widmo nieufności
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Shamar, podaj mi numer konta matki, ojca, brata, siostry, kuzyna, sąsiada - przeleję, a oni oddadzą gotówkę. No bo sorry, ale nie będę płacił połowy ceny filmu za przesyłkę za pobraniem.:) W ogóle jak możesz żyć bez konta? Jeśli pracujesz w budownictwie, jeszcze zrozumiem, bo tam się wymienia gotówką z wiadomych względów ( :) ), ale w każdej innej branży pracodawcy preferują przelewy.

Odpowiedz
(25-02-2013, 09:39)military napisał(a): W ogóle jak możesz żyć bez konta?

Nigdzie nie pisałem, że nie mam. Po prostu nie mogę mieć ruchu na nim ;)
A do wysyłek i tak miałem założyć nowe. I tylko o to chodzi.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zamówiona w Amazonie standardowa przesyłka pocztowa przyszła... kurierem. Dwa dni przed najwcześniejszą oczekiwaną datą odbioru.

Amazon, fuck yeah.

Odpowiedz
Też jestem zadowolony ze współpracy z Amazonem, i w UK, praktycznie każda zamówiona paczka, przychodzi do mnie w przeciągu 1-2 dni.

Natomiast ostatnio zamawiałem Far Cry 3 na Xboksa, dla chrześniaka w Polsce. Dodałem, po prostu drugi adres do mojego konta i wybrałem Super Saver Delivery, czyli darmową przesyłkę do Polski - planowany okres dostarczenia był taki sam, jak w Twoim przypadku, military. Paczkę zamawiałem w niedzielę wieczorem - gra została dostarczona w środę rano. Amazon jest naprawdę spoko. :)
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
(26-02-2013, 11:12)BezcelowyAlbatros napisał(a): Też jestem zadowolony ze współpracy z Amazonem, i w UK, praktycznie każda zamówiona paczka, przychodzi do mnie w przeciągu 1-2 dni.

Ja się trochę wkurzyłem, bo mam wykupione Amazon Prime (darmowa wysyłka przez cały rok), a od 1 stycznia one-day delivery nagle nie obejmuje mojego kodu pocztowego. Mega to wkurzające, bo kiedy zamawiam coś większego muszę mieć nadzieję, że akurat ktoś będzie w domu, żeby paczkę odebrać. Wcześniej zamawiałem wszystko w piątki i w sobotę spokojnie czekałem na przesyłkę.

Muszę w końcu znaleźć sekundę i napisać do nich - będą musieli mi jakoś zadośćuczynić wyrządzone szkody moralne, tym bardziej, że koszt Prime'a to prawie 50 funtów, a ważny jeszcze do września.

Odpowiedz
Amazon jest zajebisty, tylko czemu cały czas go w Polsce nie ma? Od kilku ładnych lat pojawiają się doniesienia, że już już, w przyszłym kwartale zacznie działać, a tutaj jak go nie było tak dalej nie ma i nawet mi się zdaje, że sprawa przycichła, bo ostatnio nigdzie nie spotkałem się z planami ekspansji tej firmy do Polski.

Odpowiedz
Pogadałem właśnie z jakąś ciapatą klientką na ichniejszym czacie i pierwszy raz zdarzyło mi się trafić na niekumatą osobę. Próbowała mi wmówić, że mogę zamawiać z opcją one-day delivery, a potem wciskała mi, że Expedited delivery jest szybsze :). No ale w końcu ją naprostowałem i mam czekać na maila.

Generalnie ich obsługa klienta jest wzorowa. Złożyłem u nich parę miesięcy temu pre-ordera na Rock of Ages (16 funtów), którego wydanie było niezgodne z opisem. Skończyło się na tym, że mam na półce 2 kopie RoA na BD, jedną na DVD, a za całość zapłaciłem 10 funtów :).

Odpowiedz
(26-02-2013, 12:08)Perfik napisał(a): Generalnie ich obsługa klienta jest wzorowa. Złożyłem u nich parę miesięcy temu pre-ordera na Rock of Ages (16 funtów), którego wydanie było niezgodne z opisem. Skończyło się na tym, że mam na półce 2 kopie RoA na BD, jedną na DVD, a za całość zapłaciłem 10 funtów :).

Zapewne w "dzikim kraju" o takich zadośćuczynieniach można zapomnieć. Tutaj nawet w zwykłych sklepach zdarzają się mendy, którym się wydaje, że trwają w poprzedniej epoce.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(26-02-2013, 11:43)simek napisał(a): Amazon jest zajebisty, tylko czemu cały czas go w Polsce nie ma?
Bo by Empik upadł :)

Odpowiedz
Amazona zjedzą w podatkach, a żeby zaoszczędził, pewnie nie będzie free super saver delivery. Nie wspominając o jakości obsługi - jeszcze nie zdarzyło mi się w Polsce kontaktować z obsługą, która by nie podchodziła do mnie jak do petenta. Amazon niech zostanie tam gdzie jest. I tak taniej jest zamówić w UK niż w polskich sklepach.

Odpowiedz
Predzio, uważasz że gdybyśmy mieli Amazon, to taka np. Gra o Tron S2 na blu kosztowałaby 100 zł jak w USA, a nie 250? Bo ja wątpię.

Przyłączam się do pochwał w kierunku amazoglo (nie pytajcie skąd takie określenie :P ), a tym samym DHLa. Filmy wysłane z UK w środę dostałem w piątek :)

Odpowiedz
Czekam sobie na kuriera z DHL z paczką z amazonu, która miała być dostarczona w czwartek 20.06.2013. Jako, że mamy piątek a paczki nie ma zacząłem się niepokoić. Wszedłem na dhl.de by namierzyć paczkę i co? Kurier "był" ale mnie "nie zastał" Paczka jest przechowywana a ja zostałem "powiadomiony". Problem w tym, że cały czwartek ktoś był u mnie w domu, więc wiem, że kurier nie przyjechał, a ja nie zostałem powiadomiony bo nikt do mnie nie dzwonił, na mejlu tez nic nie ma...
Infolinia do 18:30. Mają szczęście bo bym bardzo krzyczał.
Kochany DHL
Ostatnio widziane:
filmweb

Odpowiedz
Standard. U mnie zmorą na osiedlu jest jeden leniwy listonosz. Skurwiel nawet nie pofatyguje się, żeby zadzwonić domofonem i spytać, czy ktoś jest tylko od razu wypisuje awizo.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(21-06-2013, 20:00)Hitch napisał(a): Standard. U mnie zmorą na osiedlu jest jeden leniwy listonosz. Skurwiel nawet nie pofatyguje się, żeby zadzwonić domofonem i spytać, czy ktoś jest tylko od razu wypisuje awizo.
U mnie jest inny geniusz. Zostawia Paczki u sąsiadów. Niby fajnie, bo nie trzeba biegać, ale ja jakoś sobie nie życzę, żeby paczki warte często po kilkaset PLN trafiały w obce ręce. Ktoś popsuje, zgubi, ukradnie i szukaj winnych...
Ostatnio widziane:
filmweb

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości