Prawdziwy Romans (1993)
(25-04-2009, 01:16)Mental napisał(a): EDIT

Danus napisał(a):motyw zemsty też występuje w tych dwóch filmach.

z ciekawości: gdzie w true romance motyw zemsty? o ile mnie pamięc nie myli, o śmierci ojca slater się nie dowiaduje. że niby mści sie za pobicie dziewczyny? zresztą nawet jeśli, to ja ci i tak mowie, ze w prawdziwym romansie nie ma śladu mszczenia się nikogo na nikim - z tej prostej przyczyny, że slater najpierw z premedytacją kradnie prochy należąca do mafii, narażając tym samym swoją dziewczynę (i ojca) na niebezpieczeństwo, a potem chce je opchnąć, wystawiając się na odstrzał. w efekcie dziewucha slatera z powodu jego głupoty dostaje wpierdol od gandolfiniego. i teraz mi powiedz: za co niby slater miałby się mścić? za to, że urodził sie głupi? a końcowa strzelanina z jego udziałem, która wywiązała się w sumie przez przypadek i dalej zabrnęła w totalnie nieskoordynowaną obustronną rzeźnię, to nie ukoronowanie kina zemsty, ale jedno wielkie westernowe huzia - nieważne motywy, ważne, żeby utorować sobie drogę do wolności wystrzelonymi kulami.
Odpisałbym Ci, ale słabo pamiętam film i muszę sobie go odświeżyć by pewnie stanąć do walki z Tobą o tą bardzo drażliwa kwestie zemsty.

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Miałem pisać o tym że "True Romance" i "Natural Born Killers" powstały z elementów jednego scenariusza autorstwa Tarantino ale uznałem że to filmowy suchar ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Zawstydziłeś mnie konkretnie. Idę się zabić deską do prasowania.

Odpowiedz
I takiego efektu oczekiwałem, moje EGO zostało połechtane :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Cytat:muszę sobie go odświeżyć by pewnie stanąć do walki z Tobą o tą bardzo drażliwa kwestie zemsty.

Nie wysilaj się. "Tru Romance" mam w dupie oraz wszystko, co z nim związane, dlatego nie licz na moją odpowiedź ;)

Odpowiedz
(07-02-2013, 22:00)SonnyCrockett napisał(a): I takiego efektu oczekiwałem, moje EGO zostało połechtane :P

przez Colina Firtha? :>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Przecież napisałem że penetrowałem filmografię. FILMOGRAFIĘ. FIL-MO-GRA-FIĘ :P

Odpowiedz
sranie w banie :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Widmo zemsty za hantelkę ;)

Odpowiedz
Dopiero teraz to obejrzałem i... chyba miałem za duże oczekiwania. Film ma znakomitą obsadę i kilka scen-perełek (dialog Walken-Hopper chyba najlepszy z tego wszystkiego, poza tym jeszcze cały występ Oldmana), ogląda się przez większość czasu dobrze, ale zakończenie to jakieś nieporozumienie - jakby zupełnie zabrakło pomysłu na to, co z tym wszystkim zrobić. To jeden z tych filmów, do których pewnie bym wracał gdyby nie to, że mając świadomość do czego to wszystko zmierza, z miejsca się odechciewa.

6/10 i powtórki całości nie będzie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon