(25-04-2009, 01:16)Mental napisał(a): EDITOdpisałbym Ci, ale słabo pamiętam film i muszę sobie go odświeżyć by pewnie stanąć do walki z Tobą o tą bardzo drażliwa kwestie zemsty.
Danus napisał(a):motyw zemsty też występuje w tych dwóch filmach.
z ciekawości: gdzie w true romance motyw zemsty? o ile mnie pamięc nie myli, o śmierci ojca slater się nie dowiaduje. że niby mści sie za pobicie dziewczyny? zresztą nawet jeśli, to ja ci i tak mowie, ze w prawdziwym romansie nie ma śladu mszczenia się nikogo na nikim - z tej prostej przyczyny, że slater najpierw z premedytacją kradnie prochy należąca do mafii, narażając tym samym swoją dziewczynę (i ojca) na niebezpieczeństwo, a potem chce je opchnąć, wystawiając się na odstrzał. w efekcie dziewucha slatera z powodu jego głupoty dostaje wpierdol od gandolfiniego. i teraz mi powiedz: za co niby slater miałby się mścić? za to, że urodził sie głupi? a końcowa strzelanina z jego udziałem, która wywiązała się w sumie przez przypadek i dalej zabrnęła w totalnie nieskoordynowaną obustronną rzeźnię, to nie ukoronowanie kina zemsty, ale jedno wielkie westernowe huzia - nieważne motywy, ważne, żeby utorować sobie drogę do wolności wystrzelonymi kulami.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
Directed by James "THE KING" Cameron
07-02-2013, 21:46