Polscy lektorzy
Nie wiedziałem, gdzie wcisnąć ten wątek, ale wydaje mi się, że to temat najbliższy ADIemu.

Ostatnio leciała w TV "Sekcja 8". Film już dawno widziałem, ale cholernie przypadł mi do gustu głos lektora - ogólnie pasujący do takich "śledczych" filmów. Poszperałem w internecie w poszukiwaniu informacji o polskich lektorach i niestety nie znalazłem tego zbyt wiele.

Stąd ten topic: może ADI pokusiłby się w wolnym czasie o stworzenie działu o ludziach wykonujących w naszym kraju ten zawód? Zdaję sobie sprawę, że to nie jest robótka na dwie godzinki, ale myślę, że w portalu o tak bogatych zasobach informacji polscy lektorzy powinni otrzymać swoją miejscówkę. Warto, choćby dla Macieja Gudowskiego :)

PS. Wybacz ADI, że "zaganiam" Cię do roboty. Po prostu wydajesz mi się kompetentny w tej dziedzinie :)
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
Nie wiem co wspolnego ma lektor z f/x, tak czy inaczej topic o lektorach juz mamy: http://www.forumkmf.pl/viewtopic.php?t=1813 ;)

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Nie wiem co wspolnego ma lektor z f/x, tak czy inaczej topic o lektorach juz mamy: http://www.forumkmf.pl/viewtopic.php?t=1813 ;)

Ma tyle wspólnego, że to kategoria w pewnym sensie techniczna, a tymi zajmuje się ADI. Dlatego tutaj wrzuciłem :?

Dzięki za linka.
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
F/X to efekty specjalne.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):F/X to efekty specjalne.

Żyję na ziemi już jakiś czas i skrót ten jest mi ogólnie znany :D
W pierwszym poście wyjaśniłem genezę swojego postępowania m.in. po to by nie być zmuszonym do pisania trzeciego z kolei wyjaśnienia. Aby jednak pozostawić swoje zeznania na poziomie wyczerpującym dodam, że nie zauważyłem podczas pisania topicu działu o TV, DVD itd. za co serdecznie przepraszam wszystkich pałających chęcia wytłumaczenia mi domniemywanego przeznaczenia sekcji F/X :wink:

Odpowiedz
Skąd ta nagła restrykcja? To co w tym dziale robią tematy 'format obrazu' i 'jakość obrazu'?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości