CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,447
Liczba wątków: 29
(15-06-2022, 12:53)Doppelganger napisał(a): Pytam jak najbardziej serio: czy te "Predators" z Brodym warto oglądać? Podobno to niby kopia (nieudolna na pewno) oryginału.
Tandetny rimejk jedynki.Rżnie tak bezczelnie z oryginału, że wywraca się oczami. A ma dosłownie chyba jedną fajną scenę. Przy czym: nie jest to scena mordu stricte.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
15-06-2022, 12:56
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Mi to się nawet podobało, poza kuriozalnym głosem Brodyego który mówi jak Batman przez cały film.
15-06-2022, 12:57
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Predators było bardzo fajne, szybkie kino akcji, nie majstersztyk, ale solidne.
15-06-2022, 12:58
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,914
Liczba wątków: 11
A ma open end credits jak original?
I love this shit!
15-06-2022, 13:00
Stały bywalec
Liczba postów: 3,001
Liczba wątków: 0
Jeden rabin powie "tak", drugi powie "nie".
Ja bardzo lubię.
Gieferg powie ci, że to, właśnie, kopia jedynki. No jest sporo powtórzonych motywów, ale dla mnie różni się wystarczająco. Klimatem to mi z początku przypomina raczej coś w stylu "Cube" (nieznajomi wrzuceni w niezrozumiałą dla siebie sytuację i stopniowo starający się skumać, co jest grane). Niezły klimat, trzyma w napięciu, ekipa się - jak dla mnie - sprawdza. Stawiam film dużo wyżej nie tylko od tego ostatniego dziadostwa Blacka (bo to oczywiste), ale też "Predatora 2" z Gloverem, który myśli, że gra w "Zabójczej broni" i zabija klimat swoimi "dowcipnymi" monologami. Ale to moje zdanie, z którym wielu (że znowu przywołam Gieferga) stanowczo się nie zgodzi.
Edit: Heh, Doppelganger, ja do dzisiaj nie mogę skumać, czemu końcowe napisy "Predatora" są zrobione jak czołówka jakiegoś sitcomu.
15-06-2022, 13:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2022, 13:03 przez al_jarid.)
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,120
Liczba wątków: 57
Ja sie nawet z opinia wyzej zgadzam. Jest to w cholere lepszy film od dwojki, zwlaszcza realizacyjnie. Bo w dwojce Predatora chyba niedorozwoje robili, co pracuja Stan Winston Studio od wczoraj.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
15-06-2022, 13:03
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,914
Liczba wątków: 11
Nie wiem, ale Shane Black chyba nie skumał w ogóle w jakim filmie grał w 1987 roku.
Niewyobrażalne, ze taki cios mógł przyjść od członka oryginalnej ekipy.
@al_jarid: to ma swój urok lat 80tych ;)
Predator 2: od zawsze mam z tym filmem jakiś problem, mimo ze gra tam uwielbiany przez mnie
Chyba za duże oczekiwania po jedynce mialem.
15-06-2022, 13:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2022, 13:09 przez Doppelganger.)
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,348
Liczba wątków: 75
al_jarid napisał(a):Stawiam film dużo wyżej nie tylko od tego ostatniego dziadostwa Blacka (bo to oczywiste), ale też "Predatora 2" z Gloverem, który myśli, że gra w "Zabójczej broni" i zabija klimat swoimi "dowcipnymi" monologami.
Dowolna scena akcji z drugiego "Predatora" jest lepsza niż całe "Predators". O bekowej roli Grubeusza w tym drugim litościwie nie wspomnę (to odnośnie czepiania się Glovera).
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
15-06-2022, 13:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2022, 13:09 przez slepy51.)
Stały bywalec
Liczba postów: 4,949
Liczba wątków: 4
(15-06-2022, 12:53)Doppelganger napisał(a): Pytam jak najbardziej serio: czy te "Predators" z Brodym warto oglądać? Podobno to niby kopia (nieudolna na pewno) oryginału.
Solidny film. Oglądaj śmiało.
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
15-06-2022, 13:08
NUMA Director
Liczba postów: 2,092
"Predators" jest ok. Wprawdzie ma kuriozalny wątek z grubym Lawrencem Fishburnem no i to w zasadzie remake jedynki z domieszką "Cube", jak napisał al_jarid, ale generalnie jest mocno '80s style. A Brody nawet nieźle wypadł w roli twardziela (choć trochę przesadził z głosem :) ).
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
15-06-2022, 13:11
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,940
Liczba wątków: 15
Napiszcie proszę w spoilerze, co to za bekowy wątek bo nie chce mi się tracić czasu na Predators :)
15-06-2022, 13:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2022, 13:15 przez Corn.)
NUMA Director
Brody i jeszcze kilku gości (już nie pamiętam kto) natrafiają na wrak statku na planecie Predatorów. I w tym wraku żyje sobie od kilku miesięcy Lawrence Fishburne. Mimo tego, że ciągle musi się ukrywać przed Predziami i zdobywać żarcie, to jest gruby i w ogóle w pełni sił i zdrowia. Potem się jeszcze okazuje, że mu odwaliło od tej samotności. Tyle zapamiętałem z tego wątku :D Generalnie trochę tak jak ten dzieciak z trzeciego "Parku jurajskiego", tylko z grubym Fishburnem, zamiast nastolatka.
15-06-2022, 13:20
Stały bywalec
Szczerze mówiąc, nie widziałem w wątku Grubeusza za dużo beki. Jak dla mnie jest odpowiednio niepokojący, no i przynajmniej jest to jakiś nowy akcent w filmie, nie ściągnięty z oryginału.
15-06-2022, 13:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2022, 13:21 przez al_jarid.)
NUMA Director
Właśnie sam pomysł na wątek spoko, ale jego wykonanie było jak z jakiejś parodii. Przynajmniej tak to zapamiętałem.
15-06-2022, 13:21
CGI Paul Walker
(15-06-2022, 13:03)Danus napisał(a): Ja sie nawet z opinia wyzej zgadzam. Jest to w cholere lepszy film od dwojki, zwlaszcza realizacyjnie. Bo w dwojce Predatora chyba niedorozwoje robili, co pracuja Stan Winston Studio od wczoraj.
Do dwójki nic, co powstało później, nie ma startu. Kontynuacja prawie doskonała, która wynosiła coś nowego a nie kopiowała tak chamsko jak "Predators". Nawet film Blacka tak nie kopiował.
Dwójka to świetny (choć inny) kilmat i znowu bardzo dobre postaci. Rozszerzenie mitologii w inteligentny sposób.
Właściwie są tam elementy,. które przez budżet wypadły z jedynki. Uwielbiam. Reszta - do wapna
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
15-06-2022, 13:23
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,348
Liczba wątków: 75
al_jarid napisał(a):Jak dla mnie jest odpowiednio niepokojący
Gruby Laurence Fishburne wyglądający jakby właśnie wyszedł z McDonalda popierdalający w kostiumie Predatora rzeczywiście jest zajebiście niepokojący :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
15-06-2022, 13:24
Stały bywalec
(15-06-2022, 13:23)shamar napisał(a): Dwójka to świetny (choć inny) kilmat
Rzeczywiście inny, ale w zły sposób. Im bliżej finału, tym bardziej luzacko-komediowy. Gloverowi się jadaczka nie zamyka - gada sam ze sobą, rzucając suchymi dowcipasami. No i ta babka i jej komentarz chwilę po tym, jak z jej kibla wypada Predator. Eech, nie mogę. Po "Predatorze 2" i "The Predatorze" Blacka stwierdzam, że jednak wolę, kiedy temat Predatora jest potraktowany serio. Dlatego oryginał i "Predators" są dla mnie górą.
15-06-2022, 13:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2022, 13:29 przez al_jarid.)
CGI Paul Walker
Ten komediowy wrzut jest rzeczywiście z czapy.
Ale reszta wynagradza. Statek Predów to kult.
A w "Predators" masz Ruska, która udaje Blaina i Yakuzę, który udaje Billy'ego, tylko dba o buty. Boszeeee
15-06-2022, 13:37
Stały bywalec
(15-06-2022, 13:37)shamar napisał(a): Statek Predów to kult.
No, statek jest spoko. Podobnie jak nowe bronie. I ściana z trofeami Preda. To akurat fajne rozbudowanie tematu. Tylko za mało jest takich rzeczy jak dla mnie.
15-06-2022, 13:41
CGI Paul Walker
Ale w "Predators" takich nowości nie ma wcale ;)
Chyba, że policzysz psy i drony (sic!) na planecie, która niczym się nie różni od Ziemi.
15-06-2022, 13:46
|